Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emeduearbe

Ile płaciliście za np. chrzest ?

Polecane posty

Gość emeduearbe

ja jestem ateistką ale mnie to ciekawi. Dlaczego ludzie muszą płacić za coś takiego ? i w ogóle ile ? w kościele wisi jakiś cennik czy coś takiego ? a jak ktoś jest biedny i mu zabraknie to co? nie ochrzczą dziecka ?

Gość ZWYCZAJE KOŚCIOŁA!
Jeżeli jesteś ateistka to chyba nie powinien cię interesować cennik koscioła? Żeby jednak zaspokoić twoją ciekawość to podam ci jaki obowiązuje w mieście w którym mieszkam.. Za chrzest płaci się co łaska,ale nie mniej niż 500 zł.. Ze ślubem kościelnym jest podobnie płacisz nie mniej niż 2000zł. zależy od wystroju i oświetlenia kościoła z kwiatami włącznie? Jeżeli młodzi życzą sobie dywan płacisz dodatkowo.Jeżeli nie zapłacisz za to wszystko to czeka Cię niemiłe rozczarowanie! Kościelny natychmiast usunie dywan!! Jeżeli nie zapłacisz za oświetlenie koscioła,ślub odbywa się przy świecach. Dziwne nie jest ze mnóstwo młodych rezygnuje z tych ceremonii kościoła i mieszkają na tzw. kartę rowerową.Uważam że słusznie! Żadnego cennika nie widziałem,poprosilem o fakturę to ksiądz popatrzyl na mnie jak na idiotę. W związku z powyzszym zezygnowałem.Jestem po ślubie cywilnym, w Urzędzie Stanu Cywilnego zaplaciłem grosze i jest OK!