Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciagle spiaca

nadmierna sennosc- co zrobic???!!!

Polecane posty

Gość ciagle spiaca

witajcie, od jakiegos czasu mam dziwny problem- otoz ciagle chce mi sie spac. Potrafie spac ciagiem 12 godzin, po czym po wstaniu za jakies 2-3 godziny znowu zasypiam.Ostatnio zarzyło mi się przespać w ciagu doby 16 godzin... Nie umiem normalnie funkcjonowac,mam dwojke malych dzieci w domu i zdarza mi sie przy nich przysnac :( nie potrafie nad tym zapanowac w zaden sposob. Macie jakis pomysł,zeby zaradzic temu??

Gość ciagle spiaca
no prosze nikt nic nie wie na ten temat??

Gość tez bylam przyjaciolka
mysle ze powinnas isc do lekarza, ciagla sennosc moze byc wywolana chociazby cukrzyca

Gość ciagle spiaca
ale przy cukrzycy podobno chce sie człowiekowi pić, a u siebie teg nie zauważyłam. Zreszta troszke tak głupio isc do lekarza i powiedziec mu,ze przyszłam bo chce mi sie spac ;)

Gość ciagle spiaca
ale przy cukrzycy podobno chce sie człowiekowi pić, a u siebie teg nie zauważyłam. Zreszta troszke tak głupio isc do lekarza i powiedziec mu,ze przyszłam bo chce mi sie spac ;)

Gość s.Eustacha Tego
porody uaktywniły w tobie Śpiącą Królewnę, i dupa.

Gość a mnie to czasem,
głowa sama leci

Gość pijana po spermie
moze cos z tarczyca nie tak, moze cos z hormonami ogolnie.. mozliwe ze tez cukrzyca.. najlepiej idz do lekarza, on juz tam bedzie wiedzial jakie badania ci zalecic i co to moze byc, nie masz sie czego wstydzic ze przychodzisz z takim wydawalo by sie blahym problemem :)

Gość ciagle spiaca
hehehe no z ta śpiącą królewną to żeście mnie rozwalili :D no chyba rzeczywiście bede musiala sie wybrac, obym tylko nie zaspala

Gość Może to tarczyca?
Witam, rzeczywiście masz problem! Powinnaś zgłosić się do lekarza rodzinnego,żeby Ci dal skierowanie na badania kompleksowe,może Usg tarczycy? Bez wyników trudno okreslić co Ci dolega? Na odległość nie pomoże Ci nawet lekarz! Dlatego nie oczekuj mądrych wypowiedzi.

Gość ciagle spiaca
ja nie szukam diagnozy, to oczywiste. Zawsze lepiej z kims pogadac, może bedzie tu osoba, ktora miała coś podobnego i znalazła rozwiązanie. Z ta tarczyca - przypomniało mi się, że rok temu miałam tsh około 5, ale lekarz powiedział,że nie jest najgorzej i nic sie w sumie nie dzieje.

Gość Może to tarczyca?
Czy nie powinnaś powtórzyc badań? Najbardziej wiarygodne jest USG tarczycy. Jeżeli wynik będzie niepokojący lekarz da Ci skierowanie do specjalisty.

Gość sknjfehrnfjuhn
zrób badania w kierunku pasozytów.l

Gość ciagle spiaca
Żeby zrobic usg tarczycy trzeba iść do endokrynologa, niestety kolejki do niego sa wielomiesięczne. Wiec już wiem,że musze udac sie do lekarza, jednak chcialabym zrobic cos zeby choc chwilowo stanac na nogi i odzyskac dawne siły.. :( tylko CO??? i jeszcze- na jakie pasozyty mam zrobic badania??

Gość gość
Od paru lat męczy mnie to samo. Chociaż jak mam urlop i cały dzień spędzam na świeżym powietrzu to jest jednak inaczej.

Do lekarza zdecydowanie, chociaż oni to często jeden co innego mówi, drugi co innego... Na pewno zrobiłabym badania krwi bo to mogą być po prostu jakieś niedobory witamin. :) Popatrzyłabym też co jem. Może źle się odżywiasz - za mało warzyw, za dużo przetworów mlecznych, mięsa i ciężkich potraw. I też czytałam gdzieś, że bardzo ważny jest regularny sen. Tzn. że trzeba spać po 8 godzin w tych samych godzinach zawsze, np. zawsze 22-6.