Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paprotka132

ile czasu bierzecie tabletki anty

Polecane posty

Gość paprotka132

i w jakim wieku zaczelyscie jak sie po nich czujecie

Pierwsze w wieku dwudziestu lat, brałam ok. 2,5 roku. Drugie biorę też od około dwóch lat, zaczęłam mając lat 25. Czuję się wyśmienicie.

Gość do gr
mam 29 lat wzielam w calym zyciu 1 zuzylam - plastrow evra

Gość paprotka132
przed braniem atbl tez czulyscie sie swietnie ?

Gość xenasss
ja mam anemie czy to jest przeciwskazanie do brania tabl?

Gość paprotka132
ja tez mialam anemie i czesto czuje sie zmeczona lekarz podejrzewal u mnie problemy z tarczyca . a jak sie komponuje chora tarczyca a tabletki anty ?

Gość xenasss
a czy gin zlecajac badanie hormonow moze zlecic badanie krwi gdzie bedzie widac ze mam anemie ?

Gość Bajzelka25
tabletki POWINNY byc dobierane indywidualnie ale tylko w teorii bo wiele lekarzy za leniwych jest na badania... :/ ja biore swoje dop 2 tyg i czekam na skutki uboczne bo nie wierze ze bez nich sie nie obejdzie :/ ale do tej pory jest ok troche podbrzusze pobolewa od czasu do czasu i mam małe schizy z chumorkami :P wiec moj facet musi byc dzielny w koncu dostaje cos w zamian :P

Gość materonka
zaczełam brać jak miałam 21 lat, a teraz już w sumie... 11 lat :D czuje sie świetnie

Gość dobryzart566
jesliw mojej rodzinie jest tendencja do zylakow iw sytepowal rak to moge przyjmowac tabl mam na nogach juz fioletowe male zylki nie wiem czy to zylaki

Gość paprotka132
juz po pierwszej tabletce szlyscie na calosc ?

Gość Bajzelka25
lekarz powinien sprawdzic i zalecic badania ale raczej jesli to zylaki to nie powinnas brac tabletek to jest jedned z podstawowych warunkow plus nie palenie papierosów (przynajmniej u moich 2 lekarzy tak było)

Gość Bajzelka25
hmm co do iscia na całośc... lekarz kazał mi czekac miesiac.. nie wierzyłam poszłam do drugiego i powiedzial to samo, ze moze sie wpada przytrafuc zwlaszcza jak to sa twoje pierwsze w zyciu tabletki...wiec ja czekam :P bez szalenstw

Gość dziwne????.,.
ja od 16 roku uprawiam sex, mam 21 lat, od poczatku z tym samym, teraz juz jest moim mężem, nigdy nie bralam zadnych tabletek, i jak narazie nie wpadlismy, zastanawiamy sie ze cos z nami jest nie tak?co o tym myslicie?

Gość paprotka132
miesiac to dziwne

Gość fdfgr
Zaczęłam brac tabsy w wieku 21 lat i bralam z jedną przerwą na ciazę 12 lat...i czułam się ok...ale nigdy więcej tabsów nie wezmę...nie ma jeszcze kobiet w podeszłym wieku, które za młodu brały tabsy, więc nie wiadomo jakie skutki brania pigułek będą na starość..jakie choroby zaczną sie u nas - "kobietach pigułkowych"...wiadomo,że u kobiet z roczników 50-tych (i starszych), które stosowały ówczesne globulki dopochwowe i wkładki wewnątrzmaciczne nagminna jest Histerektomia - i to jest straszne!!

Jakie to są kobiety w podeszłym wieku? Bo moja mama, w wieku emerytalnym brała pigułki i póki co skutków ubocznych brak. 🖐️

Nie brała w wieku emerytalnym, tylko teraz jest w wieku emerytalnym. A wcześniej tabletki brała przez kilka lat.

biorę dopiero dwa miesiące. Miałam plamienia przez miesiąc i byłam strasznie senna . Teraz czuje się doskonale ... Mam nadzieje że tak zostanie :)

Gość pixxxxaaaa
JA biore z przerwami kilkumiesięcznymi na zregenerowanie organizmu bo jestem jeszcze młoda. Teraz biore ok 7 miesiecy i różnie bywało z samopoczuciem. Byłam bliska anemii ale ważne ejst by tabletki brac wraz z kwasem foliowym i kompleksem witaminy B. Najgorsze były częste nawroty aft gdy tylko uraziłam sobie błone śluzową podczas szczotkoania na drugi dzien juz sie pojawiała afta...Od miesiaca kiedy biore czuje sie świetnie imam mniejsze wahania nastrojów ale z powodu nadchodzacej operacji rezygnuje by nie miec problemów z krzepliwościa krwi.

Gość pixxxxaaaa
Co za bzdury opowiadasz...Histerektomię miała moja mama która nigdy w życiu nie brała do ust tabletek anty. Znam jeszcze kilka innych kobiet które nie brały tych pigułek i przechodziły przez ten zabieg..

Gość kabanono
Zdecydowanie za dlugo! Brałam 5 lat-od 18 rż. obecnie mam guzy w piersi i onkolog sie kłania! i usg piersi co roku nic nie pomoglo! zdecydowanie odradzam tabletki...