zuzanna123456 0 Napisano Lipiec 17, 2012 Mam bardzo ważne pytanie do was. Zacznę od tego, że biore tabetki Novynette codzinnie o 16:00. Niestety w sobote i w niedziele spóżnilam sie z tabletką o jakieś 11 godzin, więc podejrzewam, ze skutecznosc byla obnizona. W poniedzialek doszło do stosunku jednak postanowilam w obawie przed ciążą dziś (wtorek) skorzystac z metody yuzpe czyli zażyc 4 tabletki antykoncepcyjne (zrobilam to rano) i po 12 godzinach nastepne 4 (jest to metoda antykoncepcji po i zazylam tez normalnie jak powinnam tabletke o 16:00). Jeżeli od jutro znow bede zazywac tabletki o 16:00 bede zabezpieczona? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość myśle że tak Napisano Lipiec 17, 2012 ale jesteś pewna,że te tabletki nadaja sie do tej metody? Bo wiem że tylko niektore. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zuzanna123456 0 Napisano Lipiec 17, 2012 tak, tak, jestem pewna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość myśle że tak Napisano Lipiec 17, 2012 No,wiec luzik,nie stresuj sie. Chociaż weź też pod uwage,że nie ma 100% metod:-P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zuzanna123456 0 Napisano Lipiec 17, 2012 Ale po tak dużej dawce hormonów na raz tzn zazyciu 4 tabletek i po dwunastku godzinach nastepnych 4 bede zabezpieczone zazywajac na drugi dzien jedynie jedną o tej 16:00 jak zwykle? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zuzanna123456 0 Napisano Lipiec 17, 2012 Prosze pomóżcie dziewczyny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zuzanna123456 0 Napisano Lipiec 18, 2012 pomóżcie, prosze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noctua 0 Napisano Lipiec 18, 2012 Ochrona nie była zmniejszona, do 12 jest ok. niepotrzebnie namieszałaś w organiźmie. Jak sie bierze tabsy to trzeba się stosować do tego co w ulotce w razie zapomnienia, zwymiotowania i tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zuzanna123456 0 Napisano Lipiec 18, 2012 ok ale czy po zastosowaniu yuzpe kontynuujac normalnie branie tabletek jestem zabezpieczona? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noctua 0 Napisano Lipiec 18, 2012 Myślę,że tak, ale niezłą bombę hormonalną sobie zafundowałaś. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zuzanna123456 0 Napisano Lipiec 18, 2012 Wiem, bardzo spanikowalam przed ta ciaza, zamiast pomyslec. Na drugi raz bede madrzejsza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zuzanna123456 0 Napisano Lipiec 18, 2012 A są moze mozliwisc darmowej konsultacji tego z ginekologiem przez telefon? Słyszalam o jakis specjalnych infoliniach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach