Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bób - bób dobry jest

Pracuje w korpo - odpowiem na wszystkie pytania.

Polecane posty

Gość Bób - bób dobry jest 12
no ok, a czy wrażliwość to wada, czy nauczyli was że wrażliwi to słabi? - wrażliwość nie jest wadą. Obserwuję że ludzie którzy brną w zaparte, nie boją się podejmować działań, kreatywni w firmie pozostali, Ci którzy na 1 rzut oka byli bierni czasem bojaźliwi, wydawali się bardzo wrażliwi odpadli w którymś momencie - dlaczego tak wyszło nie wiem a jakich masz znajomych, możesz się do kogoś otworzyć? tak naprawdę, szczerze? czy juz tego nie potrafisz? czy zdajesz sobie sprawę, że to nie praca powinna cię zmieniać bo nie warto? masz przyjaciela/przyjaciółkę w tym prawdziwym sensie? - przyjaciół szukam poza pracą, wiem że ci w firmie sprzedaliby mnie za podwyżkę, awans czy inne dobra osobiste, znajomych mam - jednak 4 lata doświadczenia nauczyło dystansu czy jesteś szczęśliwa? tak na co dzień? w samym siebie środku? - jestem mam cudownego synka i męża za którymi wskoczyłabym w ogień, lubię swój dom, ogród, sąsiadów, przyjaciół i psa i kota :) co myślisz w niedziele wieczorem? - "oo niee, od jutra znowu te twarze" czy jesteś wolna? nie w sensie związku z facetem oczywiście, czy jesteś ptakiem, panem i władcą siebie samej? czy sama wybierasz swój los? czy sama określasz swoje cele? czy masz marzenia? - nie czuje się wolnym ptakiem, los kieruje mną, sama określam cele, choć szefowie w tym uczestniczą, nie mam marzeń, mam plany które spełniam bądź pozostają do spełnienia

Gość zamknąć to się możesz
na strychu, pedale :classic_cool:

Gość papierochy smierdzo
taka sama bo tak samo mozesz trafic u prywaciarza czy w urzedzie na chujowa, nudna i uwsteczniajaca robote jak i na cos co cie rozwinie albo da jakies wieksze mozliwosci.

to nie zawsze taka sama praca, jedna rozwija i daje satysfakcję realizowania się inna niszczy spala i zabija, powoli - w okolicy której mieszkam panuje niemałe bezrobocie, ludzie są na śmieciowych umowach (dzieło, zlecenie), a sporo ludzi których znam nie ma pracy w ogóle więc dla mnie grunt że praca jest,

Gość praca, o której myślisz
w niedziele wieczorem o ja pierrdolę to nie jest dobra praca, ona nie rozwija nie daje zwykłej codziennej radości, taka praca to wrzód a nie radość. praca to połowa życia, czasowego, emocjonalnego. często brakuje odwagi - powiedzieć stop, dosyć, to nie o to chodzi w korporacjach pozostają/awansują osoby specyficzne, i płacą dużą cenę

Gość no jasne, że lepiej mieć pracę
niż jej nie mieć, byle za to nie płacić za dużo

Gość papierochy smierdzo
pracuje by miec pieniadze, rozwoj wlasny w mojej pracy nie bardzo mi sie widzi bo to zupelnie inna bajka ale nie męczę się zanadto. mam wszystko w dupie, chce tylko miec pensje na czas, umowe na czas nieokreslony i moc isc na L4 jak sie rozchoruje bez strachu ze mnie za to zwolnią 🖐️

ja w swojej pracy również się nie męczę chce powiedzieć że praca uodparnia człowieka, uczy nowych zachowań, innego spojrzenia na swiat

Gość papierochy smierdzo
o tak, mysle ze duzo mnie moja praca nauczyla, ale co sie mialam nauczyc to juz sie nauczylam a teraz tylko robie co mam robic

1. moderator kasuje wątki nie tych co trzeba 2. sądziłam że dzieci o tej porze już śpią

Gość magda 12312345678
A ile zarabiasz i czy jestes zadowolona ze swojej pracy, czy tez chcialabys kiedys gdzues indziej pracowac np w swojej wlasniej firmie? Lub np. na mniej korzystnym finansowo stanowisku, za to w mniej stresujacej i bardziej rozwijajacej/ciekawszej pracy?

