Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama rocznej Martusi

Moja córka nie potrafi sobie 'odmówić' mleka !

Polecane posty

Witam drogie mamy ! Nie wiem, czy uznawać to za problem czy nie, jednak mnie trochę to dziwi/martwi. Moja córka za kilkan dni skończy roczek. Dietę zaczełam jej rozszerzać jak skończyła 4 miesiace i w zasadzie z niczym nie było problemow, wszystko praktycznie jej smakowało i smakuje z tym, że zawsze nawet po zjedzonym obiadku musi DOPIĆ całość mlekiem (MM) Przykład: 7:00 - 200 ml MM 9:00 - kanapka przed południem np. owoce, jogurt, a po pół godziny domaga się mleka i wypija ok 120 -150 ml 14:00 - zupa i z małą przerwą drugie danie 16:00 - znów domaga się mleka - ok. 120 - 150 ml 19:00 - kaszka lub coś innego na gęsto 21:00 - 200 ml MM Wydaje mi się, że tego mleka jest za dużo w diecie, biorąc pod uwagę to co piszą n a opakowaniu ( 3 x 210 ml ) Czasem jest tak, że nie chce jeść obiadu, pluje, ale jak zrobie mleko to wypije wszystko. Jej dieta jest chyba zbyt uboga. Czy ja się mam tym martwić, czy to minie, a może tak dzieci maja poprostu, a mnie się to wyfaje dziwne. Dodam, że w ciągu dnia pije spore ilości wody.

mi lekarz powiedział że dziecko roczne powinno wypijać kolo 500 ml mleka dziennie to podziel jej to może na mniejsze porcje i chyba nic w tym dziwnego że chce mleko przecież to jeszcze dosyć ważny pokarm w życiu malucha:)

Gość moje to samooo
mój synek ma tak samo, zupa + zaraz mleko, deser + zaraz mleko widać niektóre dzieci tak mają, nie martwię się tym, jesli chce pić niech pije, chyba to mleko nie jest aż tak szkodliwe, dajemy NAN

Gość Pesu-do-nima
Aj tam, moja ma podobnie, z tym że ma dopiero 11 miesięcy, a mleko pije moje (odciągam laktatorem i daję z flachy). Jada inne rzeczy, ale mleko kocha ponad wszystko, i w zasadzie do niedawna każdy posiłek kończył się i tam mlekiem. Teraz trochę jej to ograniczam, ale bywają dni, że skubnie obiadku ze dwie łyżeczki, kaszki podziobie jak ptaszek, i tylkoo mleko, mleko, mleko. Ale jest zdrowa, ładnie się rozwija, nie bronię jej. Z czasem pewnie jej to minie.

Dzieki ! Troszkę mnie uspokoiłyście. Za niedługo idziemy na szczepienie, więc pogadam jeszcze o tym z pediatrą :)

Gość wierrrka
A moja z kolei w wieku 14 mcy kategorycznie osmowila mleka i papek. nie i koniec. Tak ze teraz -ma 17 mcy - dostaje jogurt,zolty ser no i mam nadzieje,ze jej wystarcza