Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z dupy to wszystko

Pomóżcie mi wybrać kolor do sypialni

Polecane posty

Gość z dupy to wszystko

Zapadla decyzja ze malujemy sypialnie. Tylko na jaki kolor? sypialnia ma 25 m2 i wychodzi na pólnoc. Jest wielka i kwadratowa. Nie za bardzo jasna ale też i nie ciemna nora bo okna są na calej scianie i drzwi balkonowe. Teraz jest tam pomarańcz ale on musi zniknąć, tylko ze to dość intensywny pomarańcz więc go magnolią nie przykryję raczej. w sypialni będzie łóżko: http://magnat.iq.pl/allegro/najnowsze/niwa/orzech/120_140_160/1b.jpg kolor orzech 2 szafy też kolor orzech tylko inny 2 fotele finki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50078464/ i do nich maly bialy stoliczek biurko pod komputer ale jeszcze nie wiem jakie. szary dywan narzuta na łóżko jest zielona, pościel granatowo biała Ogólnie masakra ale jakoś to wszystko razem w miarę wygląda. Tylko teraz jaki kolor ścian zrobić?

Gość ojtam ojtam
nie analizowałam twojej kolorystyki ale ja też planuję zrobić sypialnie i będzie to jasny kolor a na jedną ścianę za łóżkiem tapetę coś od czerwieni - może w jakiś pasujący wzór - żeby była troche erotyczna :)

Gość proooopponujęęęęee Ci
herbacianą różę z Dekorala (bardzo ciepły kolor) a jeśli chcesz coś dla kontrastu, fototapetę (ogromny wybór) za łóżkiem np. wzór tulipany albo bambus (obie w kolorze biało - zielonym)

Gość bambaryllka
Ja bym dala jasny niebieski taki o szarym odcieniu,chlodny. fajnie by wyfladal z ym orzechem. do orzecha nie pasuje mi zaden cieply kolor

Gość bambaryllka
A o,ze.masz intensywjy kolor eraz,o zaeen poblem -przemaluj najpierw na bialo,to zlapie kazra farbe. albo daj tego koloru dwie warstwy. Ja mialam sciane bordo i przemalowalam na bialo,bez problemu,trzba tylko dwa razy przejechac

Gość z dupy to wszystko
Ok już wymyśliłam. Całość będzie szarawa farba się zwie poetycko nordyckie mgły O proszę http://www.leroymerlin.pl/farby/farby-scienne-i-sufitowe/farby-scienne-kolorowe/farba-lateksowa-do-scian-i-sufitow-luxens,p162443,l749.html a jedna ściana ta na której będzie stało łóżko będzie w kolorze "romantyczna oliwka" (podziwiam inwencje tych którzy te nazwy tworzą). wygląda pięknie bo mam ją w pokoju synka i jestem zachwycona). Niestety znaleźć nigdzie nie mogę bo kupowałam w zeszłym roku i chyba już tego koloru nie produkują, a mi całe 5 l nienapoczęte zostało :D Także cudnie będzie i wszystko będzie pasować łącznie z granatową pościelą.