Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam problem.

włosy!!!

Polecane posty

Gość mam problem.

jestem nastolatką i mam pewien problem, mianowicie mam włosy można by powiedzieć, że wszędzie. na dużych palcach u stóp, na stopach, w tyłku, mam wąsika pod nosem. oczywiście nogi, pachy i okolice bikini depiluję normalnie maszynką, ale co z robić z włosami na stopach, w tyłku i pod nosem? pewnie większość mnie wyśmieje i powie, że jestem jakimś yeti albo coś, ale to mnie naprawdę denerwuję, a może to wina hormonów? proszę o pomocne odpowiedzi.

Po pierwsze powinnaś udać się do lekarza rodzinnego albo ginekologa i poprosić o skierowanie na badania pod kątem hormonów, albo od razu do endokrynologa. Jeżeli chodzi o depilację twarzy, możesz udać się do kosmetyczki na woskowanie albo zrobić to samodzielnie specjalnymi plastrami (do kupienia w Rossmanie np. Joanna ok. 6 zł)

Gość kkkasiiaa
Co dasz radę to depilatorem usuwaj.

Gość mam problem.
alchemiczka - dziękuję za odpowiedź, ale strasznie się wstydzę z tym iść do jakiegokolwiek lekarza, to takie krępujące.. ;/

Gość nosekwkropki
skad ja to znam ;D co ile musisz golic nogi ?

Lekarze codziennie spotykają się zapewne z bardziej "nietypowymi" przypadkami, przypuszczam że z Tobą nie jest aż tak źle. Poza tym od tego są, żeby pomagać, dlatego nie ma powodu do wstydu. Poza tym wiele kobiet m.in. Kim Kardashian od lat depiluje wąsik i to nie jest nic niezwykłego. Pozdrawiam i 3mam kciuki!

Gość mam problem.
nosekwkropki - co 2 dni muszę golić nogi. alechemiczka - jeszcze raz wielkie dzięki, muszę przemyśleć to o czym mi napisałaś. dziękuję za pomoc ;)

Gość Mietka963
ja też mam w tych miejscach włosy (cienkie, jaśniejsze) i uważam, że to normalne. Palce u stóp i stopy depiluję kremem.

Gość mam problem.
niby wszystko ładnie, pięknie, ale najgorsze są włosy w pupie (aż wstyd mi o tym pisać) są czarne i nie wiem jak tam mam je sunąć... ;(

Gość Mietka963
Też mam w pupie (tzn przy odbycie), to jest normalne. Golę maszynką i już.