Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fregataaaaaaaa

ADOPCJA - jest na nią szansa, gdy mamy własne dzieci???

Polecane posty

Gość fregataaaaaaaa

Jesteśmy rodzicami 3 dzieci. Chcielibyśmy mieć jeszcze jedno, dwoje, ale adoptowane. Myślicie, ze mamy w ogóle jakiekolwiek szanse wobec małżeństw, które w ogóle dzieci mieć nie mogą???

pewnie ze macie, jezeli spełniacie warunki mieszkaniowe i zarobkowe. tym bardziej jezeli macie juz doswiadczenie bo macie własne dzieci

Gość Ewelina wrocław
Z tgo co wiem to tak, ponieważ macie doświadczenie. Za zwyczaj jest tak ze nie dostaniecie (jeżeli w ogóle) dziecka starszego od wlasnego biologicznego. Ale do adopcji to długa droga i nawet lata starań :o testy psychologiczne, zaświadczenia sprawdzanie statusu majątkowego, stanu zdrowia wywiady srodowskowe kursy :o kto normalny ma na to czaas???!

Gość fregataaaaaaaa
A są tu w ogóle mamy, które adoptowały dzieci, ewentualnie znacie kogos takiego? A ktoś ma może taką sytuację, o jakiej myślimy - dzieci własne i adoptowane...

Gość Ewelina wrocław
Ja 2l temu byłąm w ośrodku adopcyjnym by się doowiedzieć jak to wygląda. Mam 1 dziecko biologiczne, i ja i mąż pracujemy mamy w omu 2wolne pokoje, więc nie ma podejrzeń że chcemy w jakiś sposób coś zyskać na adopcji :o ale gdy ( bardzo nie miłą) pani zaczełą mi wymieniać warunki jakie należy spełnić zrezygnowałam. Bylo tego za dużo.