Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamalejamelci

Do osob posiadajacych "album mojego dziecka"

Polecane posty

Gość mamamalejamelci

Tworze taki album sama.. Tzn probuje ale o ile kiedy go planowalam mialam mnostwo pomyslow,o tyle teraz nie wiem co mam w nim napisac.. Czy moglybyscie mi powiedziec co jest w gotowych takich albumach?? Wiem, ze takie istnieja.. Co tam np jest? Moja corcia ma dopiero pol roczku. ps. Chodzi mi np o chwile: moj pierwszy zabek, pierwszy usmiech itd Poki co wkleilam zdjecia z okresu ciazy- rtg i moje zdjecia brzuszka, jakies cytaty napisalam, w ktorych sie zakochalam doslownie, kiedy pierwszy raz ja poczulam.. a teraz pustka..

Ja miałam taki kupny album i jest tam między innymi : odcisk rączki i nóżki imiona rodziców,dziadków,chrzestnych zdjęcie z chrzcin oraz lista gości zdjęcie z roczku oraz lista gosci pierwszy uśmiech pierwsze słowo pierwszy kroczek pierwszy ząbek ulubiona grzechotka/przytulanka ulubiona zupa/II danie/deser

pierwszy ząbek, uśmiech, pierwsze słowa, pierwsze kroczki ulubione potrawy ulubione owoce kiedy pierwszy raz dostala zupkę pierwsze wakacje ogólnie cała rodzina- rodzice, rodzenstwo, dom, swój pokoik- opis i fotki chrzest- wpisy gosci i rodziców chrzestnych na 1 stronie w jednym mam drzewo genealogiczne od pradziadków aż do dziecka :) ulubiona zabawka i moj ulubiony dzial- przebyte choroby hahaha :D:D:D Pierwsze święta mikolajki no i potem jest już imprezka roczkowa i fotki z roczku. i miejsce na własne wpisy pt śmieszne zachowania, śmieszne słówka- slowniczek.

Gość mamamalejamelci
Dziekuje!!!!!!!!!!!! :)

W moich jeszcze jest pierwsze urodziny, drugie, trzecie, czwarte, piate. Kto byl, gdzie byly, ulubione prezenty i przy urodzinach co roku ulubione potrawy, ulubione zabawki, ulubione kolezanki/ koledzy, ulubiona piosenka, ksiazka, gra, bajka, zwierze, wyrazy, ubranie i czego nie lubi. Niektore pojawiaja sie dopiero pozniej jak np. Ulubiona gra. Poza tym np info o rodzicach, data urodzenia, miejsce. Kiedy dowiedzialas sie o ciazy, na kiedy mialas termin, co czulas jak sie dowiedzialas. Data urodzenia, miejsqce, lekarz ktory odbieral porod (pielegniarka), kto byl przy porodzie (tata, babcia - albumy nie sa pl i tu kobiety rodza z siostrami, mama itp, tzn takie tez sa :) ), waga, dlugosc, kolor oczu, kolor wlosow, grupa krwi, znak zodiaku. I miejsce na wpis dla dziecka od rodzicow i na wpis od rodziny. Kto pierwszy odwiedzil dziecko i tez miejsce na wpis od nich. Kiedy wyszlo dziecko ze szpitala. Pierwsza noc w domu. Goscie i pomocnicy. Wybieranie imienia jakie nam sie podobaly dla dziewczynki i dla chlopca. Kto wybral imie, co ono oznacza. Jakie ma pseudonimy,mjak sie do noego zwracacie, Potemmco 3 mies waga wzrost, jaki jest, co lubi itp. Pierwszy usmiech, pierwszy smiech, pierwszy raz jak zlapal zabawke, pierwszy raz jak przespal noc, pierwszy raz jak trzymal sam glowe, pierwszy raz jak sam sie przekrecil, jak usiald. Raczkowal, wstal, chodzil, pierwszy zabek, wyraz. Pierwsze swieta wiekanocne i bozego narodzenia, gdzie z kim i jakie sa rodzinne,tradycje. Pierwsze przedszkole, zerowka. Pierwsze wakacje. Duzo tego jest. W drugim kto byl prezydentem jak sie dziecko urodzilo, najwazniejsze wiadomosci w tym czasie, cena chleba itp. Ja malomuzupelniam, raz w roku tylko po urodzinach wpisze co lubi i tyle :) jakos ciagle zapominam o tych albumach

Gość gość
Ja polecam również mniej tradycyjną metodę prowadzenia albumu :) Jakiś czas temu odkryłam stroną https://ministrefa.pl/ na której możemy założyć naszym pociechom darmowy internetowy album. Jest on o tyle bezpieczny, że same ustalamy kto ma dostęp do takiej strony (rodzina, przyjaciele) i możemy w nim publikować zarówno informacje o drobnych szczegółach dnia codziennego jak i zdjęcia, filmy które w każdej chwili możemy odtworzyć :)

Gość gość
ja sama zalozylam zeszyt i codziennie wpisuje co robilysmy ,gdzie bylysmy co mala umie itp,corcia ma 2,5 roku i wklejam tam tez pamiatki z wycieczek itp,to bedzie wspaniala pamiatka