Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulitka malaja

ma w pracy okropną atmosfere

Polecane posty

Gość ulitka malaja

niby tylko 4 kolegów facetów sama jestem dziewczyna ale oni mają mnie za idiotkę i na złości zle mi mowią co mam robić a jak o coś zapytam to mowią zebym sama sobie to zrobiła/znalazła itp JUŻ NIE DAJE RADY chce odejsć ale nie chce być bez pracy nonstop płacz

Ale o co pytasz? Bo u nas kolezanka tez przychodzi z pytaniami jak cos zrobic w programie na ktorym pracuje albo jaki toner jest do drukarki i tez mamy ja za idiotke

Gość ulitka malaja
no czasem fakt pytam o rzezy które dla osób pracujących 4-5 lat są oczywiste ale kurcze nie można jakoś normalnie odpowiedziec tylk od razzu sama sobie policz opisz itp aż się dzis popłakałam nie wymagam zeby mnie uwielbiali itp tylko normalnie rozmawiali

Gość ulitka malaja
up up

Gość ghbvfty
po prostu nie nadajesz się do tej roboty

Gość ciekawski jan
czym sie zajmujesz?

Gość ulitka malaja
praca biurowa prace lubie co do programów nie znam się na wszytskich jest dla mnie dużo nowości ale ci faceci są okropni nigdy jeszcze nie spotkałam tak nie użytych i nie sympatycznych facetów

Gość w takim razie
bo to na pewno geje są...

Gość kasaa
Nie gadaj z nimi i też bądz niemiła,postaraj się sama dojść do wszystkiego,ale jak nie będziesz dawała rady to odejdz,szkoda nerwów

To szukaj przez google ja tak robie jak nie wiem czegos u nas by to nie przeszlo u mnie kiedys szef kazal mi zrobic prezentacje power point, a ja wtedy jeszcze nie umialam, to sie musialam nauczyc sama, ale to pikus. Bo ostatnio musialam posciagac jakiec darmowe programy i ciac film... oczywiscie tez nie mialam o tym zielonego pojecia ani zadnej z tym stycznosci... nie wspominajac o robieniu zdjec i kreceniu filmow sprzetem ktorego na oczy nie widzialam

Gość veqbn
nie czaje ludzi, ktorzy sa takimi chamami i wymagaja od kogos wiedzy, jelsi wiedza, ze osoba jest swieza itp calluna-a Ty nie badz taka pewna, kiedys trafisz do nowej pracy i poczujesz jak to jest byc 'idiotka' co nie wie najprostszych rzeczy:) kazdy jest madry jak w czyms siedzi.

Gość poczta O2
problemy z hydraulika, nie ruchaja to im sie na mozg rzuca sperma

Gość ulitka malaja
a myslałam ze z facetami jest prościej :( to nie chodzi o to ze wogóle ze mną nie gadają na różne tematy nie tylko o pracy ,ale nawet o firmowych sprawach cięzko im do mnie się odezwać jeden z nich to mega nadęty dupek wygląda całkiem całkiem i wydaje mu się ze jest objawieniem a jak mam go o coś zapytać to az mi nie dobrze jeszcze nigdy tak na serio mi nie pomógł :(

Gość lkjjj
ile masz lat?

No wlasnie zmieniam :) a tak dopytuje, bo niektore babki sa naprawde niezaradne. Np. u nas babka pracuje od kilku lat, codziennie w Wordzie (przygotowuje materialy) i mi sie pytala jak tabelke zrobic. Albo jak podlaczyc glosniki. Albo jak wydrukowac. Albo jaki toner kupic do drukarki. Witki opadaja

a o film to sie z szefem poklocilam przychodze do pracy, a on do mnie "bedziesz krecic film z konferencji i robic zdjecia" - wyciaga jakas kamere bez instrukcji obslugi i lustrzanke cyfrowa (!) - nie musze dodawac, ze fotografem nie jestem i takiego sprzetu w zyciu w lapkach nie mialam?

Gość ulitka malaja
caluna tylko ze w mojej branży nie da sie szukać na internecie albo trzeba coś wyliczyć w specjalistycznych programach ,albo zweryfikować informacje u dostawcy,klienta,pośrednika itp a ja nie zawsze mam do tego dostęp i wielu rzeczy nie moge zrobić nie mając danego kontaktu oni nawet jak mają to albo wcale nie dają albo tylko te info któe muszą po czym jak ja nie załatwie danej sprawy np bufon-dupek sam ją załatwia ale korzysta z informacji o której mi nie powiedział (jak bym wiedziała,też bym dała rade) i udaje bohatera a ja wychodze na idiotke co nic nie umie i po okreśie próbnym papa

Gość ulitka malaja
lat mam 29 koledzy mają podobnie 30-33 lata to nie pierwsza praca ale z takimi ludźmi jeszcze nie pracowałam

