Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ababababtf

40tc. Brazowa wydzielina na bieliznie- czy to juz ???

Polecane posty

Gość no to zaczyna się coś dziać
A Ty ababababtf rodzisz sama czy z partnerem?

najwazniejsze zebys umiala przec, a wszystko pojdzie dobrze. I naciecia krocza tez sie nie boj. O wiele latwiej dziecko wtedy wychodzi jest szybciej.

Gość ababababtf
Kurcze to faktycznie mialas przejscia. Ja rodze z moim juz ma urlop wiec razem siedzimy i czekamy jak na szpilkach :) A wy planujecie nastepne ? Ja zawsze chcialam duza rodzinke ale zobaczymy jak to bedzie.

Gość ababababtf
Twarda z ciebie babeczka ja chyba nie dalabym rady wszystkiego sama ogarnac. Zycze ci abys znalazla fajnego, wartosciowego faceta bo tacy tez istnieja a z tego co widac to fajna babka z ciebie.

Przez pierwszy rok było mi strasznie ciężko (od urodzenia małej wieczorami jak mała spała pracowałam żeby mieć torchę pieniędzy jak skończy się płatny macieżyński i zacznie wychowawczy) ale potem się przyzwyczaiłam. Kobiety mają silne charaktery wbrew pozorom (no oprócz pewnych wynaturzonych wyjątków o których ostatnio coraz głośniej w telewizji) i potrafią naprawdę wiele znieść i do wielu sytuacji się przystosować. Ja tak własnie zrobiłam bo nie miałam innego wyjścia. Życzę Tobie i mężowi dużo szczęścia i pięknej, zdrowej, mądrej córeczki a Tobie dodatkowo lekkiego i szybkiego porodu. Jesli Twój mąż czyta to formu razem z tobą to zwracam się do niego z prośbą aby był dla Ciebie dużym wsparciem bo to bardzo ważne dla kobiety. Urodzenie się dziecka jest dużym sparwdzianem dla związku i życzę Wam aby Wasz związek jeszcze bardziej się umocnił. Dziekuję Ci ababababtf za miłe słowa, Ty też wydajesz się być fajną babką.

Gość ababababtf
:) dzieki. Ja bede zdawala relacje z przebiegu sytuacji. Ciekawe czy jutro cos sie ruszy albo dzis w nocy. Tak czy inaczej napewno dam znac co i jak :)

będę czekała z niecierpliwością na wieści Dobranoc :)

Hej ababababtf jak się czujesz? Czyżbyś juz urodziła?

Gość mammamijammma
tez jestem ciekawa :-)

Gość ababababtf
Hej dziewczyny! Niestety nadal nic :( Dzis tej wydzieliny bylo wiecej ale pod wieczor juz zupelnie nic wiec okolo godzinke temu wskoczylismy z moim pod do lozeczka :) podzialalismy troche... teraz mam skurcze ale bardzo lekkie tak co 10 -15min ale bardzo nieregularne ale jednak sa wiec jest nadzieja. Mam nadzieje ze sie ruszy!!! jak nie w niedziele albo pon. bede miala wywolanie a tego nie chce bardzo!!!!!

Gość ababababtf
powiedzialam mojemu ze jak to nie pomoze to juz tylko wywolanie mnie czeka.

Nie odzywałaś się i już myślałam ze może urodziłaś. Podobno igraszki z mężem mogą przyspieszć poród. Podobno męskie nasienie ma jakieś własciwości przyspieszające skurcze

Gość zjedz gotowanych
jablek, mi pomogly w porodzie, mialam lzejszy

Gość ababababtf
widze ze tez nie mozecie spac ja mam skurcze co 5-4min dzwonilam do szpitala ale kazali mi czekac sama nie wiem na co bo sa bardzo mocne. tak czy inaczej mysle ze za godzine pojade.

Gość ababababtf
a mala sie nie rusza i sie juz martwie teraz.

Gość ababababtf
skurcze co 3min jade do szpitala.

Gość ababababtf
Wyslali mnie do domu :( powiedzieli ze rozwarcie na jeden palec i to jeszcze potrwa!!! Ja czuje sie tragicznie strasznie zmeczona a powiedzieli ze dopuki nie bede chodzila na czworaka i plakala to znak ze jeszcze mam czas. Juz zwatpilam ze urodze naturalnie :(

Gość ababababtf
a i jeszcze mi powiedziala ze jak do jutra nic to na wywolanie wieczorem mam przyjechac i powiedziala ze wtedy to dopiero bede miala bole bez przerwy bez chwili odpoczynku i jeszcze bardziej mnie nastraszyla.

Gość mammmmaamijaama
trzymam kciuki za Ciebie aby wszystko poszlo po Twojej mysli :-)

Gość ewaaga
podobno masaz sutkow, bardzo pomaga. Wydziela sie okscytocyna, czy cholera jak to sie tam nazywa.

Mi też gadali że szybko rozwarcie się nie zrobi bo to moje pierwsze dziecko i jak o 20 do szpitala pojechhałam to o 6 rano już miałam rozwarcie jak trzeba. Tylko mnie pewnie przyjęli bo mi wody odeszły. Jak jestes Kochana w domu to napisz jak się czujesz

Gość ababababtf
Czesc dziewczyny. Niestety nadal jestem w domu :( skurcze sie oslabily i juz nie wiem co o tym myslec. Pewnie bede musiala jechac na wywolanie jutro a juz wszystkiego mi sie odechcialo a najgorsze dopiero przedemna. Teraz skurcze mam tak co 20min tylko i to slabe chyba cos ze mna jest nie tak!!!

Wiele dziewczyn tak ma niemartw się. Siostrze mimo że wody odeszły też podłączali kroplówkę żeby wywołać skurcze bo najpier miała a potem zanikły i udało sie jej urodzić naturalnie. Ja własnie pompuję pompką balony na jutrzejsze 2 urdziny córki ale ciężko mi idzie. Baloniki sa małe i ustami za chiny nie mogę ich napompować

Gość ababababtf
Wszystkiego najlepszego dla coreczki :) 2latka to fajny wiek. Ja bardzo bym chciala miec juz to wszystko za soba i zaczac cieszyc sie mala. Pocieszam sie tym ze za rok bedziemy swietowac pierwsze urodziny a to co najgorsze pujdzie w niepamiec.

Dziękuje bardzo za życzenia Jesteś jeszcze w domu? Jeśli jestes w szpitalu to trzymam mocno kciuki żeby szybko poszło i było wszystko dobrze

Chyba naprawdę jesteś juz w szpitalu. Mam nadzieje że się odezwiesz jak wrócicie do domu z córcią