Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xantharia

5 tydzień ciąży dziwny ból brzucha w nocy.

Polecane posty

Gość xantharia

Witam. Czy któraś z Was również miewa takie dziwne bóle brzucha mocne tępe które nie chcą przejść w żaden sposób jedynie po wzięciu tabletki rozkurczowej. Martwię się czy to normalne na tym etapie ciąży. Wizytę dopiero mam za 2 tygodnie w celu zrobienia USG. Tyle że ten ból pojawił mi się dopiero pierwszy raz tej nocy, wcześniej miewałam bóle ale malutkie takie jak podczas okresu. Proszę o radę. z góry dziękuję:)

Gość nie chce cie tu
Uspokajać,ale ja też mam od początku silne bóle brzucha. Na poczatku skurcze były mocniejsze niż okres. Czuje ciagniecia,kłucia... Jak robiłam siku przyciskałam brzuch strasznie bolało mnie nad wzgórkiem,takie bóle miałam przy zapaleniu przydatkow. Też panikowałam. Tak na prawde niewielki masz wpływ. Czekaj spokojnie na wizyte. Stres nie jest ci potrzebny.

Gość takie bole to na początku
ciąży częsta sprawa, możesz brać nospe, ale gdybyś zaczęła plamić to natychmiast do szpitala

Gość xantharia
Tylko martwię się czy to raczej normalne te bóle są? Bo wiem że powinny być takie jak podczas okresu, może i takie też miewałam silniejsze ale nie pamiętam. Już sama nie wiem. A wy jakie miałyście pierwsze objawy?

Gość idel
mnie brzuch tez dosyc mocno bolal i lekarz kazal mi sie nieprzejmowac ,ale chyba ten stary pierdola ie mylil bo w 11 tyg zaczelam krwawic,mialam jakiegos krwiaka przy ujsciu kolo dziecka wielkosci prawie dziecka, na szczescie udalo sie ,krwawienie ustalo a ja szczesliwie donosilam i co dziwne na sali lezaly 4 kobiety i 3 z nich mialy to samo co ja,w moim przypadku lozysko troche sie odkleilo nie chce cie straszyc bo ciaza to idnywidualna sprawa jedna przechodzi bezobjawowo drugaa boli cala ciaze,byc moze wiezadla sie rozciagaja i dlatego cie boli

mnie w sumie brzuch nie bolał, tylko jak np. wstawałam z krzesła,, czy nagle się odwracałam, to miałam takie kłucie w okolicy prawego jajnika, poza tym ból piersi ale raczej po bokach i takie hmm "mulenie"- nie mdłości, ale coś podobnego i to całymi dniami

no właśnie jak leżałm na patologii, to sie nasłuchałam że ma prawo boleć, bo się wszystko rozciąga, ale gdyby ten bol Cie bardzo niepokoił, to nie zwlekaj z wizyta u lekarza, bo różnie może być

Gość nie chce cie tu
Objawy ciąży? Troche mnie mdliło,bolał mnie brzuch(czasem aż sie w pół zginałam - ) nie tylko jak na okres,niewielkie zmeczenie,żyłki na piersiach- ból i napiecie miałam od owulacji,potem z dnia na dzień mniejsze,a w okolicach okresu już na upartego mogłam powiedziec ze wcale nie bola-oj,ile ma przepłakałam i napanikowałam sie z nimi-raz bolały raz nie. Na tym etapie krwawienie,plamieni,silne bóle krzyża i brzucha powinny mocno cie zaniepokoic i skłonić do wizyty na IP. Bole brzuch w wiekszości sa fizjologiczne-ale już bóle i krwawienie - zawsze wymaga konsultacji.

Gość xantharia
Dziękuję Wam bardzo. Tak wiem, bóle i krwawienie od razu bym była na pogotowiu bądź u lekarza. Ja mam na razie objawy takie że boli mnie kręgosłup, piersi są wiekszę i bolesne ale przy dotykaniu tylko, inny kształt brzuszka. Większy apetyt. Zrobić mam jutro jeszcze jedno badanie BHCG. I we wtorek jeśli nadal będzie tak dziwnie bolał brzuszek zgłosze się do ginekologa.

Autorko obserwuj swoj organizm, ale pamietaj żeby nie stresowac się na zapas- życzę Ci powodzenia ;)

Gość xantharia
Dziękuję jeszcze raz:)