Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciąza i ślub

Szybki ŚLUB W CIĄŻY...największa żenuaaaaa....

Polecane posty

Gość ciąza i ślub

Jestem w ciązy ale nie mam zamiaru brać szybkiego ślubu. Niedługo spotkanie rodziców i pewnie będą w niezłym szoku jak im powiemy o naszej decyzji:-D Rodzice i przyszli tesciowie to praktykujacy katolicy, bedzie niezła obraza majestatu:-) Uwazam ze taki szybki slub to najwieksza żenua, powiedzcie mi co za problem zeby wziasc slub po urodzeniu dziecka, na spokojnie, bez stresów???

Gość chwalisz sie czy zalisz?
Zyj swoim zyciem a nie innych? Co Cie obchodzi kto kiedy slub bierze? :D Ja slubowalam nie majac dziecka i nie bedac w ciazy ale nie ekscytowalam sie ciezarnymi pannami mlodymi...

Gość ciąza i ślub
Osttanio byłam na takim ślubie, młodzi skrzętnie ukrywali fakt ze panna młoda jest w ciązy a każdy gość i tak to widział bo brzuszek był juz spory. Skąd ten wstyd iu ludzi i próby zamaskowania widocznej ciazy?? Czemu wiekszosc chce brac slub szybko byle by tylko zdąrzyć przed porodem?

Gość ciąza i ślub
Ale to kłamstwo, zakłamanie i to jest zgodne z katolicką wiarą?? Ja tez sie obawiam reakcji moich i jego rodziców, pewnie bede oburzeni ze nie chcemy szybkiego slubu:-)

Gość ciąza i ślub
otulona snem i co teraz za drugim razem jesteś już szczesliwa czy może dopuszczasz jeszcze trzeci ślub?

Gość ciąza i ślub
masz kościelny?

Gość ciąza i ślub
wiesz co ja sie tez szczerze mowiac boje koscielnego slubu bo jak mozna przyzekac ze bede z kims do konca zycia jesli tego nie wiem na dzien dziejeszy? wole urodzić i sie rpzekonac czy moge na niego liczyc, czy dziecko nie pogrąży naszej relacji która i tak jest dosc skomplikowana.Nikt mnie do tego slubu nie zmusi, najlpierw urodzę a potem zastanowie sie co dalej. Jak juz bede pewna to moge wziasc ślub.

Gość ciąza i ślub
3 miesiąc, jeszcze nie wiadomo jaka płec ale chciałabym dziewczynkę:-P

Gość ciąza i ślub
dziękuję:-) Otulona mam jeszcze pytanko, czy terazz za drugim razem czujesz sie szczesliwa? Bo ja widząc co się dzieje dookoła stiwerdzam że ludzie razem sa szczesliwi przez krótki okres czasu, potem z upływem lat jest tylko coraz gorzej.Jak jest u Ciebie?

Gość ciąza i ślub
no własnie, czyli potwierdzasz to ze lepiej w przyżekania typu"az do smierci" omijać z daleka.

Gość dobre pytanie:-)
Ja też jestem przeciw. Tymbardziej,jak miedzy młodymi sie nie układa. Moja siostra zaszła,szybki ślub i zaraz potem rozwód. Coraz wiecej par decyduje sie na ślub po urodzeniu dziecka.

Gość do autorki ciąża i ślub
"Rodzice i przyszli tesciowie to praktykujacy katolicy, bedzie niezła obraza majestatu :)" Wiesz co nie jaraj się tak, że zrobisz rodzicom i teściom na złość bo z tego co mi wiadomo to kościół pracuje nad zaostrzeniem wymogów koniecznych do wzięcia ślubu kościelnego i w przyszłości ma być tak że jak ktoś będzie chciał wziąć ślub kościelny z powodu ciąży to ksiądz będzie miał praco odmówić mu udzielenia ślubu.

Gość wredniucha
ciąza i ślub "Ale to kłamstwo, zakłamanie i to jest zgodne z katolicką wiarą?? Ja tez sie obawiam reakcji moich i jego rodziców, pewnie bede oburzeni ze nie chcemy szybkiego slubu" z tego co zauważyłam, katolicka wiara w Polsce przede wszystkim opiera się na kłamstwie, zakłamaniu i zamykaniu oczu na prawdę

Gość morda szmatyyyyyyy
PREDZEJ WIELORYB PRZEJDZIE PRZEZ UCHO IGIELNE NIZ OTRZYMA ZYCIE W TEN KTO NIE POŁACZY SIĘ PRZED OBLICZEM WIELKIEGO O'RETY WIĘC NA KOLANA SZMATY

Gość 123
Dnia 18.07.2012 o 09:24, Gość ciąza i ślub napisał:

Jestem w ciązy ale nie mam zamiaru brać szybkiego ślubu. Niedługo spotkanie rodziców i pewnie będą w niezłym szoku jak im powiemy o naszej decyzji:-D Rodzice i przyszli tesciowie to praktykujacy katolicy, bedzie niezła obraza majestatu:-) Uwazam ze taki szybki slub to najwieksza żenua, powiedzcie mi co za problem zeby wziasc slub po urodzeniu dziecka, na spokojnie, bez stresów???

Wreszcie jakieś rozsądne podejście :)