Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawajustyna

by wzmocnić włosy

Polecane posty

Gość ciekawajustyna

witam:) tak jak w temacie potrzebuje dobrych przepisów na maseczki do włosów i dobrych kosmetyków które wzmocnia włosy

Gość ciekawajustyna
up:)

Gość zalosna lala
nafta kosmetyczna,kupisz w aptece.Albo plynny jedwab.

Gość ciekawajustyna
a może jakieś domowej roboty maseczki?

3 łyżki nafty kosmetycznej żółtko 3 łyżki wody olej rycynowy łyżkę cytrynę

Gość zalosna lala
slyszalam o zoltku jaja ale sama nie probowalam.

Gość ciekawajustyna
no właśnie ja słyszałam coś o maseczce z olejku rycynowego i z żółtka, ale jeszcze tego nie stosowałam podobnież źle się zmywa może ktoś z was stosował?

Żółtko z jaja , cytryna , nafta kosmetyczna/olejek rycynowy/oliwa z oliwek taką papkę nałożyć na włosy i trzymać do woli ale najkrócej chociaż te 30 minut :) robimy tak często jak chcemy :) pamiętaj kochana, że maseczki to nie wszystko trzeba włosy wzmacniać "od środka" polecam Silice do łykania :)

Musisz pózniej umyć włosy 2 razy :) wcale zle sie nie zmywa ale musisz nabrac w tym wprawy :) spróbuj kiedyś w wolny dzień jeśli włosy po tej maseczce będą przetłuszczone to następnym razem nie nakładaj jej od nasady a od połowy włosów :) polecam też przepłukiwanie włosów UWAGA! piwem :) wzmacnia włosy i są lśniące :) prosty przepis : piwo nalać do garnka/ miski i pozostawić kilka godzin aby wygazowało :) ja często taką płukankę robiłam z niedopitego piwa (byle by nie było smakowe) i płuczemy nim wlosy :) świetnie i w podobny sposób działa cytryna :)

Gość ciekawajustyna
dzięki wielkie:) biorę już skrzyp w tabletkach

Gość ciekawajustyna
dzięki wielkie:) biorę skrzyp w tabletkach już jakiś tydzień

Gość ciekawajustyna
zapuszczam włosy dopiero pół roku, marzą mi się długe i zdrowe ale przy moim trybie życia(szkoła,praca) mam czas tylko na umycie i wysuszenie włosów co bardzo je niszczy i muszę jakoś je odbudować podobnież dobry jest ten jedwab i nie trzeba nic wielkiego robić po prostu spryskać nim włosy

Gość oniqiui
Ten "jedwab" to są oblepiające włosy silikony, blokujące dostęp składników nawilżających i odżywczych: http://www.laboratoriumurody.pl/forum/uwaga-na-silikony,t731.html http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387147 "Niezaprzeczalnym faktem jest, że silikony - czyli grupa polimerów z charakterystycznym ugrupowaniem Si-O - powlekają włosy rodzajem filmu, który stwarza iluzję równej powierzchni, a co za tym idzie - błyszczących i zdrowych włosów. Oznacza to, że działają one kondycjonująco. Dla włosów suchych z natury, zniszczonych, poddawanych licznym zabiegom stylizacyjnym wydają się być idealnym rozwiązaniem. Problem jednak w tym, że większość z nich nie rozpuszcza się w wodzie, co niemal całkowicie wyklucza je z metody CG. Trzeba zaznaczyć, że niektóre z tych polimerów usuwa się przy pomocy silnych detergentów, które jednocześnie pozbawiają włosy cennych lipidów, jak choćby chroniącego je sebum. Skutkiem tego jest postępujące wysuszenie włosów, bowiem brak bariery lipidowej sprawia, że cenna woda wyparowuje z włosa bez przeszkód. By temu zapobiec ponownie sięgamy po odżywkę z silikonem i tak oto wpadamy w błędne koło. Jeżeli nie usuniemy silikonów większość z nich z czasem nabuduje się na włosie, powodując ich obciążenie, przyklapnięcie oraz pozbawiając je wigoru. Z powodu wysuszenia trudno będzie też manipulować włosami podczas codziennego ich układania. Nie jest to jednak jedyny minus - warstwa polimerów może utrudniać przenikanie składników odżywiających i nawilżających do wnętrza włosa, co skutecznie obniży działanie nawet najlepiej skomponowanej odżywki. " Tu lepiej poczytaj o prawidłowej pielęgnacji: http://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=97

Gość ciekawajustyna
każdy mówi coś innego rozmawiałam ostatnio z fryzjerka i poleciła mi jedwab biofleks czy coś takiego

Gość ciekawajustyna
nie biofleks tylko biosilk, pomyłka:)

Gość oniqiui
Fryzjerka poleci Ci wszystko, od sprzedaży czego ma prowizję, ale to nie znaczy, że będzie to rzecz dobra dla włosów :P

Gość ciekawajustyna
prowizji raczej z tego nie miała bo nie poleciła mi konkretnego sklepu i nie kupowałam tego u niej

Gość oniqiui
Ale może mieć płacone za samo polecanie, jak płacone mają spamerki na forach, to się nazywa szeptana reklama ;)

Gość ciekawajustyna
no może i tak nie wnikam w to chce tylko mieć zdrowe włosy:)

Gość ciekawajustyna
w niedzielę pierwszy raz użyłam szamponu z pokrzywy mam nadzieję że dłuższe jego stosowanie wzmocni moje włosy troszkę:)