Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

topola35

grzybica pochwy

Polecane posty

Po 3 latach grzybica powr贸ci艂a , by艂am wczoraj u lekarza gine przepisa艂 mi Fluconazole tabletki 2 razy dzienie , Gyno-Femidazol czopki dopochwowe na noc i p艂yn do podmywania si臋 Azucalen ,za pierwszym razem tez to mia艂am przepisane mam nadzieje ze juz niepowr贸ci to ,zrobi艂 mi cytologie i teraz czekanie na winiki az si臋 , boj臋 sie ostatnia cytologia by艂a 2 grup膮.Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Przecie偶 2 grupa jest ok wi臋c czego si臋 boisz ? Pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yyeaaahhh
a wytlumaczy mi cos po co jest badanie cytologiczne i co oznaczaja wyniki ? za niedlugo moja pierwsza wizyta i ginekologa ale chcialabym sie wczesniej dowiedziec

Udost臋pnij ten post

Cytologia -to badanie ginekologiczne podczas kt贸rego pobiera si臋 materia艂 z szyki macicy, ocenia si臋 czusto艣膰 pochwy, czy nie ma zmian rakowych, zapalenia itp. Skala jest czterostopniowa,chocia偶 teraz rozpisuje si臋 j膮 dok艂adniej. Jedynka i dw贸jka s膮 ok. Tr贸jka - trzeba powt贸rzy膰 ( co艣 si臋 dzieje) , czw贸rka - nie jest dobrze. Mi艂ego dnia :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yyeaaahhh
dzi臋kuj臋 bardzo :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasiasiaisa
czasami po kuracji antybiotykami,wynik cytologii mo偶e wynosi膰 2.Dlatego tak sie dzieje,poniewa偶 antybiotyk Zabija r贸wnie偶 te dobre bakterie,tak zwane pa艂eczki kwasu mlekowego.Ginekolog zapewne zaleci by艣 stosowa艂a lactovaginal,nie ma czym si臋 martwi膰.Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Stosuj opr贸cz leczenia ma艣膰 Deumavan jako wspomaganie. Po zako艅czeniu leczenia dalej to stosuj profilaktycznie. Koniecznie nam贸w partnera by te偶 stosowa艂 ma艣膰 a wszystko dobrze si臋 zako艅czy.

Udost臋pnij ten post

Mnie kiedys lekarka powiedzia艂a, 偶e pierwsza grup臋 cytologii maja z regu艂y dziewice, a u dziewczyn ktore juz wsp贸艂偶yj膮 druga grupa jest norm膮 o ile nie wyka偶e jakich艣 bakterii patogennych. Natomiast po leczeniu antybiotykami dobrze jest uzupe艂nic flore probiotykami zawieraj膮cymi pa艂eczki kwasu mlekowego, ja stosuje lactovaginal. Kiedy nie znosi艂am kapsu艂ek dopochwowych, teraz wiem, ze one dzia艂aja szybciej niz te doustne.

Udost臋pnij ten post

R贸wnie偶 mnie to dopad艂o i tak samo chyba po 3 latach :( strasznie to znosz臋.Pr贸bowa艂am leczy膰 si臋 sama lactovaginalem i tantum rosa.艢wi膮d troche usta艂 ale nadal odczuwa艂am dyskomfort.Posz艂am wi臋c wczoraj po tygodniu do ginekologa.Pani obejrza艂a to i owo i powiedzia艂a,偶e nie bedzie mi teraz robi膰 cytologi bo s膮 up艂awy.Przepisa艂a Gynoxin w tabletce dopochwowo,pimafucin 6 tabletek dopochwowo i mycosyst jedna dla partnera a 6 dla mnie.Kolejno艣膰 byla taka, 偶e mia艂am najpierw przyjac wszystkie szesc pimafucin a p贸藕niej dopiero gynoxin a ja nie zrozumia艂am bo lekarz te偶 by艂 jaki艣 chyba zm臋czony i zrobi艂am na odwr贸t.Gynoxin to turbotabletka bo wszystko mi przesz艂o niemal偶e.Mam odczeka膰 teraz 3 dni i przyjmowa膰 pimafucin.Nie wspomn臋 i偶 mycosyst je艣c codziennie przez 6 dni:) Mam nadziej臋, 偶e si臋 wylecze.Jak skoncz臋 to zaczn臋 je艣膰 odrazu lacibios femina.Mam te tabletki lactovaginal my艣licie, 偶e powinnam po zakonczonej kuracji zaaplikowa膰 sobie przez np dwa dni po jednej?Tak na wszelki wypadek po tych mega super hiper lekach kt贸re mnie kosztowa艂y 95 z艂 nie wspomn臋 o prywatnej wizycie 70z艂 :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maslankaa
u mnie doskonale si臋 teraz sprawdzaj膮 probiotyczne tampony ellen, irygacji nie robi臋, bo po nich mia艂am jeszcze gorzej. One wyp艂ukuj膮 wszystko, jak nie masz swojej flory bakteryjnej to w艂a艣nie wtedy przychodz膮 i zasiedlaj膮 si臋 grzyby.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jolandaG
tampony na grzybic臋? a jak one dzia艂aj膮?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 liliannaaa
Kochana ja proponuj臋 Ci wykona膰 badanie metod膮 Dr.Volla w Instytucie Dr.Volla tzw. Test obci膮偶e艅 organizmu. Po takim badaniu otrzymasz wynik, czyli jakie paso偶yty, grzyby s膮 w organizmie. P贸藕niej wskazana jest terapia dzi臋ki, kt贸rej s膮 oni wstanie usun膮膰 te patogeny, kt贸re powoduj膮 schorzenia i dolegliwo艣ci. www.mcpz.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gonda
liliannaaa,no a ile kosztuje takie badanie???

Udost臋pnij ten post