Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona:(

MAMY POMÓŻCIE :( 2 LATEK NIECHCE JEŚĆ OD DŁUŻSZEGO CZASU:(

Polecane posty

witam wszystkie mamy mam problem z synkiem ma 2 lata i niechce jesc:( wczesniej jadł normalnie śniadanie kolacje obiad a np wczoraj rano zjadł jajecznice na śniadanie potem przed spaniem w południe wypił mleko i na tym koniec .. wstal przed 15 o obiedzie nie było mowy , zrobiłam mu potem kanapke też nie zjadł i wieczorem na kolcaje też nic :( dzis rano zrobiłam śniadanie to zjadł tylko kromke chleba przed chwiła poszedł spać i jakw stanie znowu bedzie to samo:( juz niewiem co robić :(

Gość ja miałam taka sytuacje
nic. zgłodnieje to będzie wpieprzał jak szalony:) to normalne,przecież poznaje świat i nie ma czasu na jedzenie:) też tak panikowałam, nawet dawałam małej Apetizer bo się bałam o nią ale jest ok sama zgłodniała i to czego przez tydz. nie chciała jeść nadrobiła w dwa dni:) przede wszystkim poczekaj aż sam zawoła,że chce jeść a nie pakuj w niego na chama bo jeszcze wstrętu do jedzenia się nabawi. pozdrawiam:)

albo go choroba bierze, moja nigdy prawie nic nie je jak ma katar albo jak jej się na niego zbiera...

tak jest juz mniej wiecej od dwoch tygodni nic mu niejest nie ma temperatury , kataru , pije duzo ale staram sie nie przed posilkami zeby nie zapychal sie piciem ale jak widze ze i tak nie zje to mu daje zeby wlasnie chociaz pil..

jeszcze niepokoi mnie jego waga , dzieci 2 latki kolezanek waza po ok 14 kg a my bylismy kilka dni temu na bilansie i wazy troche ponad 11 kg , jeszcze ta niechec do jedzenia:(

jeżeli jest ruchliwy i nic w jego zachowaniu i wyglądzie sie nie zmieniło to nic mu nie jest tak jak napisałam poznaje świat i nie ma czasu na wcinanie:) jak nie wierzysz to idź do lekarza. To co Ci napisałam wiem od lekarza,bo przechodziłam z moją mała dokładnie to samo i dokładnie była w tym samym wieku:) jeżeli bardzo sie martwisz to idź na wizytę do pediatry ale według mnie jest mu to samo co było mojej:)

Gość Mała czarna kawka 22
Troche mało waży..zrób mu może badania krwi czy anemia jakaś sie nie przyplątała...mocz kał...itp. Może ma robaki?

Gość mama dwóch dziewczynek
na pewno na siłę w niego nie wpychaj, nie namawiaj w kółko, bo zniechęcisz. Daj mu zgłodnieć, wtedy sam powinien poprosić o jedzenie. Proponuj kolejne posilki, najlepiej jak sami jecie, ale jak nie to nic na siłę. Może zapytaj co by zjadł, podaj coś ulubionego, albo daj wybór - zjesz to czy to? Moja mała jak ostatnio nie chciała jeść to dawałam jej dobre soki i actimel. Piła chętnie i byłam spokojna. Minęło po 2 dniach. U Was to już długo trwa, może to jakiś bunt przeciwko jedzeniu, może wynika z wymuszania np. Spróbuj zmienić taktykę karmienia, może się uda, przeanalizuj skąd mogło się to wziąć, czy coś się nie wydarzyło w tym czasie kiedy odmówił jedzenia?

moja córka urodziła się prawie 5kg więc powinna tyć i tyć tak wszyscy myśleli a w wieku 25msc ważyła 11,3kg więc malutko przytyła biorąc pod uwagę jej wagę urodzeniową-nie ma sie czym martwić:)

Gość w Afryce maja odwrotny problem
dziecko chce cały czas jeść, więc nie dramatyzuj.

dzieki dziewczyny , przejde sie z nim jeszcze do lekarza , mam nadzieje ze nie anemia , wiem ze jest ruchliwy itd ale wiadomo .. jestem matka panikara;)

Gość Adela850
Moj dwulatek wazy 12,5 kg. kazdy jest inny. i on tez tak przed skonczeniem 2 lat zaczal mniej jesc. jeden posilek wylecial mu wogole. Do poludnia je wszystko pieknie, a po poludniu juz nie ma takiego apetytu. nie ma sie czym przejmowac. W tym wieku dzieci juz tak bardzo nie tyja. A moze mu poprostu zeby ida. To jest juz pora na 5-tki (miedzy 23 a 33 miesiacem)