Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

luiza1988

skutki niedozywienia!!

Polecane posty

w ciazy ciagle jakies stresy ,rozpad zwiazku itp bardzo malo jem od poczatku czaaem banan i jogurt na caly dzien :-(:-( jakie moga byc skutki ?? jesten 33 tc ..

Gość a jakie badania krwi moczu?
jak wyzej

Gość dla mnie nieporozumieniem jest
ze wiedzialas o ciazy i sie tak zaniedbywalas

lekarz tylko wpisuje w normie ,nic nie tlumaczy ,tak zerknie tylko ..dopiero niedawno sie otrzasnelam troche wczesniej glodzilam sie ,bo nie chcialam tego dziecka mialam nadzieje ze poronie ..nie glodzipam sie do konca celowo ja po prostu nie moglam nic przelknac wszystko stawalo mi w gadle nienawidzilam dziecka za zmarnowanie zycia a usunac nie umialam

Gość moja córka
badani krwi moczu masz ok? masz niedowagę???

A jak usg? Zwłaszcza brzuszek dziecka? Zerknij w kartę ciązy i podaj wartości, zwłaszcza RBC i HGB.

Gość dla mnie nieporozumieniem jest
luiza, a nie pomyślałaś że mozesz donosić ciążę prawidłowo i oddać dziecko po porodzi, zostawić w szpitalu w oknie życia? jest wiele rozwiazan. przeczysz samej sobie, najpierw napisalas ze sie glodzilas bo nie chcialas dziecka a pozniej ze sie nie glodzilas celowo bo nie moglas nic przelknac. Czytaj co piszesz! Lekarz to chyba tylko z nazwy, no chyba ze faktycznie masz wyniki dobre.

Gość umilotka
Jakie skutki - takie jak zawsze gdy matką zostaje niedojrzała kobieta. Współczuję dziecku:( Skutki niedożywinia? Przedwczesny poród, krwotoki, anemia dla ciebie i niska waga urodzeniowa, anemia, niedorozwój dla dziecka. Zalezy jak długo się głodziłaś i jak mocno. Nie wiem po co pytają CIEBIE o wyniki badań. Wyniki matki nie odzwierciedlają stanu organizmu dziecka.

Porazenie to raczej nie, miejmy nadzieje ze nie bedzie mialo hipotrofii. Zadbaj teraz o was. Co dzis zjadlas?

Gość umilotka
Dobrze,że nie wstydzisz się pisać o tym jaka beznadziejna z Ciebie osoba:/ Dla mnie takie kobiety są przegrane:/

Gość umilotka
NIKO 123 Wiesz ciężko jest w 5 tygodni nadrobić te 33tygodnie najważniejszego rozwoju dziecka:/ Teraz może się objadać a i tak wiele rzeczy już stracone i nie da się cofnąć. No nie wiem - mnie to przeraża że są tak nieodpowiedzialne i głupie matki:/

Wiem, ale teraz nic innego nie da sie zrobic, bo i co... Przytylas cokolwiek? Podaj wage dziecka z ostatniego usg. Wszystko jest mlodszeczy tylko brzuszek?

ale podobno dziecko korzysta wtedy z tego co jest we mnie ,bo nie da sie skrzywdzic tzn z moich zapasow itd a mi.np wypadna zeby wlosy bo dziecko pobiera stamtad rozne rzrczy

Owszem, ale to, ze Ci jeszcze nie wypadly nie swiadczy o tym, ze dziecku niczego nie brakuje.... Mam nadzieje, ze bedzie zdrowe...

ppdobno porazenie mozgowe jest od niedozywienia ?? a czy jesli dziecko ma wage w miare ok tzn ze dobrze jest ,czy nie ?? wazy 1670

Zalezy, moze miec wieksza glowke i mniejszy brzuszek. Miejmy nadzieje, ze dobrze i rzeczywiscie skorzystalo z zapasow. A ja tak chucham i dmucham na swoja diete...

Gość umilotka
mój synek w 34tyg wazył 2200g więc Twoje dziecko jest malutkie. Oczywiście różne są dzieciaczki ale Twój może byc mały przez to,że nie jesz. Ogarnij się kobieto! Chcesz mieć na sumieniu życie dziecka? No pomyśl!

Gość umilotka
Wypadanie włosów i słabe żeby ma niemal każda kobieta w ciąży - nawet gdy odzywia się prawidłowo. Owszem dziecko czerpie z zapasów ale im jest "starsze" tym większy procent pozywienia to to czego dostarcza mu matka.

U mnie w 31 tc bylo 1800, a na tym etapie dziecko rosnie prawie 200 gr tygodniowo.

rowne 1800 bylo.u Ciebie ?? i bylo to 31 i ile dni ?? ile lekarz Ci rokuje ,ze vdziecko bedzie mialo do porod ?? rosnie 200 gram tygodniowo do konca ciazy ?? czy w ostatnim miesiacu po wiecej ??

Nie, porazenia mozgowego nie zdiagnozuje sie na usg, w ogole jest trudne do wychwycenia w pierwszych tygodniach zycia dziecka. Chyba, ze jest glebokie, to specjalista zdiagnozuje. Wazyla 1795 - w drugim dniu 31 tc.

29-30 tydzień - 1360 g 31-32 tydzień - 1800 g 33-34 tydzień - 2250 g 35-36 tydzień - 2750 g 37-38 tydzień - 3100 g 39-40 tydzień - 3600 g Oczywiscie to umowne, bo sa dzieci wieksze i mniejsze. Ale jesc trzeba!

2 kanapki z serem i szynka ,jogurt jogobella ,nektarynke i troche zupy pomidorowej to.juz maximum dla mnie

Gość Autorko czytam i czytam co
Ty dziewczyno wypisujesz o tych witaminach, niedożywieniu, jak zakladasz kolejne topiki i nie mogę się nadziwic Twojej glupocie - jak Ty dziecko zamierzasz wychowywać?