Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Borrsuk

Antropologia kulturowa

Polecane posty

Witam ;) Chciałabym się dowiedzieć co zdawać na maturze by pójść na antropologię kulturową, etnologię? Może ktoś ma jakieś doświadczenie i mógłby mi pomóc? :)

Gość papierochy smierdzo
pewnie historie wg mnie

Gość jakajataja
Historię, wiedzę o kulturze.

Gość bezdomnaiiibezrobotnaiiiiixxxx
A co byc chcial badac? Napisz. I tyle. Bo wiecie antropolog kultury to od Darwina w Afryce. Ale co tam badac? Ofiary zalozycieli bankow bez wladzy i tyle. Bo oni mieli pieniadz, a wladza? I wiecie skonczylo sie jednym morderstwem RPA bo oni i tak byli lepsi od tych co wysylali. Mieli pieniadze nic im sie nie chcialo. Ale mieli miec wladze i wszyscy poszli w taki sposob. I jak to ogarnac ma ktokolwiek. A wiecie skonczyli marnie i co dalej? Tyle. To jest historia Afryki w wielkim skrocie - wspolczesnej. Co sie stalo w RPA? I tyle. Stamtad jestem. GDZIE JEST MOJA RENTA????!!!! 😡😡😡😡 :( :( :( :( cdn :( :( :( :(

Oni uwazali wiecie, ze pomysl nie byl zly. Ci co ich wyslali tez nie byli zli, ale kogo oni wyslali? I mieliby ONI wladze - ci zalozyciele i wszystko byloby Afrykanow. A tak? Zostawalo zabic i sie wyniesc bo TAK SIE ROBI jak nie ma pierdla. I to jest prawda. Ale co dalej? Oni zabili ludzi. Czy wyzej od nich? I teraz idzcie do tego buszu - i wiecie nikt niczego nie zrozumie,ale kredyt kazdy i to slaski i tyle. Tu tez antropolog kultury moze byc i BYC MOZE troche w Australii - miejscami. Reszta to jeden bezsens. W Australii troche sensu, w Afryce to co napisalam. Wszystko :( GDZIE JEST MOJA RENTA????!!!! 😡😡😡😡 :( :( :( :( cdn :( :( :( :(

Gość jakajataja
moze cośkolwiek na temat???

Ale co? Co to jest ANTROPOLOGIA KULTUROWA? Prosze mi to wytlumaczyc. Na temat. GDZIE JEST MOJA RENTA????!!!!! 😡😡😡😡 :( :( :( :( cdn :( :( :( :(

Gość jakajataja
Antro- człowiek. Polos- nauka Kulturowa czyli nauka o człowieku pod kątem kultury. A zatem w dziejach historii. To takie trudne? :) Historia kultury ludzkiej :D

Gość jakajataja
Historia sztuki to baaardzo naciągane. Uszłoby, bo jest to jakis tam dział antropologii, ale dużo lepiej wiedze o kulturze, bo to to samo, tylko w zawężonym znaczeniu :D

Wielkie dzięki :) Chciałabym pójść na etnologię na Uniwersytecie Wrocławskim. Mam jeszcze trochę czasu, ale wolę się już jakoś mentalnie przygotowywać do tego, co zdawać :D