Gość veqbn
a ja zaczelam teraz prace dorywcza w gastronbiomii, gdzie nie mialam zawodowo z tym stycznosci i siedziala tam taka jedna idiotka po hotelartswie czy gatsronomiku-nie wiem, pracujaca od kilku lat w tym i uwazajaca sie za najmadrzjesza na siwcie. dla niej to wszystko to codziennosc, dla mnie nowosc i najprostsze sprawy sa dla mnie trudne, bo zrobic po swojemu byc zrobila, ale chodzi o to, ze bedzie to zle, wiec czlowiek w pewnym momencie wylacza myslenie totalnie i opiera sie wylacznie na doswiadczeniu innych, by sie nauczyc. robie bledy i nierozumiem wszystkiego, wiadomo, a taka siedzi jak dama i zadowolona, ze dyryguje i taka madra. nie znosze jej, na szzcescie znalazla inna prace. i super, bo psula cala atmosfere:O

Gość veqbn
szukaj innej pracy, bo z pajacami nie wygrasz. pewnie pojedynczo kazdy jest inny, ale raem sie dobrali i wielcy panowie:O idioci. fajnie byloby im dopiec.

Gość ulitka malaja
strasznie mi przykro ze tacy są :( dziś płakałam przez nich całą droge do domu najgorszy ten BUFON-DUPEK potrafi mi tak dowiedzieć, ze od razu czuje się gorsza

Calluna79>> witki to mi opadają jak ktoś nie potrafi obsługiwać lustrzanki albo kamery :P na takim sprzęcie możesz spokojnie działać intuicyjnie i wszystkiego się nauczyć a nie robić szefowi awantury :P miło by Ci było gdyby szef uznał, że jesteś idiotką bo nie potrafisz pracować na zwykłym sprzęcie? Ja też pracuję z samymi facetami, atmosfere mamy zajebistą, wszystkim zależy ,żeby inni dobrze znali swoją robote zamiast poprawiać za innych.

Gość też jesteś idiotką
bo ja jakoś wiem jak w aparacie zrobic najprostsze zdjęcie 🖐️ no chyba, że koleżanka angielskiego niepanimaju to inna kwestia :classic_cool:🖐️

Gość też jesteś idiotką
pisałam do Claununa :classic_cool:

Gość ulitka malaja
szefa nie ma w moim odziale to duża międzynarodowa firma tylko są grupy projektowe i ja własnie na taką trafiłam jest lider grópy ale to jeden z tych kolegów w gastronomi też pracowałam na studiach i tam też spodkałam się z laskami co myslaly nie wiadomo co ale z facetami tego pokroju nigdy nie miałam odczynienia myslałam ze faceci są bardziej przyjaźni-nie są

Wredzioszku, nie uznal, bo udalo mi sie zrobic poprawny film, i to bez instrukcji, a co do lustrzanki, to zrobilam zdjecia i podobno sa to najlepsze zdjecia produktow jakie ktokolwiek w historii tej firmy zrobil. Nawet nasz klient wyslal nam podziekowania i pochwaly od grafikow ktorzy ich potem uzywali, z dopiskiem "wreszcie ostre" :D :P Tylko widzisz, w moim przypadku mowimy o wykonaniu czynnosci, z ktora sie nie ma stycznosci na codzien i nigdy nie mialo i ktora nie nalezy do moich obowiazkow zawodowych.

Gość veqbn
dajcie spokoj z tym wyzywaniem, teraz to kurwa powszechne. wystarczy 5 min instrukcji i kazdfy juz wszystko wie, po co od razu wywzszac sie i wyzywac?nigdy tego nie skumam:o AUTORKO, A ODPOWIADASZ COS na ich wywyzszajce teksty?czy juz Cie na tyle stlamsili, ze siedzisz cicho? czy ktorys z nich, to Twoj szef?

i nie mowimy o zwyklym aparacie cyfrowym, tylko o skomplikowanej lustrzance cyfrowej, do ktorej nie ma instrukcji obslugi i na ktorej obejrzenie i wyprobowanie mialam jakies 15 minut :P Bo gdybym np. dostala ja na wieczor do domu, nastepnego dnia wiedzialabym, jak dziala. Juz wierze, ze wszyscy obsluguja lustrzanki cyfrowe i robia wyrazne, poprawne, dobrze naswietlone i jeszcze artystyczne zdjecia. :P

czyli robienie szefowi awantury było niepotrzebne, po co wychodzić na furiata? trzeba przyjmować nowe zadania na klate i próbować się z nimi zmierzyć. W mojej pracy praktycznie codziennie mam nowe sytuacje z którymi musze radzić sobie sama i wykazywać się kreatywnością, do szefa z awanturami nie latam. Ja mam takie podejście, że pomagam innym w pracy i nikogo za idiote nie mam, no chyba, że tą samą rzecz tłumacze x razy a delikwent dalej nie kuma.