Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość też matka

UK przedszkolak i pieluchy

Polecane posty

Gość też matka

Witam, potrzebuje porady. Mój syn urodził sie w czerwcu, w tym roku skończył 3 lata chciałam zapisać go do przedszkola na darmowe sesje 15h lecz wymagają zeby dziecko nie nosiło nie nosiło pieluch (wyraźnie napisane jest w aplikacji ze nie mają kadry która by mogła przewinąć dziecko). Syn ładnie korzysta z nocnika w domu, w nocy również sie nie moczy od roku ale na wyjścia musi mieć pieluchę ponieważ zapomina wołać i sie moczy. Na zajęciach playgrup również nie woła chociaż mu przypominam - nie ma na to czasu zajęty zabawą. Jak myślicie czy dobrym pomysłem jest wysłać syna od stycznia z drugą turą dzieci ? mam nadzieje ze do tej pory uda sie rozwiązać nasz problem. Dziękuję za wszelkie rady.

niektore dzieci w tym wieku jeszcze sie mocza od czasu do czasu wiec spokojnie. wiekszosc szkol w razie gdyby stal sie taki wypadek zmieni mu ubranie - nawet maja swoje ubrania na takie ewentualnosci (musisz na to wyrazic pisemna zgode). papiery dostaniesz prawdopodobnie z calym tym ich school packiem.

Gość też matka
To jak odnieść sie do prośby z ich formularza że dziecko ma być "odpieluchowane"? właśnie to będzie tylko 3h dziennie, wiec myślę że nie było by problemu, mieszkam blisko, jestem w domu, wystarczyło by żeby zadzwonili i w razie brudnej pieluchy mogła bym małego zabrać do domu czy przebrać w przedszkolu. Będziemy ćwiczyć, najwyżej pójdę we wrzesniu i bede rozmawiała z kadrą a może "zaskoczy" do wrzesnia? jak pytałam w czerwcu to nie gwarantowali miejsca od września ale formularz dostałam bez problemu może warto złożyć i czekac, sama nie wiem co robić.

Gość napisz jaka to praca
tutaj tez powoli juz chca z nich zrobic supermenow, maja byc wiecznie piekni, mlodzi, znac 10 jezykow obcych, pisac biegle na komuterze, skladac go i rozkladac z szybkoscia swiatla, robic za 10 i wszystko za minimum, mam deja vu.. Polska nas wita w UK...

Gość bez przesady..................
z tymi trzyletnimi supermenami. Przeciez to juz czas najwyzszy zeby dziecko odpieluchowac. A do szkoly tez z pielucha poslesz? MAsz jeszcze 2miesiace, wiec juz nie zakladaj mu tej pieluchy i sie nauczy. Najwyzej kup mu w wilkinsonie takie podklady do majteczek, jakby dziecko popuscilo, a nie pielucha.

Gość luska z liverpoolu
wiesz co 3-latek to juz dawno powinien byc bez pieluchy. Zaniedbalas temat a teraz sie rzucasz.

Gość ja bym polowala na
Dzieci sa rozne, ale 2 miesiace to sporo czasu, moze sie oduczyc. W kazdym razie nic na sile bo moze sie na dobre zniechecic

Gość ja bym polowala na
moj syn w przedszkolu chetnie sika, w nocy jest sucho a w domu po 10 minutach od wysikania sie potrafi zalac caly fotel :o I nie pije duzo, najwyzej 3 kubki napojow dziennie

Gość tez matka
Kupiłam mu majtki treningowe, wczoraj sam założył sobie nakładke na sedes i sika do toalety ! jestem mega zadowolona, własnego dziecka nie poznaje :) dziś zużytych pampersów zero :) na noc położyłam go bez pieluszki bo jet goraco i tez wstał suchutki :) 22 sierpnia mamy wizyte HV mam nadzieje ze do tego czasu bedzie całkiem odpieluchowany.