Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammmka

Czy znacie jakieś fajne gry planszowe dla dzieci?

Polecane posty

Gość domki nad morzem balfala
Polecam grę interaktywną dla dzieci od 6 lat mapa świata firmy dumel discovery. Mój 6-letni syn ją uwielbia, jego starsza o 3 tala siostra również. W zasadzie po kilku dniach grania operują wiedza zakresu geografii, zdecydowanie większą niż ma niejeden dorosły.

Gość fellada
u mnie z kolei dzieciaki bawia się interaktywną elektroniczną kostką dice + świetne rozwiązanie dla rodziców którzy chcą aby ich dzieci trochę sie zabawiły.

Gość gość_Emilia88
Ja zawsze uwielbiałam gry planszowe - szczególnie grę "Leśne Łowy". Staram się zaszczepić taką miłość do planszówek u swoich maluchów, ale one są bardziej nowoczesne i wolą grać online. Nie pozwalam im jednak grać w byle co - wybieram dla nich tylko bezpieczne gry dla dzieci jak te z portalu http://bobibobi.pl/ - inne strony staram im się blokować :)

Gość gość
lubicie gry?

Gość gość
specjalna kategoria gry dla dzieci jest na mojej ulubionej stronie z planszówkami czyli gryplanszowe24 masz tam gierek do wyboru do koloruJ sama mam stamtąd kilka gier imprezowych

Gość Galeriagier
Hity Łap psiaka, Superfarmer to fajne gry dla 5-7 latka. Wiele gier edukacyjnych i rozrywkowych znajdziecie w sklepie www.galeriagier.pl Jeśli nie macie pomysłu jaką grę wybrać, doradzę, podpowiem która jest odpowiednia do danego wieku.

Gość gość
To zależy czym się maluch interesuje, albo czego chcemy go nauczyć :-) z własnego doświadczenia polecam Zagadki Smoka Obiboka dla ciekawskich, Łap psiaka dla spostrzegawczych, dla fanów piłki GOOL!, dla lubiących przygody FARAS, Klątwa faraona albo Wyprawa po skarb, dla maluszków poniżej 3 lat wszelkiego typu memo lub lotto. Edukacyjne, np nauka czytania- Już czytam Granna, kolory, kształty Kółka i Spółka, Figuraki. Fajne gry znajdziecie na www.galeriagier.pl

Gość gość
Rekin- gra ucząca refleksu trzeba się szybko orientować. Dla dziewczynek zamiast eurobiznesu polecam zakupy-podobna gra ale sprawia więcej radości młodszym damom. Grzybobrania, czerwone kapturki chińczyki wszystko to jest do siebie podobne. Dla kilkulatków polecam memory z literami -bo oprócz ćwiczenia pamięci uczy i oswaja z literkami.

Gość gość
Jeśli ktoś lubi gry planszowe polecam zakup dużego arkuszu papieru i stworzenia własnej gry! My z moim bratem dwie dekady temu tak właśnie robiliśmy. Pamiętam że za naszego dzieciństwa też były modne Star Wars oglądaliśmy gwiezdne wojny w telewizji i potem zainspirowani filmem tworzyliśmy gry planszowe Szkicowaliśmy statki kosmiczne, planety, postacie z filmu wymyślaliśmy fabułę Malowaliśmy to farbami żeby było jak na filmie To trwało czasami tygodniami ale na końcu graliśmy w tą grę przez kolejne tygodnie :D Naprawdę świetna zabawa!

Gość gość_Madzia
Ja zawsze uwielbiałam gry planszowe, ale niestety moje dzieciaki wolą komputer - zasługa starszego kuzynowstwa, które ich wciągnęło w świat internetu :P Dobrze, że przynajmniej są strony jak http://bobibobi.pl/ - gdzie można znaleźć bezpieczne gry dla dzieci bez przemocy, bijatyk, strzelania.

Gość gość
Produkty dla osób w każdym wieku, którym zależy na zachowaniu mózgu w dobrym zdrowiu i kondycji. Można znaleźć na Brainshop.pl i coś dla dzieci (np. gry, puzzle), i dla dorosłych.

Gość gość
Pędzące żółwie- zabawa dla dzieci i dla dorosłych ;)

Gość gofer76
Mój prawie-4-latek uwielbia Grzybobranie z Granny - to taka podrasowana wersja Grzybobrania, któe pewnie pamiętacie z włąsnego dzieciństwa (można sobie dokłądnie obejrzeć tutaj: http://www.cudowneipozyteczne.pl/2016/07/stara-gra-w-nowej-odsonie-grzybobranie.html) A ostatnio szaleje za Trzema Małymi Świnkami też Granna - to chyba najfajniejsza z ich serii smart games. Trudno na dobrą sprawę nazwać ją grą planszową (choć plansza jest), to raczej logiczna łamigłówka dla przedszkolaków, gra dla 1 osoby ale mega wciągająca. Polecamy :) A tu dokładny opis i zdjęcia: http://www.cudowneipozyteczne.pl/2016/08/logiczna-gra-dla-przedszkolakow-trzy.html

Gość gość
U nas w użyciu nieustannie były farmer, grzybobranie i eurobiznes. Bardzo wciągają dzieci i super zabawa.

Gra podaj dalej jest naprawdę rewelacyjna. Idealna na kinderbal czy spotkanie w gronie znajomych. Dzieciaki będą zachwycone! Produkt dostępny jest w sklepie internetowym CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam wszystkim.

Obecnie jest szeroki wybór gier planszowych. Bardzo ciekawą propozycją są platformy edukacyjne. Ja przeczytałam o tym w tym artykule- http://kobieta.twojachwila.eu/efektywna-i-mila-nauka/. Na takich platformach znajdziemy tam nie tylko gry edukacyjne ale również testy z różnych dziedzin nauki. Myślę, że jest to świetna alternatywa dla planszówek, dla młodszych i starszych dzieci.

Gość gość
Ja polecam grę Biedronki - moja pięciolatka ją uwielbia :)

Gość gość
Dużo rzeczy kupowałam też tutaj https://txm.pl/niemowlak/odziez Uwazam ze to sa fajne rzeczy i spokojnie mozecie coś wybrać dla Waszych maluszków.

Gość gość
ja polecam sprawdzić ofertę tailor games ;) mają całą masę świetnych gier w jeszcze lepszych cenach! Bo to, że za np. 200 zł kupi się fajną grę to każdy wie, ale jak się ma 50 zł, to już nie jest tak prosto. A oni tam mają właśnie takie ceny :P

Gość Sylwiaaaw
dzieci z carcassonne