Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość likememem

czy to możliwe żeby po 1,5 roku użytkowania, puder zaczął mnie uczulać ?

Polecane posty

Gość likememem

używam podkładu z fluidem, tego z Lirene 2w1, cieszyłam się bo dobrze kryje, nie wysusza i nie uczula mojej cery, a teraz od paru tygodni mam jakieś dziwne jazdy ze skórą, jest sucha, szorstka, łuszczy się itp. jak nie używam podkładu przez kilka dni tylko krem, skóra jako tak wraca do normy a potem znów to samo...

Gość kopfschmerzen
Możliwe,dlatego że widac składnik kosmetyku uległ zmianie i z tego uczulenie

Gość moze jest juz przeterminowany
sprawdzilas date?

Gość likememem
źle mnie zrozumiałyście :D to nie jest ciągle to samo opakowanie :D podkład kupuje co 4 miesiące :D

Gość likememem
up

Gość erqrqrwerqqwr
Jadłaś coś nowego w Polsce Donalda? :D

Gość likememem
na jakiej podstawie tak twierdzisz wszystkowiedzący Leviatanie ?

Gość likememem
up

Wszystko jest możliwe. Ja też mam uczulenie na jakiś kosmetyk- prawdopodobnie krem BB. U mnie jest to reakcja alergiczna. U Ciebie może być podobnie. Może producent coś zmienił w składzie? Może jakaś wadliwa partia?

Gość likememem
no właśnie porównywam skład z poprzednim opakowaniem i składniki identyczne... kurde już teraz nie wiem co zrobić :O bo cerę ogólnie mam ok ale mam takie czerwone miejsca i ten podkład ładnie je tuszował bez efektu maski, efekt był taki bardzo naturalny... no i co najważniejsze mnie nie uczulał i nie wysuszał... nie wiem teraz gdzie ja znajdę taki drugi podkład... ten krem BB uczula ? bo myślałam żeby go sobie kupić ale skoro uczula... no nic będę musiała połazić po drogeriach i prosić się o próbki... :)

Ja mam na myśli takie prawdziwe kremy BB, czyli koreańskie - Skin79, Missha, SkinFood. Garnier BB nie miałam więc nie wiem. Teoretycznie są to kremy które nie powinny uczulać, ale tylko teoretycznie. Na wizażu razem z inną dziewczyną pisałam sobie o tych uczuleniach. Jak na razie tylko my dwie miałyśmy uczulenie alergiczne na kosmetyki BB. Odstaw ten Lirene. Może to coś innego. Za jakiś czas jak Ci się cera uspokoi zrób jeszcze jedną próbę.

Gość dla mnie nie ma nawet w 1%
ja tez mialam uczulenie po bb 🖐️ probowalam juz 2 (koreanskie oczywiscie)

Gość adżaza26
a wzięłaś pod uwagę że przedmiot którym nakładasz puder może być zanieczyszczony to jest gąbka czy pędzelek ?

mysle ze mozliwe, u mnie czasem tak sie zdarza, ze jak zaczynam uzywac to jest ok a potem mnie uczula. ale ja jestem alergikiem i wiem ze jest takie ryzyko. ale to po jakims czasie to u mnie trwa duzo krocej niz 1,5 roku

No to już 3 osoby :) A próbowałaś potem używać tych kremów? Ja jestem z nich zadowolona. Buzia jak po photoszopie, ale ta alergia- katastrofa jakaś. Po paru godzinach wysypka na policzkach i tylko policzkach, czerwone placki, swędzenie. Wapno plus tabletki i przechodzi jakoś pomału. No i tylko zwykły krem Nivea pomaga wtedy.

na nivee tez mam uczulenie :D nie probowalam, mam obawy, mam bardzo wrazliwa, atopowa skore, i jeszcze mi sie nie zdarzylo aby cos comnie uczulilo raz, po raz drugi nie wywolalo takiej reakcji :( a szkoda, bo rzeczywiscie fajna rzecz.

Gość likememem
ja tak samo się kuruje wapń plus krem niwea :) myślałam o tym kremie BB z Garniera... ale to pewnie jakaś nędzna podróba "prawdziwego" kremu BB... podkład nakładam palcami... jakoś sprawniej mi to wychodzi niż pędzlem czy gąbką :) eh... a ja się cieszyłam jak głupi, że udało mi się znaleźć idealny podkład :D szczerze mówiąc to j go tak odstawiam i wracam do niego już od jakichś 4tygodni... czas poszukać czegoś nowego :)

z checia odsprzedam jakos niedrogo moje bb, bo szkoda wyrzucic pelnowartosciowy produkt :(

Gość Bella***
Możliwe, ja tak miałam kiedyś. Zmieniłam i było wszystko ok :)

Gość likememem
serio? może ja bym się skusiła :) mogłabyś napisać jaki i za ile ? homebody@interia.eu

Gość likememem
i jaki odcień ? bo ja raczej blada jestem :P

Ja na początku miałam kilku podejrzanych na uczulenie, więc nie chciało mi się wierzyć że to krem BB mnie uczulił. Tym bardziej że było to po raz pierwszy w życiu. Niestety próba 2 na mojej skórze wykazała że to Missha M Perfect Cover :( Szkoda. Miałam nadzieje że tylko Missha ale niestety - kupiłam próbki innych firm i dalej to samo. likememem- wiesz Garnier ma złe opinie. Na KWC na wizażu te złe były kasowane :( Także możesz sobie wyobraźić że raczej dobry krem to nie jest. Poza tym jak masz tendencje do pryszczy- to możesz mieć niemiłą niespodziankę. Ja takiego wysypu pryszczy na policzkach nigdy nie miałam. A mam tam suchą cerę.

Gość likememem
sorka to jest poprawny adres homebody@interia.pl

Gość pewnie, że możliwe
ja każdy kosmetyk muszę zmieniać co jakiś czas (czasem po kilku użyciach, a czasem po kilku miesiącach) bo zaczyna mnie uczulać. Potem do niego wracam. Dlatego zawsze muszę mieć "zapasy" wszystkiego, chociaż tego nie lubię.

Gość likememem
jeśli chodzi o pryszcze to raz na ruski rok mi coś wyskoczy :) zastanawiam się tylko czy krem BB zakryje np. rozszerzone naczynka ?

Zakryje. Jak nauczysz się nakładać (niektóre kremy BB są jakby tępe w nakładaniu) to wszystko zatuszujesz. Ja nie mam już naczynek (usunięte laserowo) ale tuszował np. bardzo dobrze przebarwienie. Niektórych trzeba nakładać 2-3 warstwy, a mimo to nic nie widać. Nie ma żadnej maski, tylko piękna buzia.

Gość likememem
widziałam kiedyś filmik na YT takiej dziewczyny która mieszka w Singapurze chyba i tam pokazywała, że jeśli chce się mocniejsze krycie to chyba się go wklepuje w skórę, tak ?

Tak. Ale mimo wszystko uważam że kremy BB mają dobre krycie. Jeżeli Twoim jedynym problemem są naczynka to bez problemu sobie poradzi.

napisałam maila