Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocham szpilki!

do Warszawiaków

Polecane posty

Jaruzel mial przechlapane na Pradze POLNOC bo co sie chlopacy nameczyli do tej 13 ale juz taka Brzeska bardzo sobie rzady owego generala chwalila, interesl kwitl teraz w sumie czy to PO czy PIS czy jaka insza banda nalewka inflacji sie nie ima i po 7 zlociszy stoi i mozna ja cala dobe nabyc jak na Zachodzie. pelna Europa. a ze wokolo sami swoi , bez kredytow to i nie skapi i sie wzajemnie rozumieja to zawsze mozna na poratowanie liczyc czyli pomoc sasiedzka. wez to pod uwage kupujac na Prażce mieszkanko. gdy cIĘ BĘDZIE SUSZYĆ TO NIE ZGINIESZ!

Gość a nie zastanowiło cię dlaczego
tam najtańsze mieszkania są? Masz właśnie odpowiedź - tam nikt normalny nie chce mieszkać po prostu. Dzielnica ma bardzo złą opinię. I ci, którzy zawsze mieszkali po lewej stronie wisły za nic na pragę się nie przeprowadzą. Być może za 100 lat to się zmieni, bo generalnie próbują tę Pragę odświeżyć, ale póki co ma opinię bardzo złą. Pijacy, menele, złodzieje, patologia...

Gość kocham szpilki!
ej no to mam zrezygnować w ogóle z mieszkania ? gdzieś spac muszę bo zaczynam ponownie studia ( mam już licencjat). Maldzka26 - a mieszkasz w bloku czy kamienicy?

mieszkanie w Warszawie to jednak jest lokata chocby prezez moment koniunktura sztucznie zbijala ceny to i tak wraca efekt joja. mieszkanie w ok. Radzyminskiej jest o tyle lepsze ze latwiej je wynajac bo Starowka blisko, centrum tez uniwerek a z takiej np. Chomiczowki to dwa dni wolami trza do centrum zapychac to samo z Ursusa czy Jelonkow na rykowisku kupuj jezeli cena atrakcyjna. nie patrz na nic.

Gość maldzka26
mieszkam w nowym budownictwie, tylko moj blok jest wbudowany w takie starsze bloki

Gość maldzka26
no osiedle willowe to to nie jest, a,le wszezdie jest niebezpiecznie wiec ja na twoim miejscu bym sie nie zastanawiala

Gość kocham szpilki!
Cenę sporo wynegocjowałam, bo prawie 20 tyś. mniej. i to będzie w ogóle transakcja gotówkowa, bez kredytów więc to też skusiło sprzedawce. kurcze w takim razie do zobaczenia gdzieś na Pradze :) może kiedyś jakieś piwko albo coś :)

wiesz, cudze pieniądze łatwo się wydaje.. Bo mówisz, że to babcia kupuje... Więc jeśli uznasz, że tam się nie da mieszkać, bo boisz się po zmroku wyjść lub wrócić, to po prostu objedziesz babcię, że złe mieszkanie ci kupiła. I się jeszcze obrazisz. Tak najłatwiej znaleźć winnego :)

Gość kocham szpilki!
absolutnie tak do tego nie podchodzę!!!! Nie wiem skąd u Ciebie takie podejście, ale napewno nie będę winiła babcia. a to nie ja zaproponowałam babci żeby kupiła mi M, tylko ona sama..

tak czy inaczej kto się tam urodził, to żyje i go nie ruszają na ogół, jak to w starej maksymie złodziejskiej, że sąsiada się nie okrada.. Ale to cię postraszą jak wieczorem wracać będziesz, to poprosżą o parę złotych "na bułkę", a to spuszczą powietrze z koła, albo płotem obrzucą, jak nie chcesz, żeby przypilnowali.. Takie klimaty. Może szybki numerek w bramie zaproponują.. Jeśli to dla ciebie ok, to nie ma sprawy. Kupuj, mieszkaj i ciesz, że masz hojną babcię :)

kurczę ta cenzura :( Miało być H o j n ą babcię

kocham szpilki! wiem, że sa i inne dzielnice, ale cenowo mogę sobie pozwolić jedynie na te "słabsze".. mieszkanie nie jest docelowe, chce tam jedynie pomieszkać parę lat. Dziś w sumie byłam oglądać i jadąc o 9 rano Ząbkowską z bramy wychodziło 3 dresów już z piwkami otwartymi.. Kurcze panikara może jestem... Marty 22 - dziękuje za info NIe słuchaj Marty 22. Radzymińska jest daleko od Starego Miasta i jest kiepski dojazd. Do tego masz blisko trasę szybkiego ruchu. Jest tam średnio, ale trafiają się też bandyci dokonujący rozbojów. Taka mieszanina normalnych ludzi i elementu. Niedawno zostawiłem tam motor na noc, na szczęście nic mu się nie stało. Ale jak tam kiedyś pracowałem, to widziałem rozboje i porachunki. Z drugiej strony przychodziło wielu normalnych ludzi i mieszkają tam tez znani aktorzy. Jakiś czas możesz pomieszkać, ale po zmroku i kiedy nie ma ludzi w około lepiej być ostrożnym.

