Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baza Dax Cosmetics

BAZA SILIKONOWA POD MAKIJAŻ - MAM PROBLEM !!!

Polecane posty

Gość baza Dax Cosmetics

Dziewczyny zakupiłam bazę silikonową z Daxa i tak się cieszyłam, że może wreszcie nie będę się świecić po 2 h od wyjścia z domu, ale niestety mam problem. Nie używam fluidu tylko bezpośrednio na twarz puder w kamieniu, który nakładam gąbeczka i ta baza pod wpływem pocierania gąbeczki o skórę roluje się:/ czy da się coś z tym zrobić czy mogę po prostu wyrzucić tą bazę?:(

Gość chyba tak sie zdaje mi
bazę chyba kładzie się pod podkład a nie puder

Gość jakajataja
dlatego nazywa się bazą. Baza--> fluid--> ew. puder. Swoją drogą puder wygląda okropnie, jeżeli pod spód nie zastosujesz fluidu, feeee.

Gość baza Dax Cosmetics
jakoś moja twarz nie wygląda okropnie jak mam na niej sam puder w kamieniu:D każdy pyta co robię,ze mam taka idealnie gładką cerę:D za to fluid wygląda obrzydliwie:/ spływa albo jest za ciemny albo gromadzi się w zmarszczkach i uwidacznia pory:/ same takie paszteciary widać zawsze na mieście:/

Gość znam to znam
Miałam to samo z tą bazą i ja nakładałam normalnie pod fluid. Wszystko się ważyło. Chłam straszny. Ja wolę już dobry krem matujący pod podkład.

Gość znam to znam
cukierek a Ty używasz pudru bambusowego?

Gość znam to znam
Tak, wiem, bo sama go używałam. Powiedz mi jak go nanosisz na twarz. Ja miałam z nim straszny problem, bo pylił się niemiłosiernie. Zawsze przy nakładanianiu wszystko wkoło było obsypane. I wkurzało mnie to do tego stopnia, że nie zdecydowałam się na kolejne opakowanie. Choć nic lepszego nie znalazłam i pewnie nie znajde :(

Gość baza Dax Cosmetics
kurcze kochane jesteście, dzięki za te rady, dobrze ktoś tu napisał, ja ciągle tylko peelingi i wysuszanie twarzy alkoholowymi tonikami i normalnie świecę się jak jajko, nieraz po 2 h a nieraz po 6 dopiero, widocznie im później tym intensywniej wcześniej twarz nawilżałam;) a ten puder bambusowy - muszę spróbować;)

Gość znam to znam
baza wyrzuć toniki z alkoholem do kosza. Ja sobie chwalę bardzo tonik ogórkowy Zjai, jest bez alkoholu. A krem matujący jak kupujesz to koniecznie zwróć uwagę na to, żeby był matujący ale i nawilżający również.

Gość powiedzcie bom ciekawa
czy mozna uzywac tego pudru bambusowego jesli nie stosuje sie podkladu?

Gość znam to znam
powiedzcie, może to zależy, ale u mnie nakładany bezpośrednio na skórę wysuszał ją bardzo.

Gość powiedzcie bom ciekawa
aha dzieki za odpowiedz:)

puder bambusowy matuje, nie wysusza wg mnie ja nakladam go pedzlem do pudru z ecotools (mozna kupic w rossmanie, super jakosc)

Gość znam to znam
Ja nie mówię, że nie matuje, jest super jako utrwalacz do makijażu. Ale jak go próbowałam nakładać bezpośrednio na skórę, nawet nawilżoną kremem, to wysuszał skórę na wiór. No i ja pędzlem z włosia naturalnego nakładałam, ale tak jak pisałam wszystko wkoło białe i denerwuje mnie to. Inne pudry normalnie się czepiają pędzla, a ten właśnie jest taki dziwny.

hmmmmmm troche pyli, jak kazdy sypki bez dramatu ja uwazywam sztuczneg wlosia do tego pudru i jest OK mnie chyba nie wysusza... moze gdybym nakladala na cere bezposrednio a nie na podklad to byloby inaczej?

Gość znam to znam
No dla mnie właśnie jest różnica, inne pudry mniej pylą. Jeszcze kiedyś pewnie zrobię do niego podejście. Dzięki cukierek.

sprawa wyglada nastepujaco - wysypuje przez te dziurki troche pudru na zakretke i dopiero tam go zabieram na pedzel ;)

Gość znam to znam
No a opakowanie to skąd? Bo puder przychodzi w zakręcanym słoiczku. Ja swój przesypałam do starego opakowania po pudrze sypkim. Ale trochę dużo się go wysupuje przez te dziurki.