Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość waliaka

MAM BRZYDKIE DZIECKO-zalamka

Polecane posty

Gość jajamamamjajaja
wszystkie dzieci są piękne, nie można tak pisać o małej bezbronnej istotce. grrrr. takie nastawienie może się potem odbić na dziecku.

Jak sie chwala na forum,ze maja ladne dzieci i pokazuja zdjecia to sa zjechane,jak napisza szczerze,ze uwazaja ze maja dziecko brzydkie to sa nienormalne,o co tutaj chodzi ??

Gość buahahha
tez dzis na placu zabaw widziałam brzydkiego 2letniegop chłopca - rudy i biały jak ściana, brzydkie rysy, jak córka w tym samy wieku staneła obok to była niczym lalka ;) ale co to ma znaczenie i tak chłopiec był fajny i słodki

Gość jhjhdjshd
Dziecko jak dziecko, rodzi się i oczekuje miłości i ciepełka a jakie geny przyszło mu pozbierać to już nie jego wina. Maluchy świetnie czują czy ktoś patrzy na nie bez uczucia czy robi krzywą minę . Dzieci patrząc na dorosłych powinny odczuć ciepło i sympatię , nie odwrotnie. Rozumiem autorkę bo staram się wczuć w jej sytuację w w to co czuje . Rodzina jak widać nie pomaga bo wszyscy nastawieni są na ładne dziecko którym można się pochwalić i samemu nacieszyć oko , cóż, zachowanie płytkie i próżne jak diabli. To że każdy chce mieć w rodzinie ładne dzieci jest rzeczą naturalną, tak jestesmy stworzeni że reagujemy pozytywnie na boźce wizualne które są przyjemne dla oka a odwrotnie kiedy tak nie jest ale na litość jestesmy dorosłymi osobami i zdajemy sobier sprawę z tego że uroda ludzi jest przeróżna i zmienna. Twój synek może nie być ładny (sama go widzisz i wiesz najlepiej) jednak to twoje dziecko i ono patrzy na ciebie i każdego kto go ogląda żywymi oczkami i rejestruje emocje jak na dysk twardy więc kochajcie szkraba . Synek zapewne wyładnieje i będziesz się lepiej przez to czuła :), napewno tak będzie. Dodam jeszcze że moja córcia jak się urodziła też miała taki szeroki kinolek a obecnie ma już 14 miesięcy i maleńki nosek i jest zwyczajnie ładniutka (czego nie wróżyła mi nawet moja mama :D ).

Gość wole matke ktora realistycznie
patrzy na dziecko niz tka, ktora wychwala sie swoim brzydactwem A Uatorce radze odpowiadac rodzinie ib tym, ktorzy komentuja urode dziecka, ze wygladau nikt nie wybiera. a charkater i uprzjmosc mozna dizecku wpoic. powinni zrozumiec

Gość ANIA @@@
Dziewczyno, dzieci sie zmieniaja, jedne ladnieja inne brzydna!!! Moja corcia jak sie urodzila miala krzywa glowke,taka wyciagnieta, z czasem wszystko sie unormowala. Jest teraz sliczna dziewczynka! A co do babc, to szczerze wspolczuje! Zawsze mozesz im powiedziec, ze przeciez to nie jest wina dziecka tylko ich, w koncu odziedziczyl po nich geny...

Gość KASIA 987
CZy wiecie, ze rzad uchwalil nowelizacje ustawy o szczepieniach? Jezeli nie chcecie byc przymusowo szczepione to glosujcie na stronie Petrycje Online STOP PRZYMUSOWI SZCZEPIEN lub chociaz przeczytajcie o co dokladniej chodzi. Pozdrawiam!