Nie interesuje mnie historia sztuki. To zainteresowanie nie ma dla mnie sensu. Chyba mi brata ciachneli znowu. OKROPNY BYL i w koncu go zdybali. Siedzi sobie z rodowodem i moim wierszem - i tak mial wszystko w dupie, ale mial sie poddawac. I wiecie na mnie ze Zachod go wykonczyl mna czy cos tam... eee bez sensu. Jeden sam sie zabil, drugiego Arabowie zabili i mam to wszystko ograne - Balkany bez znaczenia i wiecie ale Zachod - Arabowie, Polska i Rosja. Niezle. I ja pisalam CUDEM JESTEM WYRATOWANA z tego ogrodnictwa - ja o to nie stalam. Roslina lecialam. O te kwiatki sie nie stoi - to klony. Za dzieci sie dowiem. Co oni gadaja? Chcieli go zabic i go zabili. Mna i tak mial nie zyc przede mna. Taki byl plan ale sie wyratowalam i maja sie zesmolic ze co z tego dalej. A on? Mial byc inny, ale w sumie jaki. Jednak wiecie - mial uszanowac swoje dzieci, mnie no to jak tam chcial, ale niestety mial sie posuwac z robota i koniec. Byle co, ale cos powinnam dostac, mieszkania powinny pasowac. Dadza to dadza, nie to nie, ale wynajem czy swoje, a nie takie cos. Ja sie obrazilam na wszystko. Rok nie mam pracy. Ta co wysylala nie zyje i go zlapali. No nic nie napisze , ale wiecie - chyba chcieli ksiedza ratowac. Ich sprawy i tyle. Ja nie mam z tym nic wspolnego. Ja mu musialam zycie ratowac. Jemu bedzie dobrze - ale nie w Niemczech. On mial wszystko zle - jak matka tego mlodszego. Tak mnie wykonczyli i on tego nie rozumial. Ze jest sklonowany to by sie nie przyznal, wszystko bez sensu i tyle. Ojciec mi sie tez powiesil rok temu i musi byc, brygidki zniknely. No coz... mial sie przejac dziecmi. Nie wolno tak sie zachowywac. Nie dam mu sie nigdy. I tak mial nie zyc przede mna. To wszystko co mam do napisania. Najpierw jego mieli sprzatnac a pozniej mnie oskarzyc, ze to przez to, ze sie nie wydalam za niego. ZA KLONA???? Rozumiecie to???? i to jest rezultat LAT KLAMSTW - ta cala tragedia, ktora sie za mna wlecze. Brak dostepu do rodziny adopcyjnej, brak nakierowania na rodzine biologiczna, na panstwo - to sa powieszone szkoly, urzedy, jedna tragedia, a ja zyje dalej. I tyle. Bo Miroslawa Sz. nie podda sie bo ma 2 dzieci. 3 dzieci i jeszcze moglabym rozwazyc zastrzyk fenolu, a tak to nie wiem o co chodzi. I wiecie no to na Wielka Brytanie miala ruszyc. Na parlament? I tak padl ten brat w jednym bezsensie i nienawisci.No ale papiera mogl wyslac z kopem w dupe tez bym sie lepiej miala. A co oni chca bez niego osiagnac to w ogole nie wiem. W SUMIE praca na 5 minut. A jak wroci to do Szkocji - bez znaczenia i tyle. I wiecie on mial literke zamiast figury i tak mial to w zadku. No coz... byl klonem i mial o to stac. Tak robili klony ze KLON MIAL STAC O KLONY. W koncu jakos przetrwal choc wiecie - co ja moge miec z nim wspolnego?NIewiele. Moze sobie poogladac jakie spustoszenie zrobil on i tacy jak on. I tyle. I wiecie on mial nie zyc pierwszy. Nie zalezalo mu na tytce zycia? Prosze bardzo. I wiecie nie zalezalo - on byl jednym ukladem klonowania i postanowili sie klonowac jednak bez niego. A dlaczego? Zla zaloga. Ale co - ode mnie to zalezy? I tyle. Wiare mial w Belzebuba. To jeszcze by nie bylo najgorzej, ale jest to jeden z najwiekszych swietych KK bo sie DOROBIL a jak to w ogole bez znaczenia. I co od niego pasowalo? SMIERC GLODOWA. Jak on Arabom mogl dac placic? Bez sensu i tyle. Ja tego nie komentuje. Nie ma czego. Ja tylko zyje kredytem i tyle mnie to obchodzi. O jakies klony stac to lepiej sie powiesic. No to mi nie grozilo. A czym sie tu zachwycac? Stalym transportem? I tyle. GDZIE JEST MOJA RENTA????!!!! 😡😡😡😡 :( :( :( :( cdn :( :( :( :(

Wiecie napiszcie SZCZERZE -nie pasuje mi zaoczna rusycystyka? i wiecie ja to jak ta nauczycielka z tego pilsuda - oni go kropneli na nia - 35 lat , porod w rowie - wszystko tuszowali.Jak ona jest w Hiszpani?i tak go kropneli. No jak? POLSKIMI SPRZATACZKAMI i ich madroscia. Ale to byla taka kobieta, ze naprawde jedynie ze po hiszpansku nie umiala, ale wiecie tez powiem wam ograla sie i miala troche pomyslec nad tym Pilsudskim a ja wiecie jak wrocilam Powstaniem Warszawskim - tez myslalam co robic - Baczynskim i Kolumbami to sie przeciez nikomu nie dalam. A powinnam? I tyle. I wiecie oni to ogrodnictwo przeniosa, ale g... wielkie osiagna i tyle. Bo wiecie moja babcia nie musi miec nazwiska. Dziadki zostaly OCZERNIONE i zamordowane - dziadek. Lecieli tak ze nie ma szans i co dalej? I tyle. I on byl ratowany z 1 powodu. Ten ogrodnik. I tak byl ratowany ksiaze Karol - ale on to byl brat moj adopcyjny i to taki brat. A tego drugiego nie chcialam tez bo wiecie , zeby byl troche moralny, ale takie zycie prowadzil , ze wiecie to STRACH. Na niego maz policjant. Juz lepiej zostac samej bo albo ja bym roku nie przezyla albo on a co jesc? Musialabym byc taka jak teraz a nie bylam - jechalam do Niemiec. Ja w ogole DO DZIS nie umiem sobie wyobrazic jak mozna bylo mnie swatac bez podania danych osobowych za 2 tyg. na magazynie z pila spalinowa na nocki. Naprawde. A reszty to w ogole nie komentuje. Ten ogrodnik nie mial byc taki chamski, mial przysylac papiery i ...co wtedy? I tyle :( GDZIE JEST MOJA RENTA????!!!! 😡😡😡😡 :( :( :( :( cdn :( :( :( :(

Gość akajaka
ja skonczylam etnologię (antropologie kulturowa) we Wroclawiu. na maturze zdawalam historię, ale to bylo 7 lat temu.