Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abcd_ewe

pytanie pytanie pytanie

Polecane posty

Gość abcd_ewe

hej, kochałam się z chłopakiem dzień po mojej miesiączce bez zabezpieczenia. ostatnio mam pewne objawy, albo 'urojone' tydzien temu zrobiłam test i wyszedł negatywnie ale teraz kiedy powinnam mieć już okres to on nie przychodzi? może przesadzam, i za wcześniej na objawy? niedługo mi przywiezie drugi test ale teraz siedzę w domu i rozmyslam, wszystkie paznokcie pogryzione, trochę za wcześniej jeszcze.. ale nie istotne. wy miałyscie jakies objawy wczesne czy to tylko urojnia moje? drugi rok studiów i dałam radę chciałam wszystko pokolei..

Gość 33344
Mam tez pytanie Biorę tabletki o schemacie przyjmowania 24+4, zawsze zażywam je o 6 rano, w poniedziałek zapomnialam tabletki, a dzisiaj spóźniłam się z zażyciem tej dzisiejszej ale nie minelo 12 h tylko 10 h opoźnienia, wiec kolo godziny 16 wzielam dwie tabletki, czyli z poniedzialku i z dzisiaj, i teraz mam pytanie: Czy musze dodatkowo się zabezpieczac? dodam ze sa tabletki z drugiego tygodnia, bo to byla 11 tabletka...

Gość 33344
skoro pierwszy wyszedł negatywnie to nie powinnas byc w ciązy, choc nie zawsze wychodza dobrze pierwsze testy... na nastepny raz pamietaj o zabezpieczeniu, i zycze abys w ciazy nie była :)

Gość nie lubie nikogo:)
2 rok studiów ?? buahahahaha Skoro tak się stresujesz, to po jakiego huja godzisz sie na seks bez zabezpieczenia ??

Gość abcd_ewe
wydaje mi się, że dwóch tabletek nie wolno brać. a ogólnie cięzko mi powiedzieć zabezpieczenia nigdy za wiele ;))) wiem po sobie, "mądry polak po szkodzie" dla pewności skonsultuj się z ginekologiem ale myślę, że nie powinno być jakiś powikłań, tylko faktycznie martwię się, bo wzięłaś dwie... ? hm

Gość abcd_ewe
ok dziękuję, może za bardzo panikuję.. pozdrawiam

Gość 33344
hm ja na ulotce wyczytałam ze w przypadku pomieniecia jednej tabletki trzeba ja przyjąc natych miast jak o niej sobie przypomnimy nawet jesli mialoby to oznaczac przyjecie dwoch tabletek naraz...

Gość hgfdfghjbggcxx
3334- ty sie nie pytaj bez senssu bo nie jestesmy prorokami i nikt nie wniknie w twoj organizm. Zabezpiecz sie dodatkowo a nie kombinuj zebys potem nie miala nerwicy ciazowo paranoidalnej

Gość abcd_ewe
aha... no jeżeli tak na ulotce pisało i zrobiłas tak...może ci się teraz coś źle regulowac w organizmie tak mi sie wydaje, ale nadal nalegam na wizyte :)

Gość 33344
no moim zdaniem to nie jest bez sensu pytanie tylko normalne... zapomnienie jednej tabletki zdarza sie prawie kazdemu i warto wiedziec jak postepowac.

Gość 33344
zabezpieczyc sie dodatkowo... ale przez ile? przez 7dni czy dluzej?

Gość eweluchna
tak sobie przypomniałam własnie jak kolezanka zapomniała tez wziasc to normalnie na drugi dzien wzieła i szła dalej tylko faktycznie juz zamiast poniedziałki brała wtorki, ale ona to hardkor jest także nie gwarantuję...

Gość 33344
wow no to rzeczywiscie hardcore :D hm bo ja czytalam ze jk z drugiego tygodnia sie zapomni to tak naprawde nic sie nie dzieje, gorzej jak w pierwszym albo trzecim wtedy trzeba dodatkowow sie zabezpieczac.. ale sama nie wiem czy moge byc bezpieczna czy nie eh...

Gość bialamasajka
Dzień po miesiączce z reguły wypadają dni niepłodne, chyba że masz bardzo krótkie abo nieregularne cykle. Mimo wszystko powinnaś się zabezpieczać. A jeśli czasem chcecie zaszaleć to proponowałabym kupno testera płodności. teraz są takie na ślinę.