Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość youvi

dziwne ugryzienia na nodze - zdjęcia

Polecane posty

Gość youvi

Powiedzcie mi proszę co to jest i czy mam się obawiać? W nocy mnie strasznie swędziało, ale byłam pewna, ze to komar mnie upieprzył. Rano to największe miało 3 cm, teraz już ponad 5. Jest twarde i opuchnięte. Swędzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaapsik
pluskwa

Gość youvi
To raczej nie pluskwy. Byłam wczoraj w lesie przez godzinę, pewnie tam mnie coś upieprzyło.

Gość Polaa333
o matko, strasznie to wygląda!!! Wypij wapno, bo może masz uczulenie na jad tego co cię ugryzło. Jak będzie nadal rosło to idź na pogotowie, nie lekceważ tego!!!

Gość youvi
Nie wchodźcie w to "Aha, zdjęcia: ". To nie ja.

Gość siri
Do lekarza pędem...w życiu czegoś takiego nie widziałam...

cos takigo jest jak najbardziej mozliwe również od komara. Ja też tak mam a nawet i jeszcze bardziej puchne :) także spokojnie po prostu nie którzy ludzie są uczuleni na jad komarów. Okłady z wody oraz octu i zejdzie:)

Gość przeciez byl upal ...
nie przesadzajcie, ze znowu to tak strasznie wyglada. ok nie jest dobrze, ale bez przesady, wyscie chyba duzych ukaszen owadow nie widzialyscie. wypij wapno, w aptece mozesz cos kupic na ukaszenia. ostatecznie idz do lekarza po masc z antybiotykiem.

Gość youvi
Właśnie ja jestem wiecznie pogryziona przez komary i nigdy czegoś takiego nie miałam, dlatego lekko panikuję :c

Gość dermatolog,
Borelioza...

Gość k nslnk dlknf
Ała :( Kup Fenistil w zelu i posmaruj!Przykładaj ten gazik z wodą z octem.Powinno pomóc.Aaaaa no i wapno pij ;)

ja tydzień temu byłam na jagodach i jak mnie komar ugryzl w łokieć to miałam rękę tak spuchniętą,że nie mogłam jej ani prostować ani zginać. Po 2 dniach samo przeszlo. Także na pewno nie ma powodu do obaw.

Moim zdaniem powinnaś ze 3 razy dziennie wziąć po 2 łychy wapna w syropie i zaczekać czy będą sie dalej powiększać:) nic ciekawego na tych fotkach nie widzę i nie szłabym na pewno od razu do lekarza.

Gość arya
weszlam na tego potwora i mylałam ze umre ze strachu bo glosniki mialam jeszcze wlaczone ;/ a co do tego ukąszenia to rzeczywiscie nieciekawie to wyglada , moja mama w tamtym roku miala dokladnie to samo tylko na rece i tak jej spuchlo ze masakra , okazalo sie ze meszki są takie francowate i potrafią takie rzeczy porobić . pij wapno powinno pomóc

Gość junn
końskie muchy jak nic

Gość No przestancie
Przestancie ją straszyć! To po prostu ten koński bąk cie ugryzł, teraz mnóstwo tego lata. Często to tak puchnie a nawet czasami boli. Przestanie. i będzie dobrze.

Tak, to może być bąk koński. Mnie też niedawno ugryzł, zrobiłam małe okłady i jest dobrze.

Gość gość
Takie ugryzienia robia meszki okropnie puchnie

Gość gość
Bonk