Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość letni deszczykkk

moze tu mi ktos pomoze:(- centralne ogrzewanie iliczniki nabily mimo iz nie byly

Polecane posty

Gość letni deszczykkk
czyli u mnie ten szarawy wskaznik pokazuje bardzo malo, by sie zgadzalo :):) mam nadzieje ze tak bedzie :) dzieki :) ale mnie to gnebilo, chodzilo za mna i nie dawalo spokoju:) az sie usmiechnelam od bardzo dlugiego czasu :)))

Gość inzynier serwisowy bann
Obecnie mierniki wyglądają tak http://ogrzewanie.drewnozamiastbenzyny.pl/wp-content/uploads/2010/11/ciep%C5%82omierz-kompaktowy-miernik-przep%C5%82ywu.gif A takie sa jedynie w starych blokach i kamienicach. Powód jest prosty. Jak ktoś nie uszczelnił korka to ciecz wyparowała i trzeba było dochodzić swojego że nie zużyliśmy tyle energii tylko fachowiec nie zatkał korka. Odczyt napisałem Z lewej zeszły rok z prawej obecny im więcej w dół tym więcej energi (odparowanej cieczy ) i większy koszt.

No więc już wiesz. Sory ale nie lubie ludzi jak tak pierdzielą 2h zamiast podać zdjęcie i ktoś sie ma domyślać czy baba jest taka głupia i gałkę podaje czy co. Im więcej płynu ( bliżej 0 tym mniej płacisz) Tylko jw muszą dobrze ciule założyć żeby ciecz nie znikała. A elektryczne mają tą wadę że fałszują jak masz inne ogrzewanie w domu np własny piec 2 funkcyjny. Wtedy wydaje mu się że bierzesz ogrzewanie z elektrowni Pozdro

Gość letni deszczykkk
u nas zakladali jak bylam malutka , a blok ma 21 lat z plyt :) chyba przedostatni jaki zbudowali w naszym miescie :)

I taka rada jak chcesz być oszczedna i nie mam na celu oszustwa. Te mierniki zużywają energię w lato. Wiec w lato starać się je zacienić. Obkładanie folią itd jest nielegalne ale działa :P Ale w lato po prostu ciecz paruje bo jest gorąco więc płacisz za coś czego nie zużywasz. Więc np zakryć BIAŁĄ szmatą. Nie czarną :P Pozdro i czym sie