Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość azsx

Wypadające włosy! POMOCY !

Polecane posty

Gość azsx

Strasznie wypadają mi włosy. Brałam Silice ale nie widzę żadnych rezultatów. Co robić ? Pomóżcie

Gość jonikzz
Iść do lekarza i zrobić morfologię (kompletną) plus hormony tarczycy i TSH.

najpierw sobie odpowiedz na pytanie czy byłaś na jakiejś diecie , czy miałaś stycznośc z chemią , czy przeżyłaś szok ,uraz ,silny stres itp.... to może miec wpływ na wypadanie włosów , ja mam ten problem zawsze po kuracji odchudzającej .

Mojej koleżance też w pewnym okresie zaczęły intensywnie wypadać włosy. Zakupiła sobie wtedy jakieś olejki na gorąco do włosów i wmasowywała w skórę (nie pamietam już, jakiej firmy były te olejki). Wiadomo, że nie od razu, ale po jakimś czasie zaczęła zauważać ogromną rożnicę. Włosy przestały jej tak bardzo wypadać, nawet się wzmocniły i stały się zdrowsze.

Gość azsx
Nie stosowałam żadnych diet, nerwowa bylam zawsze, żadnych urazów szoków itd. A czy są jakieś środki/metody aby zwiększyć objętość włosów ?

zamiast kupować jakieś specyfiki, zrób sobie badania krwi, pewnie masz jakieś niedobory. Włosy człowieka zdrowego i młodego nie wypadają same z siebie.

Gość fokacia
zrób badania jak ci radzą , może być wiele przyczyn : zaburzenia hormonalne, policystyczne jajniki itd

Gość abizibzala
skrzyp w tabletkach a na włosy maseczka z olejku rycynowego polecam!

Gość a najstarszy sposób
to nafta kosmetyczna. Ponieważ sama wypróbowałam to polecam zwyczajną odżywkę do włosów, która ją zawiera (ze spłukiwaniem lub bez) Hegron.