Gość Bób - bób dobry jest 123
A ile zarabiasz i czy jestes zadowolona ze swojej pracy, czy tez chcialabys kiedys gdzues indziej pracowac np w swojej wlasniej firmie? Lub np. na mniej korzystnym finansowo stanowisku, za to w mniej stresujacej i bardziej rozwijajacej/ciekawszej pracy? - zarabiam adekwatnie, to muszę przyznać - wymagają, ale płacą, nie chciałabym pracować w własnej firmie - za duża mordęga, czy chciałabym pracować na rozwijającym stanowisku - pracuję, szkolenia, podróże, ludzie z kilku krajów nie tylko w Europie, czy chciałabym pracować w ciekawszej pracy - tak jako dziennikarka

Gość Bób - bób dobry jest 123
Dziękuję Moderatorom :)!

czy wymagaja od ciebie pelnego oddania i poswiecenia firmie? czy robia to takie pranie mozgow w sensie niby integracji a tak naprawde tloczenia do glowy ze firma jest wspaniala i cudowna?

Gość klara arana facundo
czy wymagaja od ciebie pelnego oddania i poswiecenia firmie? czy robia to takie pranie mozgow w sensie niby integracji a tak naprawde tloczenia do glowy ze firma jest wspaniala i cudowna? - pranie mózgu odbywa się podczas szkoleń, choć z 2 str kto nie chciałby być prany na szkoleniu w Kopenhadze Berlinie czy innych europejskich miastach, bywają męczące takie szkolenia - jeśli zdarzają się sympozja to dochodzą weekendy (przelot i hotel opłaca firma), wymagają oddania i dużego zaangażowania w pracę, na lustrach w firmie jest nadrukowane "S.. to Ja, Dziś dam z siebie 200%" w polskim tłumaczeniu

pranie mózgu odbywa się podczas szkoleń, choć z 2 str kto nie chciałby być prany na szkoleniu w Kopenhadze Berlinie czy innych europejskich miastach, bywają męczące takie szkolenia - jeśli zdarzają się sympozja to dochodzą weekendy (przelot i hotel opłaca firma), wymagają oddania i dużego zaangażowania w pracę, na lustrach w firmie jest nadrukowane "S.. to Ja, Dziś dam z siebie 200%" w polskim tłumaczeniu o matko, wlasnie tego z glebi serca nienawidze! to juz tak troche sekciarstwem zalatuje a mnie sie noz w kieszeni otwiera, brrrr

Gość klara arana facundo
o matko, wlasnie tego z glebi serca nienawidze! to juz tak troche sekciarstwem zalatuje a mnie sie noz w kieszeni otwiera, brrrr - zależy jak na to spoglądać

o matko, wlasnie tego z glebi serca nienawidze! to juz tak troche sekciarstwem zalatuje a mnie sie noz w kieszeni otwiera, brrrr - zależy jak na to spoglądać no jesli mi taka lazi za plecami, klaszcze i drze sie "jedziemy jedziemy, zarabiamy dla firmy!" (autentyk) to naprawde nic tylko ja puknac mlotem w lepetyne...

Gość klara arana facundo/ bób to ja
ja pracuję w dziale personalnym HR moja praca skupia się na rekrutowaniu organizacji szkoleń poza tym to centrum księgowe, my z założenia nie pozyskujemy ani klientów, ani pieniędzy> Firma ma 4 takie centra, europejskie centrum jest w Krakowie

Gość gość221
Mimo, że teraz królują zdjęcia w aparatach fotograficznych robionych masowo i byle jak, to w odwecie tego zjawiska pojawiła się moda na polaroid. Dlaczego w fotografii natychmiastowej jest coś z magi, o tym możecie przeczytaj tutaj https://www.foto4u.pl/blog/artykul/wielki-powrot-natychmiastowej-fotografii-czyli-moda-na-polaroid. Mimo, że taka fotografia, jest droga, nie da zapisać cyfrowo i robić wielu zdjęć, to to właśnie może się okazać dużym plusem