Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anabell____

Mam pytanie o imie Jakub

Polecane posty

Gość anabell____

Mimo ze jest to najpopularniejsze imie w Polsce wlasnie tak postanowilismy dac naszemu dziecku na imie. Po prostu nam sie podoba. No i jest po kochanym dziadku. Mam do was pytanie. Czy bardziej podoba wam sie froma Jakub czy Kuba?

Zdecydowanie Jakub. Kuby nie znosze. Jak to, zeby meskie imię kończyło sie na "a" :-D

Gość junn
Dla mnie Kuba to zdrobnienie. :)

Mi sie Jakub bardzo podoba, zwlaszcza ze tak ma na imie moj facet:) Kiedys tez myslalam, ze zdrobnienie Kuba nie pasuje, ale juz tak nie uwazam

Gość giraffffa
Jakub. Nie moja sprawa,ale dziwie sie ludziom,ktorzy mimo tych rankingow dalej nadaja dzieciom te najpopularniejsze imiona. no ale jak mowilam -nie moj biznes :)

Gość anabell____
Czy wydaje wam sie ze to jest problem ze teraz to imie jest takie popularne??? Czy ja skrzywdze dziecko tym ze bedzie w jego klasie kilku chlopców o tym samym imieniu?

Gość giraffffa
E skrzywdzic to nie skrzywdzisz. skrzywdzic to bys go mogla,gdybys go nazwala srubokret albo cycoleusz. Jakub to ladne imie -tylko mnie oaobiascie mierzi ta moda na to czy tamto imie. znam kilka malych Len i zwyczajnie nie rozumiem,dlaczego ich rodzice nie maja watow co do tego,ze to tak jak psa nazwac burek

Gość mnie sie nie podoba
i tyle

Gość anabell____
Zastanawiałam sie tez nad imieniem Joachim, jest takie oryginalne. Co wy na to?

Gość JakDlaMnie
Zbyt popularne, tak wabil sie pies mojego dziadka-Kubus :P wiec dziecku bym nie dala tak na imie.

Gość giraffffa
Jak dla mnie ok

Gość JakDlaMnie
Moje typy dla chlopca to Eryk i Seweryn :)

Gość anabell____
A Joachim? Co wy na to?

Gość giraffffa
Joachim fajne ale nie wiedzialabym,jak zdrabniac

Gość a jak wyjdziesz
z dzieckiem na pisakownicę lub będziesz go wołać to połowa dzieci w okolicy będzie reagować. Masakra jakaś. Nie jestem zwolenniczką nadawania wymyślnych albo zbyt popularnych imion.

Bardziej podoba mi się Jakub. Wiem, ze Kuba jest już samodzielnym imieniem, ale jak dla mnie to nadal jest skrót od imienia Jakub. Zdecydowanie Jakub.

Gość anabell___
Najzabawniejsze jest to ze ktos sie pode mnie podszyl!!!! Ja wcale Joachima nie rozwalam! No a jak juz ktos chcial sie zapytac to mogl pod swoim imieniem... Joachim nie jest zle ale ja akurat mam zle skojarzenia... z takim jednym Joachimem który okazal sie chamem i prostakiem i który strasznie mnie skrzywdzil!

Gość anabell___
No to musze wam jeszcze dodac ze nie mieszkam w Poslce wiec to Kubusiow nie ma az tak duzo. Ale moze za kilka lat do Polski wrocimy i wtedy byc moze bede widziala w tym problem. U mnie w rodzinie nie ma zadnych Jakubow. A dziadek juz nie zyje od wielu lat... i tak pomyslelismy ze fajnie by bylo nadac imie po dzaidku. Glupio ze jest takie popularne, no ale czy dlatego powinnam zmieniac decyzje?

Gość mi sie Jakub podoba
:-)

Gość gość
Brzydkie imie jak kupa (ba) i oklepane jak podkowa u kowala pochodzenia zydowskiego .

Gość gość
Autorka już raczej zdecydowała.