Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alphaville...

Cytologia, ginekolog

Polecane posty

Gość alphaville...

Czy mam prawo żądac od lekarza, żeby wykonal mi cytologie? Ostatnio dawno robilam i chcialabym teraz sprawdzic czy cos sie zmienilo. Wybieram sie prywatnie do ginekologa w celu zrobienia cytologii, ale nie wiem czy mam mu od razu powiedziec , ze przyszlam w tym konkretnym celu czy tez to on decyduje?? Niec che wywalic 150zl w bloto jesli nadal nie bede miala wykonanego tego badania

Gość alphaville...
Jaki czas temu bylam prywatnie u znanego lekarza . Wzial 150zl a nie zrobil ani cytologi ani USG. zbadal pobieznie i na tym sie skonczylo. Teraz wybieram sie do innego i nei cche zeby sytuacja sie powtorzyla.

Gość alphaville...
:(

Gość materonka
oczywiście - zażadaj zrobienia cytologii :) powiedz od razu - przyszłam na wizytę kontrolną i POBRANIE CYTOLOGII bo dawno nie robiłam itd!To jest jak najbardziej normalne! nawet nie u prywaciarza....lekarz, który ma twoją kartę powinien sam patrzec kiedy miałas robiona cytologię. Przyznam ze chodze do lekarza (nie prywatnie) i ZAWSZE on sam pilnuje,czyta kiedy miałam cytologię robioną... i nie jets to ten sam, zmieniam lekarki, zawsze tego pilnują! :) I tak wychodzi ze cytologię robie zawsze raz w roku, nie chorowałam, nie mam innych wskazań do robienia

Gość ważniejsze od ruszania i
no to na wejściu mówisz, że chcesz miec zrobiona cytologię bo po to przyszłaś do niego. Jak nic nie mówisz, to nie robi, bo może z innym problemem przyszłaś..

Gość alphaville...
Dzieki za odpowiedz... Najgorsze jest jednak to, ze ten u ktorego bylam poprzednio i ktory skasowal mnie prakrycznie nie robiąc kompleksowych badan, przyjmuje vis a vis gabinetu lekarza do ktorego teraz mam zamiar pojsc. Czyli moja karte juz tam maja.. Mam tylko nadzieje ze nie bedzie nikt pytal, co bylo powodem zmiany lekarza, bo nie wiem co powidziec wtedy. Oni tam we 2ch przyjmuja i jedna polozna plus jedna recepcjonistka

Gość materonka
ejj dziewczyno... tak nei możesz ribic...co powiedzą, co pomyślą itd :O Ty idziesz do lekarza, ty płacisz, ty żadasz! musisz byc świadoma swoich praw :) odwagi i MÓW o tym, czego oczekujesz

Gość alphaville...
Dzieki... Ja juz taka jestem, ze sie wszystkim przejmuje i analizuje.W sumie to mam prawo zmienic lekarza, nawet jesli przyjmuja w tej samej przychodni

Gość materonka
wiem, rozumiem cię :) kiedyś tez tak się zachowywałam ale na szczęscie oduczyłam się tego (nie przyszło mi to łatwo wcale ) Jestes klientem - tak sobie pomysl, masz prawo zmienic lekarza, jak oni zobacza ze wiesz czego chcesz, żadasz badan itd, czy powiesz ze zmieniłas lekarza bo tamten po prostu ci nie odpowiadał - to tez moze beda traktowali cię inaczej! :) spróbuj, to działa! powidzenia i odwagi ;)

Gość Perw mobilna
Cytologia może nie być wliczona w cenę wizyty. Zresztą jak chcesz zrobić samą cytologię to niepotrzebnie wydajesz tyle kasy. Poszukaj gdzie cytologię pobiera położna i tam zrób.