Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wdhdcbcccxx

Zrezygnowalabys z pracy czy nie?

Polecane posty

Gość 3213123323
"dziewczyny, sorry, ze za pytam, ale dlaczego nie chcialyscie sie w przeszlosci ksztalcic i uczyc?? dzis nie musialbyscie pracowac na produkcji za marne pieniadze i pozwalac sobie na ponizanie was. " skąd wiesz, że nie chciały się kształcic. ja kończyłam ponad 10 lat temu historię, i szukałam kilka lat pracy biurowej- bez skutku. Potem wychowywałam dziecko, a teraz od pół roku szukam juz czegokolwiek, chocby opieki nad dzieckiem, na kazde ogłoszenie po 80 chętnych i moge tak szukac jeszcze latami. W Polsce się licza znajomosci- a wykształcenie - kilka kierunków tylko

Gość wdhdcbcccxx
up

Gość oppijjnk
uu

Gość To i Ja Dalacze :)
Na dzienne sie nie dostalam, a na zaoczne studia nie bylo mnie stac. a konczyc pedagogike-najbardziej oblegany kierunek, gdzie potem bym musiala walczyc o prace? Mam kolezanki po studiach, ktore pracuja za 1500 zl, bo w zawodzie pracy nie ma, no chyba, ze sie ma znajomosci. skonczylam ekonomik 8 lat temu, mam mature. Aplikowalam do roznych miejsc-do restauracji, hoteli, sklepow odziezowych/drogerii, nawet spozywczych-i wszedzie slyszalam, ze mam ekonomik, nie jestem sprzedawca z zawodu, nie mam gastronomicznego wyksztalcenia. W koncu udalo mi sie zahaczyc w kawiarni-ale na czarno. Pracowalam kilka miesiecy, ale interes okazal sie nierentowny i szef zamknal lokal. Potem pracowalam w hotelu kilka miesiecy jako pomoc kuchenna-nie wyrabialam psychicznie-szefowa kuchni i dyrektorka to diably wcielone byly, buntowaly pracownikow przeciwko innym pracownikom i inne akcje. Potem przez rok pracowalam w sklepie z pamiatkami-w sezonie to nawet mialam ladna wyplatke, ale w sezonie jesienno-zimowo-wiosennym byla lipa, nawet musialam szefostwu do pradu sie dokjladac, bo przeciez pale swiatlo w lazience, korzystam z czajnika. umowy tez sie nie doczekalam. wiec odeszlam, w 3 tygodnie znalazlam prace w sklepie z odzieza uzywana-pracowalam pol roku-ze wzgledow osobistych musialam zrezygnowac i przeprowadzic sie w rodzinne strony. Znalazlam prace szybko jak na te rejony-jako pracownik gospodarczy. Bylam juz po slubie, zaszlam w ciaze, pracowalam do 7 miesiaca, potem poszlam na macierzynski i wychowawczy. Gdy wrocilam, popracowalam chwile i pracodawca oglosil upadlasc... Wiec znalazlam prace w mojej obecnej fabryce. Nie narzekam, ciesze sie, ze mam prace :) choc przegladam ogloszenia, wysylam CV-bo nie ukrywajmy, jest to praca fizyczna, zwlaszcza teraz, na nowym dziale. Autorko,nie rezygnuj z pracy. Wszystko to kwestia przyzwyczajenia i podejscia-rob swoje po prostu.

Gość wdhdcbcccxx
nie wiem gdzie mnie dadza po wolnym.A moze mnie zwolnia.

Gość To i Ja Dolacze :)
Cos mi sie wydaje, ze depresje masz. W innym wypadku nie rozumiem Twojego toku myslenia :( Dorosla kobieta, a boi sie jak jakas niedoswiadczona nastolatka. Ja tez jestem na nowym dziale, moja firma jest zagraniczna filia w Polsce, teraz nad soba mam przelozonych mowiacych tylko i wylacznie po angielsku. Na innych dzialach sa Polacy kierownikami chociaz, niektorzy menadzerami, ale na obecnym dziale nie. Nie znam za bardzo jezyka angielskiego-uczylam sie niemieckiego w szkole. Poszlam na kurs podstaw jezyka, ale latwo nie jest. Daje jednak rade, musze :)

Gość wdhdcbcccxx
moze mam depresje. wiem zer nie bede spala cala noc.