Gość To ja też na pomarańczowo
Autorko, spokojnie....... Słuchaj, ja się nigdy za piękność nie uważałam, wręcz przeciwnie. Mój mąż brzydki nie jest, a dzieci akurat nam się śliczne trafiły..., ale nie o tym chciałam tu mówić. Notabene, nigdzie w necie ich nie pokazuję, bo po co.... Moja teściowa ma dwóch synów. Ona jest szatynką, a teść prawie brunetem. Gdy urodził się mój mąż był dzieckiem "pasującym" - ciemne oczka, ciemne wloski, taki śliczniutki sniady chłopczyk..... Gdy urodził się jego brat (obecnie też zupełnie inny niż mąż, bo budowa podobna, ale blondyn, rysy inne itp.) to teściowa opowiada, że jak go zobaczyła, to pomyślała... "Boże, dlaczego on jest taki brzydki"??? Ona teraz się z tego śmieje, ale mowila, że początkowo nie mogła odgonić tych myśli, miała z ich powodu wyrzuty sumienia i w ogóle zastanawiała się co z malym nie tak. A on poprostu podał się do pradziadka i może nie jest wybitnie piękny, ale wybitnie brzydki też nie jest, a co najwazniejsze to bardzo fajny pracowity facet, dobry mąż i ojciec. Po tych opowieściach, jak miałam urodzić drugie dziecko, notabene dziewczynkę, to miałam takie "przebłyski", czy nie będzie brzydulinka, ale nie jest. Twoj synek też napewno nie będzie... Na razie jest malutki, nie martw się.

Gość oshimoto
tak naprawdę ładne jest może z 1 dziecko na kilkadziesiąt, tak jak i u dorosłych - część brzydka, część przeciętna, trochę ładnych i parę jednostek ponadprzeciętnych Ci co tak mówią o ślicznych dzieciach najzwyczajniej w świecie nie są obiektywni moja ciotka od zawsze uważała i uważa swoją paskudną córkę za miss świata, co było powodem do podśmiewywania się z niej okrutnie nie wiem, po co samemu chwalić innym swoje przecudnej urody i niezwykłej mądrości dzieci kiedy to najzwyklejsze dzieciaki dziecku to mówić - ok, ale wszystkim dookoła wmawiać jakieś bzdury?

Gość Sedlex
Dziewczyno, tylko się ciesz:))) i nie pisz, że to głupoty - z brzydkich dzieci wyrastają zazwyczaj ładni dorośli, ładne kobiety i przystojni mężczyźni, zaś z ładnych dzieci z foremnymi główkami, ładnymi noskami itp itd wyrastają niezbyt ładni dorośli - i to jest prawda. Sama nie należałam do ładnych dzieci - dorosłam i jestem zadowolona. Córka mojego męża z poprzedniego małżeństwa jako dziecko była prześliczną dziewczyną. Teraz ma 22 lata i nie można powiedzieć, że należy do pięknych dziewczyn - foremna dawniej twarzoczaszka się wydłużyła, regularny ładny nosek bardzo urósł i zmienił się w długi cienki nos, mój kolega, który był nieładny jako dziecko - wyrósł na bardzo przystojnego mężczyznę. Tak że się nie załamuj, tylko cierpliwie czekaj na lepsze czasy;).

Gość jklop
taa, te dzieci, które były ładne w podstawówce ładne są nadal brzydkie są nadal brzydkimi, co najwyżej odpicowanymi paskudami żyjącymi w przeświadczeniu o swojej urodzie

Autorko rozumiem, że martwisz się, że mały kiedyś usłyszy coś nieprzyjemnego od jakiegoś pustaka (niestety ludzie teraz coraz bardziej głupi, płytcy i chamscy) dlatego naucz się już teraz ripostować chamskie teksty i wskazuj na dobre cechy małego. Nie wierzę absolutnie, że nie ma kilku ładnych cech. Ja np. uważam, że takie małe, szparkowate, łobuzerskie oczy u dzieciaków są super. Pamiętaj też, że spory nos to nie koniec świata:) ni wszyscy muszą mieć maleńkie noski. Poza tym co to za facet z małym nosem. No i przede wszystkim dzieciaki szybko się zmieniają jednego dnia wyglądają tak a drugiego inaczej.

