Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biskłit

Grzybica sromu w ciazy

Polecane posty

Gość biskłit

Witam jestem w 1 trymestrze ciazy. on jakiesos czasu odczuwa silny swąd i pieczenie w intymnej czesci ciała. pojawiaja sie biale grudki ale moze dlatego ze czasem smaruje to miejsce kremem dla niemowlat. w zwiazku z tym ze lekarza mam dopiero w poniedzialek a nie wiem co robic moze macie jakies domowe sposoby do tego czasu..? dodam ze "zagladałam w lusterko i sprawa nie wyglada za ciekawie.. jest tam silne podraznienie i "suchosc".. pomozcie!

Gość biskłit
haaaaaaaaloooo!!!! pomoze ktos?

Gość biskłit
podbijam temat..

Gość żółta kaczka 876
clotimazolum maść jedynie co jest dostępne bez recepty na ten objaw co masz. sądzę że masz grzybicę. w aptece poproś też coą do stosowania zewnętrznego np jakieś probiotyki . pani magister ci coś poleci zebys mogla wytrzymac do pon.

Gość Wifiwiowa
Jeśli same wargi sromowe Cię pieką i swędzą to przemyj ziołami (rumianek, nagietek, kora dębu), osusz dokładnie, posmaruj Clotrimazolum i noś miękką, przewiewną bieliznę. Probiotyki jak najbardziej - warto. I w ciąży całkiem bezpieczne (brałam Lacibios femina od pierwszego trymestru do końca i mój szkrab zdrowy i wesoły ;)). No i u mnie mniej problemów było. Tylko ten Clotrimazolum to cienką warstwę bardzo, bo nie wiem czy w pierwszym trymestrze można. Globulek na bank nie (tylko globulki z nystatyną i natamycyną można), ale z kremem nie wiem do końca jak jest. Pozdrowionka!

A po co smarujesz sie tam kremem dla niemowląt? Spróbuj kupic sobie provag żel, jest bardzo wskazany dla kobiet w ciąży. On własnie nawilża, łagodzi podraznienia i pomaga utrzymac kwaśne pH w pochwie.

Koniecznie udaj się do ginekologa, nie ma co zwlekać w końcu jesteś w ciąży. Możesz posmarować się clotrimazolem do czasu wizyty. Dodatkowo pamiętaj po kuracji u lekarza zastosuj sobie probiotyk dopochwowy np. invag, który pomoże Ci odbudować mikroflorę, co ochroni Cie przed nawrotem infekcji. Poczytaj sobie więcej na temat infekcji w tym artykule http://abcciaza.pl/dlaczego-w-ciazy-kobiety-czesciej-maja-infekcje-intymne

Gość probably
provag żel jest super - też całą ciążę się nim smarowałam bo mój ginekolog powiedział, że dla dzidzi bezpieczny, na pewno złagodzi ci te nieprzyjemne uczucie swędzenia i pieczenia