Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ksiazka to ja

Czy moja córka je za dużo?

Polecane posty

Gość ksiazka to ja

Córka ma 2 latka. Je tak: śniadanie koło 8:00- kasza z płatków owsianych, kaszy manny, kaszy kukurydzianej na mleku krowim z owocami albo odrobiną kakao.Ilość około 150 ml. Po tym jeszcze kromka chleba (sam środek wyjada). O 11:30 zupa -cały talerz (tak z 1,5 chochelki). O 14:30 drugie danie. Zależy co jest. Np. jeden ziemniak, niecały mały kawałek fileta z kurczaka, dwa małe listeczki sałaty (tyle by spróbować i nie zchwycić się:) ) Koło 17 dostaje podwieczorek. Zazwyczaj owoc np. brzoskwinię. Bywa, jak dziś, że nie zjadła obiadu (bo syfiaste pyzy jej dałam bo zapomniałam o obiedzie) i wtedy podwieczorek je o 16 i solidniejszy, np. owoc i dwa małe rogaliki z dżemem. Tak dziś było ale to wyjątek. Kolacja też zależy od tego czy na obiad się najadła. Jeśli się najadła to najwyżej wypije kakao. A jak obiad jej nie podszedł jak dziś to i kolację dostaje bardziej sycącą np. parówkę z szynki i kanapkę. Zapiła to dziś 2 szklankami słabej herbaty:) Dużo? Normalnie?

Gość niesprwiedliwosc niespotykann
o matko chyba widzisz po dziecku czy jest spasione czy ? i to powinno dac ci odp :O

Gość syn mojego faceta ma 7 lat i
je mniej..ale jest przezroczysty i wazy 20 kg, ubranai kupowalismy mu na 3-4 lata., mysle ze mala je tyle ile potrzebuje..zreszta chyba widzisz czy jest gruba czy nie..

Gość although
Moj syn ma 1,5 roku i je wiecej, ale przeciez kazde dziecko ma inne potrzeby, inny metabolizm, inna wage, wzrost. Zmierzyc, zwazyc, popatrzec do siatek, jesli nie ma duzych rozbieznosci to jest ok i nie ma czym sie martwic

Gość ksiazka to ja
Nie jest gruba, uważam, że normalnie je ale przeczytałam temat "niejadkowej matki", która pisze ile jej dziecko je i tam jej piszą, że je bardzo dużo i po butli z kleikiem same by już nic nie zajdły cały dzień...

Gość ksiazka to ja
Jest wagowo i wzrostowo na 75 centylu więc ok. Bardziej pytam o Wasze zdanie z ciekawości po przeczytaniu tamtego wątku niż z rzeczywistej potrzeby.

Gość aaa_bbb
Normalnie, a nawet bym powiedziała, ze nie dużo. Moje dziecko ma 1,5 roku i jak je rano jakąś zupe mleczną/kaszke/płatki z mlekiem to zjada około 250 ml. Ile Twoja córa waży i ma wzrostu? dodałabym do diety Twojej córy więcej warzyw

Gość aaa_bbb
to chyba jakieś anorektyczki się tam wypowiadają ze skurczonymi żołądkami przyklejonymi do pleców :P Ja napewno bym nie pociągła całego dnia na butli z kleikiem. Dużo mam z kafe (oczywiście nie wszystkie) nie zbyt dbają o diete dzieci i mają niejadki więc uważają że butla mleka z kleikiem na cały dzień wystarczy ;)

Gość ksiazka to ja
Warzywa właśnie je jedynie w zupie i przy obiedzie jakieś brokuły zje. Ale pracujemy nad tym. Już mizeria jest "pycha" jeśli chodzi o surowe warzywa.

Gość adzia1982
ładnie je..mój ma 2l5m i je podobnie ma tyle że bez mleka,rano coś na gorąco typu parówka,jajko po wiedeńsku...(syn odrzócił mleko w wilku 19 miesięcy)i je podobnie a waży 18 kg i 102 cm wzrostu

Mój synek ma 20 misięcy,je podobnie i wcale nie uważam,że je za dużo. Jego men wygląda tak: około 9-10 kaszka lub owsianka z owocami ,około 150ml. 12-13 drugie danie,to co robię dla nas. 16-17 zupa, gotowana specjalnie dla niego. Zjada około 300ml. 18-19 parówki,zjada dwie z ketchupem 20-21 kaszka lub owsianka z owocami. W międzyczasie podjada chrupki,jakieś ciasteczka i duzo pije. mały waży 12,5 kg.

Gość aaa_bbb
2,5 roku i 18 kg? Wow. Sporo waży, ale jest też wysoki :)