Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marrtwie siiee

guzek na wardze sromowej-co to jest?

Polecane posty

Gość marrtwie siiee

dziewczyny, pomóżcie, miała któraś z was coś takiego?? Ten guzek wyczułam jak sie myłam, jest dosyć twrdy:(:( martwie sie bardzo:(

ja tak miałam... był twardy,koloru skóry i nie bolał... sam znikł po 2-3 dniach... nie wiem co to było i na prawde nie chce wiedziec

Gość no sugar and no salt
mi też kiedyś się to przytrafiło, po kilku dniach znikło

Gość marrtwie siiee
ja to dzisiaj zauważyłam, jutro zadzwonie do gin., boje sie jak cholera, a jak to coś najgorszego???:(

jak by to było coś "najgorszego" to by nie znikało a mi i no sugar and no salt znikło... więc nie panikuj.

Gość marrtwie siiee
a możliwe, że zrobiło mi sie to po urodzeniu dziecka???czy to nie ma nic z tym wspólnego??

Gdzie dokładnie znajduje się ten guzek?? Czy jest bolesny przy dotyku? Jeśli jest on na wardze większej, od strony wewnętrznej mniej więcej w 1/3 wysokości licząc od dołu to może to być powiększony gruczoł Bartholina. Musisz obserwować. Jesli w ciągu kilku dni guzek nie zniknie nie minie lub bedzie się powiększać powinnaś udać się do ginekologa by nie dopuścić do powstania stanu zapalnego gruczołu.

Gość marrtwie siiee
tak by się zgadzało, że jest na wardze wiekszej, czy to jest groźne?skąd mi się to wzięło??

Gość marrtwie siiee
przy dotyku mnie troche boli:(

Gość myśle że tak
Też tak miałam,ze 3 razy. Tyle,że mój był bolesny,bardzo. Tak szybko jak sie pojawiał,tak znikał. Nie doszłam do ginia. Poobserwuj tydzień,dwa.

Gość marrtwie siiee
to sięę potrafi odnowić widxę....masakra, ciekawe jak nie zejdzie to co??jakas operacja?zabieg????

Gość jhghf
o mamo:D masz tam zwykłego pryszcza, poważnie pisze:) a wy jej tutaj od razy z ginekologiem wyjeżdżacie, dobre:)

Spokojnie! Z całą pewnością nie jest to nic "najgorszego" Zmiana nie ma charakteru nowotworowego lecz przyczyną może być infekcja bakteryjna lub przejściowe zachwianie równowagi hormonalnej. Dlatego - jak napisały przedmówczynie - guzek taki często znika sam po kilku dniach bez potrzbyy zadnych działań. Wystarczy zwykłe, staranne zachowanie higieny. W innych przypadkach potrzebne jest leczenie farmakologiczne antybiotykiem. Jednak stan taki utrzymujacy się i zaniedbany moze prowadzić do powstania ropienia gruczołu który wymaga leczenia zabiegowego a czasem nawet operacyjnego.

jhghf ----->to prawda, może to być też zwykła potówka. Aby to rozstrzygnąć istotne jest umiejscowienie i wygląd guzka ktorego autorka precyzyjnie nie opisuje. Dlatego dobrze by (jeśli problem nie zniknie) obejrzał to lekarz.