Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niesamowitaa22

jestem załamana i nie wiem co myśleć okres w ciąży

Polecane posty

Miałam zawsze cykle po 29-31 dni natomiast ostatnie 2 były po 31 i 32 dni. Trwały po 3 dni może 4 ale tak naprawde krwawienie trwało 1 dzień a potem to tylko tak leciutko krwawiłam.Miesiączki były bez skrzepów.Miałam wtedy pare stosunków z finałem ale to były dni niepłodne. Jestem załamana bo dziś zauważyłam u mnie biały śluz. W nocy bolało mnie nie do wytrzymania podbrzusze i to bardzo :( dziś ciągle mam takie ciągnące bóle w podbrzuszu, i czasem mam takie wrażenie jakby się coś podruszyło czasem ale to często tłumacze to sobie że może to niestrwaność itp. Czytałam artykuł o filmie "ciąża z zaskoczenia" i to mi dało do myślenia. Podbrzusze czasem boli nie do wytrzymania, boję się że test nic mi nie pomoże. Może któraś z was miała podobną sytuacje?

Gość junn
Nie wierzysz testom to idź do lab. na beta hcg z krwi. Wykrywa każdą ilość hcg. Ruchy w brzuchu to jelita. :)

Gość junn
Oglądałam ten program i muszę przyznać że większość zaskoczonych miało bardzo niski poziom wiedzy o swoim organizmie i w ogóle o rozmnażaniu. Ile czasu minęło od tego domniemanego zajścia w ciążę?

około 4 tyg, może mniej. Nie przejmowałam się tym, ale te dziwne bóle podbrzusza, czasem muszę usiąść albo przykucnąć żeby ból odszedł, mam nadzieje że to tylko moja fantazja ale i tak się boję

Gość junn
zapisz sie na wizytę do ginekologa. Niezależnie do przyczyny trzeba to sprawdzić. Nie tylko ciąża jest przyczyna bólu podbrzusza. Nie ma co czekać.

Gość wikcio
A robiłaś w ogóle test ciążowy ? Może od tego zacznij !

Gość przeczytaj co napisalas
od "domniemanego" zajscia w ciaze minelo 4 tyg. moze mniej. Wiec jak to sie ma do poprzednich az 2 okresow? Twoje objawy wskazywalyby raczej na jakas infekcje a nie na ciaze.Tym bardziej jesli twierdzisz,ze kochalas sie w dniach nieplodnych, zakladajac,ze znasz swoj organizm ja obstawialabym raczej jakies chorobsko.

Gość pysisisisis
autorko mi spozniał się okres o 4 dni w dniu domniemanej @ miałam okropny ból brzucha i utrzymywał się własnie przez 4 dni,okropny po prostu ale @ przyszła więc spokojna głowa;)

jeszcze ewnetualnie jakies problemy hormonalne,ale oczywiscie dla swietego spokoju zrob test

Gość ruchy dziecka
możesz czuć dopiero koło 16 tyg ciąży, a może nawet 20, to indywidualna sprawa, zależy np. jak jest umiejscowione łożysko, która to ciąża itd. Zrób najpierw test, albo bhcg z krwi.

no nie koniecznie, ja czulam ruchy juz w 13 tyg ciazy, aczkolwiek byłam bardzo szczupła i była to druga ciaza. Ale ruchy w 3-4 tyg napewno odpadaja, autorka czuje pewnie ruchy ale JELIT ;)

w dni niepłodne przez ostatnie 3 miesiace zdarzył nam sie jakis niefortunny stosunek ale nie obawialam sie bo okresy przychodzily slabsze bo slabsze ale byly. Do dzisiaj ból w podbrzuszu nic nie moge zjesc bo od razu mi niedobrze, wiem, że różnie ludzie postrzegaja moj temat ale tak naprawde człowiek zastanawia się dopiiero wtedy gdy coś zaczyna dziać się z nim nie tak :(

Gość junn
Ja wszystko rozumiem ale nie wiem czego ty właściwie chcesz? Test nie, lekarz nie. Bo się boisz! Problem nie zniknie sam od siebie. Nic ci nie da porównywanie do innych -u dwóch osób przy takich samych objawach mogą być rózne przyczyny. Weź się w garść i zrób to co powinnaś. Nic więcej ci tu nie poradzimy.

Gość junn
Uparłaś się na ciążę a są różne inne choroby przecież. Ale to musi zdiagnozować lekarz a nie forum.