Najlepiej kupić sobie mieszkanie na Tarchominie. Mieszkania są jeszcze na razie w miarę tanie i nowoczesne osiedla. Jest tam spokój. No i masz teraz most północny na Tarchomin.

Gość kocham szpilki!
nie zastanowiło cię... - wiesz co, jak już wcześniej pisałam - do wszytskiego ludzie się przyzwyczajają. Wiadomo, łatwiej mają ci, którzy mieszkają tam od zawsze, znają się z tym "drugim" środowiskiem, mi będzie trudniej się tam wkupić (tak jakby) ale już powiedziałam - codziennie rano bede kupowała 3 bułki i jak mnie poproszą o zł na bułke to dam od razu bulke :D kupie sobie papierosy ze wschodu i bede częstować takimi :)

Gość niedługo na pogrzeby też
hahaha, dając im bułkę a nie "na bułkę" to dopiero sobie nagrabisz :D

Gość kocham szpilki!
Babmi - tam miałam oglądać ale babka się rozmyśliła. Powiem tak - nie ma jeszcze takiego któremu by się dogodzilo :) - jak cena ok to lokalizacja slaba i odwrotnie :) mi się ono podoba (mieszkanie) bo ma super rozkład pokoi i jasną kuchnie, nie jest też duzo do remontu i cena. a do centrum tez nie jest daleko, na uczelnie też mam bezpośrednio

kocham szpilki! nie zastanowiło cię... - wiesz co, jak już wcześniej pisałam - do wszytskiego ludzie się przyzwyczajają. Wiadomo, łatwiej mają ci, którzy mieszkają tam od zawsze, znają się z tym "drugim" środowiskiem, mi będzie trudniej się tam wkupić (tak jakby) ale już powiedziałam - codziennie rano bede kupowała 3 bułki i jak mnie poproszą o zł na bułke to dam od razu bulke kupie sobie papierosy ze wschodu i bede częstować takimi Ty nie rozumiesz. To nie jest kwestia wkupienia. Nie napadną cię sąsiedzi, tylko ludzie których nigdy wcześniej nie widziałaś na oczy.

Gość natalek88
a czy ktos wie, jak z centrum dojechać na daniszewskiego ??

Gość maldzka26
kocham szpilki- ja tutaj mieszkam od 3 miesiecy, a w ogole to z Olsztyna jestem :) a ty skad jestes??? w ogole ile masz lat?

Gość kocham szpilki!
Bambi ale powiedz gdzie tak naprawdę w Wawie jest na 100% bezpiecznie? Chyba nigdzie... prawdopodobnie je wezmę, napiszę też tu za jakiś czas jak się mieszka. :) natalek88 - wejdź na stronkę www.jakdojadę.pl Maldzka26 - mam 22 latka i pochodzę ok. 80 km od Warszawy. Praca czy jeszcze studia? :) z Olsztyna mam akurat parę znajomych :)

Gość maldzka26
praca :) ja mam 26 lat to pewnie znasz warszawke bo ja to tutaj jeszcze nigdzie trafic nie moge :P ale z radzyminskiej do centrum blisko :P

Gość kocham szpilki!
szczerze mówiąc znam dobrze, bo tu czasem pracuje, weekendowo i mam tu chłopaka już długo:) może kiedys wspólna kawka :)

maldzka26 praca ja mam 26 lat to pewnie znasz warszawke bo ja to tutaj jeszcze nigdzie trafic nie moge ale z radzyminskiej do centrum blisko Warszawka, to tacy ludzie jak ty, a miasto nazywa się Warszawa.

"Zresztą do wszystkiego idzie się przyzwyczaić, mieszka tam sporo ludzi i jakoś żyją, a nie wierzę, że ja jedna tylko kupuje tam ost. mieszkanie..." Sama siebie przekonujesz do tego mieszkania. Szkoda babci pieniędzy :( Ps. Żoliborz i Mokotów też głosuje na PiS :)

praga jest super rozwija sie juz niedlugo bedzie metro blisko do centrum niesluchaj idiotow typu ferdynand to jakis zakompleksiony jest kolezka ktory nic nie wie o zyciu

Gość kocham szpilki!
prawie już podjęłam decyzje, co ma być to będzie. Tu ludzie niekórzy mówią że nigdy nie byli zaczepiami itp, a nawet na żoliborzu czy mokotowie może dojść do napadu, gwałtu czy rozboju.

Prażka jest brzydka nieuregulowana własnosciowo i architektonicznie, ale klimat to miała onegdaj. dziś wymarli chłopacy ze stalowej zapili się bełtami albo wysiedlili np. gołebiarzy albo na białołekie się tymczasowo bynajmniej nie do njowoczesnych mieszkań wyniesli prażanie z północy. resztki tam żyjące np. na stalowej stoją z rana w bramach i grają w linię jak który depcząc w tej bramie przekroczy linię tejże to sponsoruje nalewkie

Gość gość
To siedlisko patologii