Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GBo2

becikowe

Polecane posty

Gość GBo2

drogie mamy mogłybyście mi napisać jakie dokumenty potrzebowałyście do złożenia becikowego? bo u nas jakieś cuda wymyślają.

Gość GBo2
wiem,w necie już sprawdzałam ale ciekawa jestem czy tylko u nas tak wymyślają

Gość GBo2
up

Gość gabrysia znowu mama
jakie cuda?? Rodzę za miesiąc i jestem ciekawa co teraz trzeba kiedyś wystarczył akt urodzenia, zaświadczenie że 2 rodzić nie pobiera becikowego (mąż był z innego miasta) a do pomocy społecznej jeszcze że było się pod ochroną lekarza przez całą ciążę

Gość GBo2
no u nas zażyczyli sobie zaświadczenie ze skarbówki o dochodach za 2010 rok,od lekarza (wiadomo),i składki zdrowotne za 2010 rok. Nie wiem po co im to :o jutro będe dzwonić do nich

Gość gabrysia znowu mama
za 2010?? za 2011 jeszcze jakoś mogła bym zrozumieć.........a to becikowe o które się starasz jest z pomocy społecznej czy zwykłe państwowe dla każdego?

Gość GBo2
no za 2010,mieliśmy za 2011 to baba powiedziała,że nie. i jeszcze tekst "nie pytał pan to nie powiedziedziłam...' :o becikowe to zwykłe dla każdego ale u nas trzeba wszystko w mopsie składac

Gość gabrysia znowu mama
te baby to mają tupet jakby wszyscy byli wszechwiedzący..... i pomyśleć że mnie to też czeka. Szukam informacji w internecie i nigdzie nie ma że coś takiego jest wymagane :|

Gość GBo2
no właśnie ja też szukałam i tu nawet temat założyłam i co i nic. Jutro będe dzwonić i niech mnie w nos gryzną

Gość mamadagmarki27
Hej! Wymagane dokumenty do becikowego- akt urodzenia dziecka, dowody osobiste rodziców, zaświadczenie od lekarza i ewentualnie oświadczenie z opieki społecznej ,że świadczenie to nie zostało już wcześniej pobrane ( w przypadku gdy rodzice mają zameldowanie w innym miejscu niż to, w którym składają wniosek) i to wszystko. Zaświadczenie o dochodach za 2010 i składka zdrowotna to w przypadku, gdy starasz się o to dodatkowe świadczenie dla najuboższych oraz o zasiłek rodzinny. Mnie też babka wprowadziła w błąd i miałam latania od cholery niepotrzebnie. Aha i nr konta jest potrzebny.

U nas jeszcze trzeba było wziąć z mopsu podanie i załatwić pesel. Bo bez peselu nie chcieli przyjąć wniosku.

mi też naciskali do głowy bzdur o dochodach z us a później się okazało, ze to nie to becikowe. Nie wiecie w jakiego czasu można odebrać to becikowe ustawowe przysługujące wszytskim? Bo w końcu nie odebrałam;-/

Gość junn
z tego co wiem to jest na to rok czasu od narodzenia dziecka