Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krakowiaakk

900 zł media - co to znaczy??

Polecane posty

Gość krakowiaakk

pisze tak w ogłoszeniu mieszkani, czy to znaczy, że w te 900 zł wliczone są media ?? prąd, gaz itp?? czy to czynsz sam ?? tzn pisze mieszkanie bezczynszowe, 900 zł media to czynsz raczej nie

Gość SASDAASDAFFDFAF
media to podlacza, czyli oplaty jakie z wynajm i za utrzymanie musisz zaplacic

Gość SASDAASDAFFDFAF
czyli 900 zloty media + najemcy zaplacic

Gość krakowiaakk
czyli płace 900 zł i to wszystko ?? nie muszę sie martwić o opłaty czy jak??

Gość wydaje mi sie
ze ktos uzyl skrótu myslowego, miał na mysli 900 zł za wynajem plus media czyli rachunki

Gość wydaje mi sie
jakby media byly wliczone w te 900 zl to nie byloby potrzeby osobnego wymieniania

Gość wydaje mi sie
hmm, mysle ze najlepiej by bylo jakbys zamiescil/a całe ogloszenie, bo trudno zgadywac na podstawie dwóch wyrazów...

Najlepiej zadzwoń i zapytaj, ale myślę że ktoś, albo gazeta zapomniała wstawić + i wtedy byłoby 900 zł + media.

Gość krakowiaakk
900 zł media Na życzenie tv kablowa 52 polskie programy 32zł i internet z vifi 6gb 35 zł tak pisze dokładnie ale dzwoniłam i facet powiedział że mieszkanie bezczynszowe to nie wiem za co to 900 zł, głupio mi było się pytać żeby nie pomyślał, że głupia jestem hehe ;) ale widze , że każdy to różnie rozumie.. zna się ktoś??

Bezczynszowe tzn że płacisz jemu za wynajem i nie ma już dodatkowej comiesięcznej opłaty np 500 zł za ogrzewanie...albo jest wliczona w te właśnie media, chociaż nie wiem jak można wyliczyć media skoro ktoś nie wie ile zużyjesz prądu albo ciepłej wody...

Gość wydaje mi sie
ojej...mieszkanie bezczynszowe oznacza ze nie musisz placic dodatkowo czynszu do spoldzielni! a 900 zł to tzw "odstępne" - kasa dla wlasciciela. ja bym jednak stawiala 900zł + rachunki

Nie wiem czy się znam :p wynajmuję mieszkania i wiem że w niektórych miejscach jest stała opłata np na remonty, ogrzewanie...ale ja to wliczam w to ile ktoś ma mi zapłacić, nie wymieniam osobno.

Gość krakowiaakk
hm a to dużo czy mało ?? nie wiem ile mi wyjdzie na miesiąc z rachunkami :( czy nie będzie za dużo:(

Gość krakowiaakk
bo na innym ogłoszeniu co mnie interesuje piszę 800 zł + media co 2 miesiące więc wiadomo o co chodzi

Jeśli w dużym mieście to moim zdaniem mało. We Wrocławiu zazwyczaj kawalerkę wynajmuje się za grubo powyżej 1000 plus oczywiście opłaty.

Gość krakowiaakk
a ile mi to wyjdzie z rachunkami tak mniej więcej?? wiem, że zalezy ile zuzyje ale tak mniej więcej (2 osoby w mieszkaniu )

Trudno powiedzieć, jeśli bez kablówki i internetu myślę że jakieś 1300-1500 zależy ile zużyjecie, najbardziej "ciągnie" prąd i ciepła woda.

Gość krakowiaakk
dobra, dzięki ;) jadę w tym tyg oglądać mieszkanie to się dowiem dokładnie co i jak