Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adsdfffffff

Potrzebuję pomocy w pakowaniu! 2 miesiące

Polecane posty

Gość Adsdfffffff

Jadę na dwa miesiące do Holandii i nie wiem co wziąć! Jadę tam do pracy, więc nie muszę brać niewiadomo czego, ale takie podstawy. Narazie spakowałam 3 pary długich spodni, 2 rybaczki i 1 krótkie. 4 T-shirty, 2 bluzki koszulowe, 2 z długim. Adidasy, baletki, trampki i jedne na korku. 6 par skarpetek, 10 majtek, 4 staniki, kurtka, parasol, 2 płyny do kąpieli, 2szampony, dwie pasty do zębów, szczoteczka, gąbka, płyn do higieny miejsc intymnych. I siedzę i patrzę i tak mało mi się wydaje...

Gość igaer
Polecam kurtki przeciwdeszczowe, kalosze i parasol :) cały czas leje u nas;)

Gość starczy ci tego :::::::
zawsze przepiekę zrobisz i starczy weź jakieś leki w razie co

Gość igaer
Gdzie dokładnie jedziesz?

Gość fvrstf
polecam wziąc plaster, tabletki jakieś,

Gość igaer
Po co ci płyny dą kapieli i tego typu kosmetyki, przecież tu niczego nie brakuje, niepotrzebnie zaśmiecasz sobie bagaż.

Gość Adsdfffffff
Kurcze nie mam kaloszy, ale ta kurtka przeciwdeszcowa to dobry pomysł dzięki;). Naprawdę tak tam pada?

Gość igaer
Tak. Lato trwało tu jak dotąd 4 dni, a tak to caly czas pada deszcz i narazie nie zapowida się na zmianę pogody.

Gość Adsdfffffff
Płyny do kąpieli i szampony mam za darmo, więc po co kupować, a jadę z nastawieniem na zarobek i chcę jak najmniej wydać

Gość Adsdfffffff
Czyli raczej ciepłe rzeczy?

Gość igaer
Ok:)

Gość igaer
Tak ciepłe rzeczy, w ten weekend ma być około 16-17 stopni, no i deszcz. Ciepłe rzeczy jak najbardziej, z tym, że to Holandia...pogoda może zmienić się bardzo gwałtownie na upalną...nic tego nie przewiduje...ale...:D

Gość Adsdfffffff
W końcu to dwa miesiące, więc pogoda się będzie zmieniać:). A co do ciuchów, jak mniej więcej kształtują się tam ceny ubrań?

Gość Adsdfffffff
Hmm i jadę z chłopakiem. Tak mniej więcej ile kosztowałoby wyżywienie dwóch osób?

Gość igaer
Ceny różnie, zależy od jakości, firmy, miasta i przecen. Fajne jeansy kupisz w granicach 50-75 e lub więcej... Bluzy, bluzki, koszulki od 10 e w górę (10-25e to ceny normalnych shirtów w H&M) Ale generalnie wszystko w średniej granicy 30e za sztukę czegoś co jest po prostu ok..ale doopy nie urywa. Droższe butiki od 50 e w górę.

Gość igaer
Zależy co lubicie jeść. Ja z mężem na jedzenie wydajemy około 120e na tydzień. Ale oczywiście za 60 też da się przeżyć w dwie osoby bardzo skromnie.

Gość Adsdfffffff
A to nie tak zle:) troche mnie to przeraza, niemieckiego nie zmam a angielski tak średnio

Gość igaer
Dasz radę, ale zależy jaki to typ pracy do której przyjeżdżasz. Większość Holendrów po angielsku mówi dobrze , po niemiecku udają że mówią;) zależy w której części kraju. poradzisz sobie

Gość NiktNIEwiedział
wróć milutka jeden szampon a zabierz koniecznie jedzenie jakieś konserwki ryby pąprykarz może

Gość Adsdfffffff
Dzięki bardzo za pomoc:) ogólnie to teraz jadę zarobić na studia, a za dwa lata chciałabym tam na stałe zamieszkać, powiedz mi, czy dobry kraj wybrałam na moją przyszłość?

Gość igaer
Cóż, Holandia dobrym krajem na układanie sobie tutaj życia była kilka lat temu....zanim otworzyli granice dla Polaków i cała masa desperatów zaczęła psuć nam tutaj opinię. Przykre ale prawdziwe. Ja kupiłam tu dom, nauczyłam się języka, żyje mi się dobrze ale niestety opinia jaką w ostatnich latach "sami sobie" wyrabiamy jako naród psuje wszystko to co budowali tutaj Polacy wcześniej. Nie umiem Ci powiedzieć co będzie tutaj za dwa lata.

Gość Adsdfffffff
No tak... Nie da się ukryć, że polska siła robotnicza to często(choć nie mówię, że zawsze) osoby, które wyszły z patologii albo ze wsi, gdzie pewne sytuacje są naturalne itp...

Gość igaer
Zgadza się i nie neguję tego, każdy ma prawo tu przyjechać, spróbować swoich sił, zarobić i poprawić swoje życie. Tylko po co od razu robić wioskę wiedząc, że bardzo łatwo zepsuc opinie na którą długo trzeba było pracować. Kwestia wychowania, zasad i kultury, nie kazdy to ma, nie wszyscy potrafią się zachować. Zyczę Ci powodzenia ale nie myśl, że ktoś Cię tu zaprasza i przyjmie z otwartymi ramionami. Dużo wytrwałości, nieraz bedzie trzeba zacisnąć zęby i iść do przodu. Pozdrawiam!