Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czuły_Krzysiu

Jak poznać nowych przyjaciół?

Polecane posty

Tak się złożyło, że wyjechałem z mojego rodzinnego miasta na studia i zostawiłem dotychczasowych znajomych. W nowym mieście w trakcie studiów poznałem kilka osób ale to były znajomości typu "cześć co u ciebie" i tyle. Raczej to byli znajomi. Skończyłem studia zacząłem pracę. Chciałem się zaprzyjaźnić z kolegami w pracy. Parę razy wyszliśmy na piwo i tyle. W pracy czasami pogadamy. Oni już więcej nie proponują wyjść. Mają swoje rodziny. Po pracy przychodzę do domu, coś porobimy z dziewczyną, gdzieś wyjdziemy razem. Nie mam okazji za bardzo poznać nowych ludzi. Nawiązywanie nowych znajomości też mi dobrze nie idzie. Nie chce się nikomu narzucać. Zaproszę kogoś raz ale już drugi tego nie zrobię bo nie chcę się narzucać. Nie będę przecież dzwonić i prosić o wyjście gdzieś.

niestety tak jest jak się zaczyna dorosłe życie w innym mieście nie ma kumpli od dziecka, znajomych z osiedla, podstawówki, liceum.... w dorosłym życiu o wiele trudniej poznać przyjaciól mam ten sam problem, mimo że jestem towarzyską osobą :/

Ja też jestem towarzyską i sympatyczną osobą. Czasami mam wrażenie, że ludzie mają już swoje paczki czy rodziny i nie potrzebują poznawać nowych ludzi.

tak właśnie jest jak jesteś dorosły to masz już swoje grono znajomych, zakładasz rodzinę, przestajesz balować, poznawać ludzi itd. chyba, że zaczynasz życie w innym mieście.....