Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zuzanna123456

Ciąża

Polecane posty

Mam bardzo ważne pytanie do was. Zacznę od tego, że biore tabetki Novynette codzinnie o 16:00. Niestety w sobote i w niedziele spóżnilam sie z tabletką o jakieś 11 godzin, więc podejrzewam, ze skutecznosc byla obnizona. W poniedzialek doszło do stosunku jednak postanowilam w obawie przed ciążą dziś (wtorek) skorzystac z metody yuzpe czyli zażyc 4 tabletki antykoncepcyjne (zrobilam to rano) i po 12 godzinach nastepne 4 (jest to metoda antykoncepcji po i zazylam tez normalnie jak powinnam tabletke o 16:00). Jeżeli od jutro znow bede zazywac tabletki o 16:00 bede zabezpieczona?

Gość myśle że tak
ale jesteś pewna,że te tabletki nadaja sie do tej metody? Bo wiem że tylko niektore.

Gość myśle że tak
No,wiec luzik,nie stresuj sie. Chociaż weź też pod uwage,że nie ma 100% metod:-P

Ale po tak dużej dawce hormonów na raz tzn zazyciu 4 tabletek i po dwunastku godzinach nastepnych 4 bede zabezpieczone zazywajac na drugi dzien jedynie jedną o tej 16:00 jak zwykle?

Ochrona nie była zmniejszona, do 12 jest ok. niepotrzebnie namieszałaś w organiźmie. Jak sie bierze tabsy to trzeba się stosować do tego co w ulotce w razie zapomnienia, zwymiotowania i tyle.

Myślę,że tak, ale niezłą bombę hormonalną sobie zafundowałaś.

A są moze mozliwisc darmowej konsultacji tego z ginekologiem przez telefon? Słyszalam o jakis specjalnych infoliniach