Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inzynier serwisowy bann

LUDZIE I PRAWOJAZDY

Polecane posty

Ludzie mówię wam po raz setny. Bo znowu jakieś głupie tematy zakładacie o egzaminatorach. NIGDY NIE SPOTKAŁEM SIĘ Z ZŁĄ OCENĄ U EGZAMINATORA. I każdy nadający się do jeżdżenia samochodem zdawał za max 3 razem. I nauczcie się że nie wszyscy się do tego nadają. Dlaczego ?? Bo człowiek ma naturalne reakcje których nie zmieni. W wielu krajach nie można zdawać więcej niż 3 razy bez przerwy np pół rocznej czy rocznej. Głupie reakcje to odwracanie twarzy. Panika. Naciskanie na gaz zamiast na hamulec itd. NAPRAWDĘ PRZEZ TO GINĄ LUDZIE!! We mnie np stuknęła w tył kobieta mówiąc że ona hamowała a ja ją jakoś ciągnąłem do przodu. W rzeczywistości dodała gazu tak że auto moje i jej do kasacji. Masz głupie reakcje - zakaz prowadzenia pojazdów a nie że kupisz sobie prawko. Dobry film jest tutaj http://www.milanos.pl/vid-78355-Zdarzenia-podczas-egzaminow-na-prawo.html Czyli np słynna kobieta w Katowicach która rozwaliła ogrodzenie BO HAMOWAŁA. Tutaj jest jej wypowiedź właśnie w stylu boże co sie dzieje. A nie pomyśli o tym że nacisnęła gaz. I żaden egzaminator nie ulewa bo musi. Nie ma czegoś takiego w żadnym znanym mi mieście w Polsce. Za co ulewają najczęściej a o co mają ludzie pretensje ?? Za przejścia dla pieszych. Pieszy zaczął wchodzić a ty albo gwałtownie hamujesz że egzaminatora w fotel wciska i jeszcze ktoś ci w dupę wjedzie. ( identycznie z żółtym światłem). Albo że chcecie przepuścić pieszego i tamujecie ruch lub gwałtownie hamujecie. 2 Skakana jazda lub 0 dynamiki. Czyli albo tak że całe auto ci skacze. Albo gazujesz i po hamulcach przed zakrętem. Albo cały czas 50 i 3jka. 3 Mylenie pedałów, ruszanie z ręcznego po każdym zatrzymaniu. W zasadzie to jest 70% oblewających.

Zapomniałem o 4. Jedziecie pół miasta na sprzęgle. Noga cały czas na sprzęgle. Dojeżdżacie do skrzyżowania na sprzęgle itd itd.

0 zainteresowania tematem. A jutro będzie znowu. Mamo czemu ja nie zdałam 7 my raz.... Jeśli nie z powyższych błędów to właśnie przez zachowanie. Czyli w stylu domierzasz do krzyżówki i panikujesz mamo kto pierwszy. I robisz głupoty albo wymuszasz pierwszeństwo albo ustępujesz wszystkim. Albo całkiem panikujesz i naciskasz różne pedały. Auto ci gaśnie itd. Jw takie osoby w wielu krajach mają zakaz jazdy. Pozdrawiam i do września / paź bo wtedy sajgon i każdy pod koniec wakacji musi mieć prawko.

obciągam z połykiem:classic_cool:

Gość hmmmmzachwycony
Nie egzaminatorzy winni, a kursanci...

Fajnie że się podszywa dorobiłem. Popatrz na 38 sekundę filmu z słynnych katowic. Babka wcisnęła gaz na maxa. Auto dostaje 6 tyś obrotów. Na miejscu na pewno spaliła sprzęgło. Ot typowa histeryczka. W stylu coś mi się dzieje. Samo się wszystko tłucze i robi.

Zachwycony popatrz na inteligentne kraje. Szwajcariia, Dania, Norwegia itd. Tam żeby w ogóle zapisać się na prawo jazdy musisz przejść badania psychologiczne. Żeby właśnie nie spanikować na drodze. I teraz pomyśl że taki ktoś robi prawko. Panikuje na środku miasta. Kieruje Tirem. I naciska przestraszony na pedał gazu analogicznie. Zabija na miejscu z 20 osób. Czysty carmagedon. Ale teraz jest tak że każdy musi mieć prawko. Jeszcze tu jakieś durne tematy w stylu facet bez prawo jazdy to dupa itd.

Taka właśnie sytuacja jest z tirem w 56 sekundzie. Tir zamiast na hamulec depnął na gaz. Dobrze że nie wepchał Lki pod przeciwny pas. Zgon na miejscu. DLATEGO LUDZIE ZASTANÓWCIE SIĘ JAK REAGUJECIE W STRESUJĄCYCH SYTUACJACH ZANIM PÓJDZIECIE NA PRAWKO.

Gość Almoune
pierdolisz jak potłuczony mnostwo ludzi ulewanych jest na placu parkować w kopercie jak nie potrafisz to nie znaczy ze bedziesz zlym kierowcą tylko znaczy ze musisz poszukać sobie innego miejsca parkingowego to raz a dwa - durnie bez wyobraxni za to z umilowaniem do wciskania gazu w podloge na każdej ulicy i cwiczenia poslizgow na rondach zwykle zdaja za pierwszym podejsciem

Mnóstwo ludzi oblewa plac a dlaczego?? Bo nie maja wyobraźni przestrzennej nie wiedza gdzie sięga auto. I dlatego nie mieszczą się w odległości 50cm. W warszawie między autami na sąsiednich pasach jest właśnie zaledwie ok 50cm. A nie inne miejsce parkingowe śmieszny jesteś " durnie bez wyobraxni za to z umilowaniem do wciskania gazu w podloge na każdej ulicy i cwiczenia poslizgow na rondach zwykle zdaja za pierwszym podejsciem" Tak ponieważ potrafią obsługiwać gaz, sprzęgło itd. A to że ich wyobraźnia ponosi nic nie poradzisz. Jeśli potrafią driftować to akurat reakcje kierowcy mają prawidłowe. Nie panikują wchodząc w łuk itd. Gdyby wiedzieli jak kruche jest życie i że może źle oceniają było by innaczej. Więc nie myl pojęć.