Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sólwoku

Ciąża - lot samolotem - zaświadczenie

Polecane posty

Gość sólwoku

Witam, jestem w 28 tyg ciąży i za kilka tygodni lecę do męża do UK. Wiem, że linie lotnicze którymi lecę wymagają zaświadczenia, w którym powinny się znajdować informacje odnośnie stanu zdrowia, zaawansowania ciąży etc.. mam pytanie do podróżujących Mam, czy lekarz prowadzący ciążę bez problemu takie zaświadczenie wystawi ? wizytę mam za tydzień i wtedy go zapytam ale może któraś z Was wie jak to wygląda ? czy lekarz wystawi w ramach świadczenia NFZ czy zaraz usłyszę, że za taki papierek muszę zapłacić. wszystko jedno jak dostanę natomiast chodzi mi o reakcję lekarzy, czy nie robią problemów by takie zaświadczenie wystawić, oczywiście moja ciąża przebiega prawidłowo. z góry dziękuję za odpowiedzi

Gość godzilllllla
Nie wiem,czy takiego zaswiadczenia nie musi wystawic lekarz 'liniowy', tzn. wyznaczony np. przez lufthanse.

Gość sólwoku
lecę LOTem, zaświadczenie ma wystawić mój lekarz prowadzący bo będę jeszcze przed 32 tygodniem, dlatego nie pytam o to kto wystawia a o to czy lekarze ogólnie Ci z NFZ nie robią problemów aby takie zaświadczenia wystawić ? żadna z Was nie latała w ciąży ?

Gość sólwoku
Up

Ja latałam i jeśli o to chodzi to u mnie nie było żadnego problemu z zaświadczeniem:-)

Gość nie potrzebowalam
lecialam ryanairem i nie oczekiwali ode mnie zadnego zaswiadczenia, bylam w 26 tyg.

Ja tydzien temu lecialam lotem i nie wymagali nic.wracam tez lotem za 3 tygodnie,jestem w 22tc,w pierwszej ciazy lecac w 28 airberlin nie potrzebowalam zaswiadczenia,ale moj lekarz wystawil mi je na wszelki wypadek,chodzilam na nfz i nie placilam nic

Gość monis112
a czy w ciązy mozna przechodzic przez bramki ? Ja jestem w 4 tygodniu ciązy mieszkam w uk i mam spotkanie z położną za miesia i nie wiem czy mam przechodzi czy nie? co do latania to wiem ze można.