Gość szabacaza
A ja chcialam tylko powiedziec, ze bardzo szanuje takie osoby jak "To i Ja Dolacze". Jestes fajna dziewczyna, poukladana i nie glupia. Dasz sobie rade.

Gość wdhdcbcccxx
prawie dwa lata tam pracuje. I cos we mnie peklo ze niechce tam pracowac.

szabacaza-nie spodziewalam sie komplementow pod moim adresem :P ale dzieki :) Ja uwazam, ze zadna praca nie hanbi, trzeba po prostu dac na luz, nie przejmowac sie i robic swoje. Zadne placze w pracy nie sa dobrze odbierane, a raczej sa oznaka slabosci. Pisalam, ze pracowalam w hotelu. Tam dostalam niezly wycisk i psychiczny i fizyczny. Najgorsze bylo to, ze praca byla z zakwaterowaniem. Niby piekny, znany hotel, a od zaplecza bylo totalne dno. Tez plakalam, ale tylko raz i to wieczorem, w poduszke, gdy nikt tego nie widzial. Bylam mlodziutka, to byla moja druga praca. Ale nauczylam sie, ze trzeba miec szacunek do siebie, dystans do pewnych spraw, a w razie gdy sobie totalnie nie radzisz, to nie nalezy sie bac zmian (czyt. szukac czegos innego). Nie chce sie chwalic, ale uwazam, ze jestem dobrym, sumiennym i dokladnym pracownikiem. Nigdy nie trzeslam gaciami przed przelozonymi, bo w sumie nie mogli mi nic zlego zarzucic. Wiesz, ile na poprzednim dziale bylo obibokow? Gdy kierownictwo nie patrzylo, to gadki-szmatki, wykazywali sie tylko, gdy ktos stal nad nim i mierzyl norme. Na poczatku wkurzalo mnie to, ale potem olalam sprawe-robilam, co do mnie nalezy, nie obijalam sie i kierownictwo szanowalo mnie jako pracownika. Na obecnym dziale jest rygor, pierwszego dnia rzucili mnie na gleboka wode, ale poradzilam sobie. Jak czlowiek chce, to zawsze da rade.

Autorko, dobrze-nie chcesz tam pracowac. I co dalej? Robisz cos w tym kierunku, zeby zmienic prace? Jaki masz zawod wyuczony? Siedzialas w domu 2 miesiace, robilas cos w tym kierunku, zeby prace inna znalezc? wiadomo, ze troszke psychike musisz podleczyc, odpoczac, ale pieniadze z nieba nie spadna. chyba, ze masz jakies oszczednosci. Co na to Twoj facet? Rozmawialas z nim? Co on na to wszystko?

Gość wdhdcbcccxx
chcialabym sie nauczyc wrzucic na luz.Nie przejmowac sie.Olewac pewne sprawy Zazdfroszcze ci ze jestes normalna.

Widze, ze masz problem z samoocena, nie wierzysz w siebie. Przykre to, choc sie zdarza. Ponawiam pytanie-co robilas przez te dwa wolne miesiace i co na to Twoj partner ?

Gość wdhdcbcccxx
Chce szukac nowej. Widzial co sie ze mna dzialo jak pracowalam. Wiersz dlaczego pozowlilam sobie na takie traktowanie.Bo bylam sama z dzieckiem. Bardzo zalezalo mi na pracy. Staralam sie ale jedna moja wada bylo ze chodzilam na zwolnienia na corke. Poszla do zlobka i czesto chorowala a niemialam nikogo kto by mi pomogl.

Gość wdhdcbcccxx
nie wierze. Siedzialam w domu i dochodzilam do siebie. Ale ja potrzebuje wiecej czasu.

A ojciec dziecka? Interesuje sie, odwiedza, zabiera dziecko do siebie? Nie masz rodziny, czy tesciow?

I co ma wspolnego to, ze zalezalo ci na pracy z tym, ze zle cie tam traktuja? Akurat to, ze czesto bralas zwolnienia z powodu choron dziecka, nie jest pozytywnie odbierane przez pracodawcow. Ojciec dziecka nie mogl Ci pomoc?

Gość wdhdcbcccxx
biologiczny nie. Wiem ze zle odbierane. nie mialam wyjscia.

Gość wdhdcbcccxx
i do tergo dochodza problemy zoladkowe. Juz mnier skreca w brzuchu.

Gość wdhdcbcccxx
up

No, ale czego oczekujesz? Na pytanie, czy zrezygnowac i ja i dziewczyny odpowiedzialysmy. Ide spac, dobranoc.