Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ooooonaaaaaaaaaaaaa

tabletki - pytanie

Polecane posty

Gość ooooonaaaaaaaaaaaaa

biorę Daylette pierwszy miesiąc, tabletki te bierze sie przez cały czas tj. 28 dni i potem znowu nowe opakowanie. Tabl. biore o 17.00 dnia 3 (czyli 3 tabletka) o godz. 20.30 miałam biegunkę i potem w nocy też jeszcze raz. (Złapałam mini grype żołądkową) potem już ok. ptyanie moje : czy nadal jestem zabezpieczona? czy przez ten m-c muszę uzywać np. dodatkowo gumki ?

Gość ooooonaaaaaaaaaaaaa
nikt mi nie podpowie

Gość Mirabelka26
Tabletka wchłania się w ciągu 4h od zażycia na wszelki wypadek radziłabym stosowac dodatkowe zabezpiecznie co by nie było niespodzianki bo pewności nie masz czy rzeczywiście wchłoneła się całkowicie.

Gość roses111
Lepiej, gdybyś dodatkowo się zabezpieczyła, np prezerwatywą. A tabletkę następną weż normalnie, tak jak zwykle.

Gość ooooonaaaaaaaaaaaaa
dobra dzięki ale jeszcze dodam,że to było kilka dni temu bo teraz będe brała 7 tabletkę, więc jednak jak jedna nie wchłonie sie całkowicie to reszta też jest liczona "inaczej"? i zabezpieczona nie jestem w 100% ?? tak dobrze rozumiem?

Gość roses111
Na ulotce powinno pisać dokładnie jak to jest w takiej sytuacji.

Gość Mirabelka26
Skoro jestes w pierwszym tygodniu przyjmowania tabletek sądze ze wystarczy zabezpieczac się przez tydzień dodatkowo, doczytaj w ulotce tam wszystko jest opisane jak w takich sytuacjach postępować- biegunke traktuje sie tak jakby jako pominięcie tabletki.