Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

topola35

grzybica pochwy

Polecane posty

Po 3 latach grzybica powróciła , byłam wczoraj u lekarza gine przepisał mi Fluconazole tabletki 2 razy dzienie , Gyno-Femidazol czopki dopochwowe na noc i płyn do podmywania się Azucalen ,za pierwszym razem tez to miałam przepisane mam nadzieje ze juz niepowróci to ,zrobił mi cytologie i teraz czekanie na winiki az się , boję sie ostatnia cytologia była 2 grupą.Pozdrawiam

Przecież 2 grupa jest ok więc czego się boisz ? Pozdrawiam :)

Gość yyeaaahhh
a wytlumaczy mi cos po co jest badanie cytologiczne i co oznaczaja wyniki ? za niedlugo moja pierwsza wizyta i ginekologa ale chcialabym sie wczesniej dowiedziec

Cytologia -to badanie ginekologiczne podczas którego pobiera się materiał z szyki macicy, ocenia się czustość pochwy, czy nie ma zmian rakowych, zapalenia itp. Skala jest czterostopniowa,chociaż teraz rozpisuje się ją dokładniej. Jedynka i dwójka są ok. Trójka - trzeba powtórzyć ( coś się dzieje) , czwórka - nie jest dobrze. Miłego dnia :)

Gość yyeaaahhh
dziękuję bardzo :)

Gość kasiasiaisa
czasami po kuracji antybiotykami,wynik cytologii może wynosić 2.Dlatego tak sie dzieje,ponieważ antybiotyk Zabija również te dobre bakterie,tak zwane pałeczki kwasu mlekowego.Ginekolog zapewne zaleci byś stosowała lactovaginal,nie ma czym się martwić.Pozdrawiam

Stosuj oprócz leczenia maść Deumavan jako wspomaganie. Po zakończeniu leczenia dalej to stosuj profilaktycznie. Koniecznie namów partnera by też stosował maść a wszystko dobrze się zakończy.

Mnie kiedys lekarka powiedziała, że pierwsza grupę cytologii maja z reguły dziewice, a u dziewczyn ktore juz współżyją druga grupa jest normą o ile nie wykaże jakichś bakterii patogennych. Natomiast po leczeniu antybiotykami dobrze jest uzupełnic flore probiotykami zawierającymi pałeczki kwasu mlekowego, ja stosuje lactovaginal. Kiedy nie znosiłam kapsułek dopochwowych, teraz wiem, ze one działaja szybciej niz te doustne.

Również mnie to dopadło i tak samo chyba po 3 latach :( strasznie to znoszę.Próbowałam leczyć się sama lactovaginalem i tantum rosa.Świąd troche ustał ale nadal odczuwałam dyskomfort.Poszłam więc wczoraj po tygodniu do ginekologa.Pani obejrzała to i owo i powiedziała,że nie bedzie mi teraz robić cytologi bo są upławy.Przepisała Gynoxin w tabletce dopochwowo,pimafucin 6 tabletek dopochwowo i mycosyst jedna dla partnera a 6 dla mnie.Kolejność byla taka, że miałam najpierw przyjac wszystkie szesc pimafucin a później dopiero gynoxin a ja nie zrozumiałam bo lekarz też był jakiś chyba zmęczony i zrobiłam na odwrót.Gynoxin to turbotabletka bo wszystko mi przeszło niemalże.Mam odczekać teraz 3 dni i przyjmować pimafucin.Nie wspomnę iż mycosyst jeśc codziennie przez 6 dni:) Mam nadzieję, że się wylecze.Jak skonczę to zacznę jeść odrazu lacibios femina.Mam te tabletki lactovaginal myślicie, że powinnam po zakonczonej kuracji zaaplikować sobie przez np dwa dni po jednej?Tak na wszelki wypadek po tych mega super hiper lekach które mnie kosztowały 95 zł nie wspomnę o prywatnej wizycie 70zł :(

Gość maslankaa
u mnie doskonale się teraz sprawdzają probiotyczne tampony ellen, irygacji nie robię, bo po nich miałam jeszcze gorzej. One wypłukują wszystko, jak nie masz swojej flory bakteryjnej to właśnie wtedy przychodzą i zasiedlają się grzyby.

Gość jolandaG
tampony na grzybicę? a jak one działają?

Gość liliannaaa
Kochana ja proponuję Ci wykonać badanie metodą Dr.Volla w Instytucie Dr.Volla tzw. Test obciążeń organizmu. Po takim badaniu otrzymasz wynik, czyli jakie pasożyty, grzyby są w organizmie. Później wskazana jest terapia dzięki, której są oni wstanie usunąć te patogeny, które powodują schorzenia i dolegliwości. www.mcpz.pl

Gość Gonda
liliannaaa,no a ile kosztuje takie badanie???