Gość JumpJump Napisano Lipiec 19, 2012 Witajcie mam pytanko dotyczące ABs głównie 3 cwiczeń 8 minutowych (Brzuch, pośladki, nogi). Czytałam że te ćwiczenia nie pomagają w zrzuceniu kg, i tkanki tłuszczowej, i tu moje małe wątpliwosci. Co prawda cwiczenia zaczęłam 3 dni temu porwałam się na wiatr i wykonuję wszystko w takim tempie jak na filmiku, po kazdych 8 minutach pot dosłownie leje sie ze mnie. W dodatku wprowadziłam dietę zdecydowanie mniej jem, nawet mi się nie chcę, przez ostatni czas przytyłam 10 kg w tej chwili waże 74-75kg przy wzroście 181. Moje utrapienie biodra, pupa , brzuszek tez się zrobił trochę. Więc nieco komicznie wyglądam. toś mi napisał że skoro się poce to znaczy że ćwiczenia działają i nie ma siły żeby mnie nie ruszyło, niby ćwiczenia siłowe, ale jednak modelowanie wiąże się z przemiany tłuszczu na pożytek cwiczeń nie bardzo zrozumiałam. Wiem że na spalenie tłuszczu polecane są ćwiczenia areobowe, nie obciażające na początek, ale ja nie mam czasu na bieganie, rower, pływanie i inne tego typu. 8 minutowe pasują mi czasowo, ale nie wiem czy nie ćwiczę na darmo? Czy coś z tego wyniknie jeśli będę nadal trzymać sie diety i ABS? Mam zamiar zakupić jeszcze skakankę, i włączyc ją stopniowo do ćwiczeń. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach