Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evelineee90

korekta uszu- opaska po zdjęciu szwów

Polecane posty

Gość evelineee90

Hej. Dzisiaj zostały mi zdjęte szwy po zabiegu korekty uszu. Lekarz kazał chodzić w opasce przez 3 tygodnie non stop. Czy stanie się coś jeśli w sobotę (3 dni po zdjęciu szwów) zdejmę ją na kilka godzin? Mam ważne spotkanie i nie chcę iść w opasce, ponieważ nie będzie ona pasowała do eleganckiego stroju.. help

Gość trudno powiedziec
czy cos sie stanie, opaska ma wiele zadan - chroni wrazliwe uszy (szwy nie sa zagojone) przed bolem przy urazach, chroni rany przed zakazeniem (pomaga chronic, we wlosach znajduje sie sporo bakterii) no i ksztaltuje, modeluje uszy, by przylegaly bardziej. W czasie snu opaska czesto sie zsuwa i nie dzieje sie nic, ale podczas spania ryzyko np. urazenie jest mniejsze. Ja nie zdejmowalam mojej, ale mnie uszy bolaly nawet przy bieganiu czy szybszym chodzeniu, byly bardzo wrazliwe. Poza tym tak krotko po operacji nie wygladaly pieknie (jeszcze sine i lekko obrzekniete), wolalam je ukrywac.

Gość trudno powiedziec
czy cos sie stanie, opaska ma wiele zadan - chroni wrazliwe uszy (szwy nie sa zagojone) przed bolem przy urazach, chroni rany przed zakazeniem (pomaga chronic, we wlosach znajduje sie sporo bakterii) no i ksztaltuje, modeluje uszy, by przylegaly bardziej. W czasie snu opaska czesto sie zsuwa i nie dzieje sie nic, ale podczas spania ryzyko np. urazenie jest mniejsze. Ja nie zdejmowalam mojej, ale mnie uszy bolaly nawet przy bieganiu czy szybszym chodzeniu, byly bardzo wrazliwe. Poza tym tak krotko po operacji nie wygladaly pieknie (jeszcze sine i lekko obrzekniete), wolalam je ukrywac.

Gość evelineee90
oczywiście, wiem o tym, jednak na te 3-4 h chciałabym mieć po prostu ładnie ułożone rozpuszczone włosy. Myślę że te 3 h w ciągu 3 tygodni nic nie zmienią

Gość AGUNDZIA
hej ja jestem drugi tydzien po zabiegu mam szwy rozpuszczalne ale doktor mowil ,ze mam tylko na noc zakladac opaske przez miesiac bodajrze ja w domu jej nie nosze ale jak gdzies wychodze tez zakladam bo w niej bola mnie uszy wiec mam nadzieje ze zle nei robie lecz tak mi mowil lekarz ze na dzien nie musze noi czyszcze spirytusem tylko teraz nie wiem jaki czas mam tak robic