Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oikjyhugtfred

LEWATYWA - czy zdaze do wc??

Polecane posty

Gość oikjyhugtfred

wiem, ze smieszne pytanie ale nie mam sie kogo spytac czy ktos jest tu kto stosowal domowa lewatywe i moglby mi odpwowiedziec jak to jest? ja przymierzam sie do pierwszego razu ale mam ososbno lazienkie i wc. wc malutkie wiec nie da sie tam zrobic lewatywy musi byc w lazience. ale jak nie zdaze do wc? bo - bede miec kilka czynnosco do zrobienia - wlanie w siebie wody - zalozenie gatek -odkluczenie drzwi od lazienkie -przebiegniecie przez korytarz w domu - otworzenie drzwi od wc - sciagniecie gatek - matko czy zdaze??? jak nabrudze to ja sobie tego nawet nie wyobrazam!!! jaki wstyd ze narobilam na podloge wiem ze pytanie brzmi zabawnie ale ja na serio pytam!, nigdy wczesniej tego nie robilam wiec nie wiem czego sie spodziewac a - i jeszcze jedno - czy da rade zrobic lewatywe na stojaco, kucajaco lub siedzac na kibelku? czy koniecznie trzeba sie polozyc?

Gość oikjyhugtfred
no i czy jak ktos w tym czasie zajmie mi wc to czy da sie wytrzymac bez narobienia w porty mimo ze cisnie? bo niestety ale mieszkam z ludzmi ktorych nie interesuja cudze potrzeby , licza sie tylko ich wlasne! :(

Gość oikjyhugtfred
niestety sily natury mnie opuscily :(

Gość a probowałaś czegoś innego?
śliwki sobie kup suszone i sie najedz, pogoni Cie bez lewatywy ;) dodatkowo pij mielone siemie lniane

Gość JanNiezbesny
Nie rób tego. To szkodzi zdrowiu.

Gość oikjyhugtfred
owszem,, sliwki troche pogonia ale tu nie o to chodzi od dluzszego czasu jestem wciaz wzdeta i mam mega gazy to nie do zycia jest, musze sie oczyscic!

Gość a probowałaś czegoś innego?
no to zacznij pic to siemie mowie poważnie

Gość oikjyhugtfred
co wy! 1 lewatywa nikomu jeszcze nie zaszkodzila , tak mysle ;p

Gość oikjyhugtfred
siemie piję zimą co kilka dni na chore gardlo

Gość JanNiezbesny
To źle myślisz. Zniszczysz sobie florę bakteryjną jelita grubego, uwierz - nie tędy droga.

Gość oikjyhugtfred
co? po 1 razie?????

Gość JanNiezbesny
To Twoje zdrowie, nic mi do tego.

zdazysz, po wlaniu w siebie wody poskakaj troche, pougniataj brzuch , masz spokojnie czas jakies 5 min

Gość oikjyhugtfred
zreszta moja flora jest jakas chora skoro cokolwiek nie zjem to mam straszne gazy i wzdecia! :(

Gość stefeenn
nie wiem czy wiesz ale sama jej nie zrobisz potrzebna 2 osoba bo samemu można sobie uszkodzić jelito nawet nie próbuj bo będziesz żałować póżniej

Gość oikjyhugtfred
no dobra ale czytalam tez juz sporo wpisow osob ktore same to sobie robily i jakos nic im sie nie stalo...

Gość JanNiezbesny
Prawdopodobnie wiem, co Ci dolega, skoro masz takie objawy.

Gość oikjyhugtfred
co takiego?

Gość olineczka79
Od lat robie sama lewatywe i - nic nie uszkodzilam -bakterii nie mam - do toalety zdarzam zawsze Lewatywa jest bardzo lecznicza, pomaga na zaparcia i jest zbawienna dla organizmu, poniewaz pomaga oczyscic organizm z toksyn, do lewatywy potrzeba uzyc przegotowanej wody , i najlepiej polknac probiotyki po zabiegu Lewatywa nie rozleniwia jelit i nie jest szkodliwa Lewatywa moze byc stosowana nawet codziennie np podczas diety , a jako zabieg proilaktyczny mozna ja stosowac np raz w tygodniu

Gość oikjyhugtfred
olineczka a jak juz wlejesz duzo wody w siebie i zaczyna ci wyciekac bo jest juz oelno to na poczatku jest to ta czysta woda czy juz brudna?

Gość JanNiezbesny
Prawdopodobnie możesz mieć rozrost grzyba candida albicans.

Gość olineczka79
do tego jesli cierpisz na zaparcia, zjadaj na sniadanie owoce, i pij duzo wody, unikaj pieczywa, i innych zapychaczy, jedz ryz i warzywa, chude mieso i ryby i wbrew pozorom unukaj nabialu,( ewentualnie jogurt ) Fajna ksiazka, np jestes tym, co jesz, autorka Gillian McKeith

Gość olineczka79
Nie , to tak nie dziala :-) czujesz ze juz masz pelen brzuch , odlaczasz wode o mozesz chwile poczekac , np polezec na plecach, jak czujesz ze chcesz juz isc to idziesz do toalety .Warto tez uzyc jakiegos malego stoleczka przy wyproznianiu sie , ( siadasz na toalecie a stopy kladziesz na stoleczku,tak zeby miec je okolo 30 cm nad podloga, ) chodzi o to, ze generalnie powinnismy sie zalatwiac bardziej w pozycji kucajacej niz siedzacej

Gość olineczka79
zgadzam sie z przedmowca, mozliwe ze masz candide, i wtedy trzeba unikac cukrow, nawet tych z owocow, w takim razie zostaja ci warzywa :-) Jesli masz krosty na twarzy to tez moze byc objaw candidy,a lewatywy bardzo Tobie pomoga

Gość oikjyhugtfred
a wlasnie - tylko po bialym chlebie nie mam gazow.. a tego grzyba jak sie leczy??? i skad sie bierze ten grzyb???????????????

Drożdżak candida albicans bytuje w naszym jelicie grubym. W przypadku, gdy są sprzyjające warunki dochodzi do jego wzrostu i dominacji w jelicie grubym upośledzając powierzchnię wchłaniania.

Gość olineczka79
Jan od 20 lat interesuje sie niczym innym tylko zdrowiem ,na temat odzywiania i lewatyw moglaby ksiazke napisac, i moge smialo powiedziec ze lewatywa nie jest szkodliwa, tylk trzeba uzupelnic flore bakteryjna po zabiegu i to dobrej jakosci probiotykami, dlatego,ze sa takie ktore sa niszczone jeszcze w zoladku, i nic nie daja , musza byc dobrej firmy

Gość olineczka79
Mozesz znalezc wiele info dotyczace candidy i odpowiedniej diety ktora pomoze ja troche poskromic :-)

Olinka, z całym szacunkiem, ale piszesz bzdury. Bakterie z probiotyków nie maja nic wspólnego z bakteriami acidofilnymi bytującymi w jelicie grubym., które są dla naszego zdrowia niezbędne.