Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Facet_po_przejsciach

Jak żyć?

Polecane posty

Gość Facet_po_przejsciach

Mam ponad 30 lat, a niczego w życiu nie osiągnąłem w życiu osobistym. Mam problem, bo nie wiem co ze sobą zrobić. Nie jestem szczęśliwy. Są przynajmniej dwie kobiety, które mnie kochają, a ja chyba żadnej z nich nie potrafię kochać tak szczerze. Z jedną łączy mnie przyjaźń, z drugą sam nie wiem... Co wybrać by nikogo nie skrzywdzić? Na co się zdecydować? Przyzwyczaiłem się do życia w kawalerstwie, nie chcę niczego zmieniać, ale czuję się zobowiązany. Tylko do czego?

Gość Kolejny_facet
Rzadko tu wchodzę, a jednak dziś coś mnie ruszyło... Czytając Twoja wypowiedź, powiem Ci szczerze: Nie ma decyzji idealnych. Bez względu na to, co zrobisz zawsze będziesz myślał o tym co by było gdyby. W moim życiu też były dwie kobiety, z tą różnicą że zakochałem się w innej a zostałem z tą, z którą tylko szczęście udaję. Wybrałem przyjaźń i przywiązanie, nie wiem co by się stało gdybym zdecydował się na tą drugą. Tak jest dobrze, ale niekiedy czegoś w środku brakuje...

Gość Samotna_samarytanka
Może nie spotkałeś tej właściwej, może pojawi się ktoś dla kogo zrezygnujesz z kawalerstwa i nie będziesz bał się zmian :). Trzeba czekać, nie rób niczego na siłę, bo możesz być nieszczęśliwy. czujesz się zobowiązany, ale sam nie wiesz względem czego i kogo? Musisz wsłuchać się w głąb siebie i odnaleźć sens.

Gość Kolejny_facet
Zrób to co słuszne. Zmiany to rzecz trudna, ale możliwa. Nie dziwię się, że się ich boisz. Sam się bałem, może stąd mój wybór był taki a nie inny. Pamiętaj, że potem już nie będzie odwrotu.

Gość Facet_po_przejściach
A Ty Kolejny_facet nie żałujesz, że wybrałeś przyjaźń?

Gość @ 2 kotki
Poszukaj takiej kobiety, by na jej widok serce się radowało a każde rozstanie z nią było udręką nie do wytrzymania.:)

Gość najlpowa
wybierz Ta za która tęsknisz

Gość Kolejny_facet
Trudno mówić czy żałuję czy nie, bo Tworzymy razem dość długoletni związek. Nie kocham jej jak kobiety, ale mogę na nią liczyć i wiem że się na niej nie zawiodę. Dziewczyny, w której się zakochałem nie widuję już od lat, jednak często wracam do niej myślami.

Gość zyyyytadddd
czekaj a będzie ci dane.

Gość zyyyytadddd
musisz wierzyc, ze uda ci się to rozwiązć.

Gość kdldodkdeiejhfeife
kochacie te z ktora nigdy nie byliscie a oklamujecie ta z ktora jestescie. Tak nie mozna!!! JEstescie egoistami! Z akiego zwiazku nic nie wjdzie. Wygodne to, bo jestescie z kobietami ktore zrobia dla was wszystko a wy nawet nie potraficie ich szczerze kochac.

Gość lalaiiisosppdpdd
przeciez zadnej niczego nie obiecywales wiec o co ci chodzi?

Mam dziś doła, nawet nie potrafię podjąć prostej decyzji. Stary, zmęczony facet, a zachowuje się jak dziecko. Stara Przyjaźń czy młode szaleństwo? przyzwyczajenie czy rozpacz

Gość Kolejny_facet
Życie nie jest takie proste. Nie zawsze układa się po naszej myśli. Fakt, że wolimy mieć wróbla w garści niż skowronka na dachu. Jednak nie można się długo oszukiwać, można oszukiwać wszystkich, ale najtrudniej samego siebie.

Obiecywałem wiele i jednej i drugiej, ale nie chcę już nikomu nic obiecywać

Gość Nikki Malone *
pokarało cie ze sie jednoczesnie z dwoma zadawałeś

Gość zozoleczek00
A Ty kolejny facet to mi jedziesz filozofem albo psychiatrą? Co Ty taki obrońca głupoty ludzkiej. Nie można nikogo ranić, być z jedna kochać drugą i mówić że to wygodne. Brak wam jaj.

Gość wegetaaaaxd
tooo teraz czas na druga skoro pierwszej nie kochacie

Gość ....bez...konwalie....
Pytanie do ;kolejny facet Co czułeś do kobiety z której zrezygnowałeś? (jeśli oczywiście mogę wiedzieć)

Gość gdzie ta miłość?
Autorze, najlepiej będzie jak zakończysz znajomość z obiema kobietami. Nic z tego dobrego nie będzie, a może być gorzej, jeśli do żadnej z nich nie czujesz coś takiego jak miłość. Są wakacje, może czas żeby wyjechać gdzieś na jakiś czas i dowiedzieć się czego tak naprawdę chcesz... Jeśli jesteś pewien, że nie chcesz zmieniać swojego stanu, nie chcesz mieć żony, dzieci ok, w porządku. Ale nie wolno wbrew sobie w tak poważny związek się wdawać, skoro wiesz, że nie będziesz w nim szczęśliwy. Dość, że Ty będziesz nieszczęśliwy to jeszcze przyspożysz cierpienia swojej przyszłej żonie i dzieciom. Byłbyś szczęśliwy, gdybyś kogoś kochał, a ta osoba nic by do Ciebie nie czuła, prócz przyjaźni? Czujesz zobowiązania? Wobec kogo? Twoich rodziców? Lliczą na to, że ich synek ułoży sobie życie? To Twoje życie nie ich nic im do tego. A jeśli czujesz zobowiązanie wobec tyci kobiet, którym nałgałeś jak pies. To [przepraszam za kolokwializm] durny jesteś. Nie można nikogo oszukiwać w sprawie uczuć to najgorsze co może spotkać człowieka. Fałszywa miłość jest milion razy gorsza, niż prawdziwa nienawiść. Choć uczucie negatywne, ale szczere. :D mam nadzieję, że to prowokacja, że nie ma na świecie takich "facetów". :O

Gość Ferdydurkie.pl
Trudno sądzić innych. W życiu układa się różnie. Czasami trzeba coś zrobić by nie być samotnym. Z obawy przed samotnością pchamy się w związki, które nas unieszczęśliwiają wierząc że z czasem pokochamy. Nie dzieje sie jednak nic... Kobiety często same nalegają, wiedząc że facet ich nie kocha. Oczekują tego od niego, by był mimo wszystko. To niczyja wina, po prostu uczucia ludzkie

Maruda ? Przewietrz się , a potem podejmij męską decyzję . Nie obiecuj , nie kłam, powiedz wprost , będzie dobrze :)

Gość marcino128
A co chcesz?