Gość mikulinka85
Ja i cioteczne rodzeństwo urodziliśmy się jednego roku- oni bliźniaki, chłopiec i dziewczynka. Od małego śliczni, rzęsy prawie po brwi i istny wachlarz rzęs (po dziś dzień kuzynka czasami wyrywa sobie bo jej zawadzają hihi). Czarne włosy i niebieskie oczy. Ja odstające uszy, bardzo gruba, łysa do drugiego roku życia, z buzi brzydka. Nawet ostatnio mama powiedziała mi, że za ładna to ty nie byłaś. To było bardzo przykre. Wychowaliśmy się w jednym domu, ja byłam ta "gorsza" , popychadło. Nawet mama kupowała im zabawki a mnie nie. Sąsiadka dała im po truskawce , a mnie ani 1 a staliśmy we trójkę, pamiętam to jak dziś. Teraz oni są pospolici, kuzynka ma 27 lat a wygląda na 35, znajomi mówią, że wygląda jak czarownica bo nos ma taki gargamelowaty. Ja wg. opinii jestem śliczna, kilka lat dorabiałam jako fotomodelka, nawet kobiety mi się przyglądaja. Czy się chwalę? nie, ale mam zaj***tą satysfakcję kiedy patrze na ludzi, którzy mnie tak źle traktowali. Człowiek się zmienia przecież, z małego brzydala może wyrosnąć ładny człowiek. Największy błąd popełniają matki, które dają dziecku odczuć, że nie jest jak z reklamy. moja tak robiła, nawet teraz mi mówi, że jestem brzydka :) i mam to w d*pie.

Gość brzydka to może być kupa
Do Autorki: Odpowiedz babciom papciom i dziadziom, że jeśli uważają, że synek jest brzydki to pewnie po nich, powinni sie stulic. A zresztą co to za ocenianie niemowląt? Wszystkie wyglądają tak samo, jak łysi obcy, taka prawda. Ja do 13 roku życia byłam szkaradna. Odstające uszy, niczym wiatrołapy, wielkie chomicze zęby, w dodatku matka oszpecała mnie fryzurą, czesząc w dwie kitki. A teraz jestem całkiem całkiem. Uszy trochę przykleiły się do głowy, zęby się naprostowało z drobną pomocą ortodonty, także wiesz jak jest. Z kolei mój brat był cudnym dzieckiem, jak z obrazka. Śliczny chłopiec, buźka przepiekna, a teraz... Brzydal. Nie ma reguły. Poza tym facet nie musi być ładny. Grunt żeby był schludny, ładnie pachniał i miał poczucie humoru noi kobiety szanował. A tego mozna nauczyć :)

Gość gość
Moj syn jak byl malutki to byl przesliczny teraz ma 4latka i jest fajny ale jakos nie odstaje uroda od dzieci w przedszkolu ciesz sie ze dziecko zdrowe wiem ze to przykre dla matki takie glypie komentarze wiec je ucinaj i nie pizwol na nie

Gość KASIA9898
To nie jego wina! Takie geny...

Gość Kondeusz
Trzeba było uważać z kim się zadajesz. Teraz już jest za późno na żale, a myślałaś o otruciu bachora ?

Gość gość
Kondeusz Szkoda, że Ciebie nie otruli. Byłoby jednego debila mniej na świecie.

Gość gość
Mój brat jak sie urodził był brzydki okropnie. Wielka kwadratowa głowa, po prostu okropny a teraz wysoki przystojny chłopak. Żal mi twojego dziecka ze tak mówisz

Gość mamabubika
Znam ten problem. Mi 27 lat temu tez urodził się bardzo brzydki syn. Zastanawialiśmy się z mężem co zrobić bo trochę wstyd przed znajomymi. Wpadliśmy na pomysł, zeby może trochę ukryć tą jego brzydotę makijażem. Ale syn chyba za bardzo to polubił bo obecnie zarabia na życie śpiewając w gej-klubach jako drag-queen.

Gość gość
autorka normalna jet.. dla iwkszosci mamus ich dzieci sa ladne, ahha tylko tych ladnych jak na lekarstwo..a i mja mezow przystojnych:) jasne bachory same paskudne i mezowie tez ale dla mamy cud swiata