Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natalka313

Gdzie zlozyc donos.

Polecane posty

Gość Natalka313

Witam. Nie lubie słowa donos, ale w języku polskim nie ma odpowiednika report czyli zwyczajne zgłaszanie nieuczciwosci. W moim miejscie jest przedsiębiorca, który oszukuje skarb państwa i krzywdził przy tym ludzi. Zatrudnia pracownikow na pól etatu,a oni zachrzaniaja za marne pieniądze cały etat i godzą sie na to bo nie chca stracić tego co maja. To jest chore i kiedy patrzę jak dobrze powodzi sie temu człowiekowi kosztem innych to nóż mi sie w kieszeni sam otwiera. Mnie samej tez sie niezle powodzi, ale pracuje na to co mam i płace uczciwie wszystkie podatki i należności, nie kombinujac przy tym. Dlaczego wiec mam bezczynnie patrzeć jak ktoś inny tnie sobie koszty bezkarnie? Pytanie tylko czy zgłosić to do ZUS czy US?

Gość powiem i ja.......
Urząd Skarbowy oraz Państwowa Inspekcja Pracy

Gość vufduvyhsdfuivhufsv
Napisz do Uwagi lub Polsatowskiej Interwencji. Najlepsza PIP

Gość nb sfkjmn tyjn fghkm
chyba do skarbówki,wyślij anonima podając tam dane tego przedsiębiorcy i co robi na pewno się nim zajmą

Gość vufduvyhsdfuivhufsv
Najlepiej wszytskie instytucja naraz aby był jak najbardziej zaskoczony

Gość zloz i w zusie i
pip. Nie mozna przymykac oczu i pozwalac na wyzysk ludzi,trzeba reagowac i niszczyc takich cwaniakow ktorzy sie bogaca na ludzkiej krzywdzie. Gdybysmy wszyscy zglaszali tego typu przypadki to z czasem wyeliminowalibysmy takich niegodziwcow.

Gość elag
i do PiPu

Gość Natalka313
Dzięki, nie pomyślałam o PIP. Cieszę sie większość myśli podobnie naprawdę trzeba tepic takich cwaniaczkow, którzy czuja sie bezkarni.

Gość zloz i w zusie i
Daj znac czy sie udalo.

Gość caffe_terria
pewnie, ze trzeba! bo niby jakim prawem on ma sie bogacic na krzywdzie i wyzysku innych?! dobrze robisz autorko, nastepnym razem piec razy pomysli!